Ideje za popestritev poletnih zmenkov

Ideje za popestritev poletnih zmenkov (foto: profimedia) profimedia
13. 7. 2019

Izkoristita tople dni za aktivnosti, ki vaju bodo še bolj povezale in ob katerih se bosta dobro spoznala.

Pripravili smo nekaj idej, s katerimi bosta dobro izkoristila poletne dni in se izognila posedanju pred televizijo. 

Privoščita si kratek oddih

Med vikendi in prostimi dnevi se ne zapirajta med štiri stene, ampak raje vsak prosti trenutek izkoristita za izlete, ki bodo imeli vsaj približno tak učinek, kot ga ima dopust: lahko se bosta sprostila in za hip pozabila na vse, preden se vrneta vsak k svojemu delu. Izgovori v smislu “nimam časa” tokrat ne pridejo v poštev. 

Ker verjetno ne bosta imela veliko časa, se odpravita nekam blizu. V Sloveniji najdeta veliko čudovitih kotičkov, kjer se lahko odpočijeta. Morda vaju zanese na te izlete: 

5 manj znanih planinskih destinacij vrednih obiska + ZEMLJEVID

Ideja za izlet: Mimo planine Prevala na Roblek

Najlepše kolesarske poti v Sloveniji

Ideja za lahkoten izlet: Slap Kozjak in kopanje v Nadiži

Ideja za izlet: Pot na Šumko in obisk gradu Rihemberk

Imejta piknik v naravi

Gozd in travnike verjetno lahko najdeta kar v svoji okolici in ne spomnita se, kdaj (če sploh) sta nazadnje imela piknik, zato je skrajni čas, da si ga privoščita. Če je ozračje prevroče, se odpravita k reki ali jezeru, kjer se bosta lahko shladila in zaplavala. Prigrizke pa lahko pripravita doma in poskrbita, da bodo zdravi. V košaro ne pozabita dati teh lahkih namazov, ki jih pripravita kar sama. 

Tu je recept za enega od njih. 

Kruhek s paradižnikom in olivnim oljem

Potrebujete: 

  • ½ skodelice balzamičnega kisa
  • olivno olje
  • 2 paradižnika
  • ½ avokada
  • ¼ bazilike
  • ščep soli
  • ščep popra

Na tanke rezine narežite paradižnik in nasekljajte baziliko. Potem lahko začnete s pripravo. 

Z vilico pretlačite avokado in mu dodajte sol ter poper. Če želite, lahko pustite majhne koščke. Nato vsak kos kruha pokapajte z olivnim oljem in nanje razporedite avokado. Po vrhu zložite paradižnike in potresite  z baziliko. Na koncu poškropite še s kisom in postrezite.

Še nekaj sladkih idej, ki jih lahko neseta s seboj:

Čokoladne in mandljeve ploščice za vse, ki živite zdravo in se radi sladkate

Domače limonine ploščice z jagodičjem

Recept: Kolački z medom in banano

Udeležita se festivala

Poletje je čas festivalov, koncertov, filmov pod zvezdami in predstav na prostem. Izkoristita priložnosti in obiščita najmanj tri. Vsak posebej naredita seznam, kam želita iti in ga primerjata. Zagotovo najdeta vsaj en skupen dogodek, z drugimi pa bosta vadila prilagajanje in sprejemanje kompromisov. Ne pozabita, da smeh zbližuje in povezuje - še razlog več, da se to poletje skupaj dodobra nasmejita. 

Bodita adrenalinska

Skupaj naredita nekaj, česar vaju je strah. Najbolje bo, da izbereta nekaj, česar se boji le eden od vaju, drugi pa naj bo v oporo. Nato zamenjajta vlogi. Bodita ponosna drug na drugega pa tudi nase, ker sta premagala tako veliko oviro. Skupaj sta močnejša.

Na srečo v Sloveniji najdeta veliko adrenalinskih parkov in aktivnosti, med katerimi se zagotovo najde tudi kaj za vaju. Ali pa se spustita po reki z raftom, skočita s padalom, preizkusita zorbing … Zagotovo je kaj od tega tudi na vajinem seznamu želja.

Ukvarjajta se s športom

Omislita si skupno športno aktivnost. Ne bo lahko, ker verjetno nista enako fizično pripravljena in so vama všeč različni športi, a zagotovo lahko najdeta nekaj, kar bo ustrezalo obema. Spodbujajta se in se potrudita, da zdržita do konca. Lažje bo, ko bosta videla, da se potita oba in da obema ni lahko. Izkoristita tople temperatura in vadbe opravljajta zunaj, ali pa si privoščita kolesarjenje, tek in ostalo, česar v mrzlih mesecih ne moreta početi.