Ima vaš najboljši prijatelj te lastnosti? Potem ga nikar ne izpustite!

Ima vaš najboljši prijatelj te lastnosti? Potem ga nikar ne izpustite! (foto: profimedia) profimedia
27. 9. 2019

Da je najboljši prijatelj zares nekdo, ki vas bo verjetno spremljal celo življenje in ni prišel le, da vas nauči določene lekcije, boste prepoznali po nekaterih znakih. Če jih opazite, se ga trdno oklenite, saj ste našli popolnega prijatelja. 

Nekateri ljudje vstopijo v naše življenje zato, da bi se iz odnosa z njimi nečesa naučili. Potem pa z njimi prekinemo stike ali pa se prijateljstvo samo od sebe ohladi. Drugi ostanejo dlje časa in zgleda, da bodo ob nas za vedno. Ko najdete nekoga takšnega, se trudite vzdrževati odnos, vanj vložite veliko časa in energije, saj se vam bo vse poplačalo. 

Najboljši prijatelji imajo nekaj skupnih lastnosti: 

Ne zadovoljijo se z odgovorom: “dobro sem” 

Vedo, ko nekaj ni vredu in vas ne bodo izpustili kar tako, ko rečete, da ni nič narobe. Želijo se pogovoriti in vam pomagati, če le lahko. A ne silijo v vas, saj hočejo samo, da bi se počutili bolje. Tudi če to pomeni, da se boste pogovorili z nekom drugim. Ne dovolijo, da potiho trpite in zadržujete probleme samo zase, saj bi vas uničili. 

Če osebe ne morete odpraviti z avtomatskim odgovorom na “kako si”, potem vas pozna zelo dobro. 

Podpirajo vaše najbolj nore sanje

Ne upate si izdati vaših najbolj nenavadnih ciljev, ker se vam zdi, da ne boste deležni podpore. Z najboljšim prijateljem je drugače, saj vas spodbuja pri čisto vsem, za kar se odločite (če vam to ne škoduje). Vedno lahko računate, da bo v prvi vrsti navijal za to, da postanete astronavt, odprete svoj lokal ali pustite službo in greste na potovanje vaših sanj. In tudi zaradi njega ste v življenju dosegli tako velike uspehe. 

Ne zahtevajo povračila

Ko zbolite, se prikažejo na vratih s čajem in kurjo juhico. Ko ste poraženi, vas dvignejo in postavijo na noge. Ko imate dober dan, ga še izboljšajo. In za vse to nikoli ne izstavijo računa. 

Najboljši prijatelj vam niti enkrat ni vrgel pod nos vseh uslug, ki jih je naredil za vas ali celo zahteval česa v zameno. To počne, ker mu je mar za vas in želi ohraniti prijateljstvo. Zato tudi vi zanj radi naredite kaj dobrega in ga presenetite kar tako. 

Ukrotijo vaš ego, preden postane prevelik

Po eni strani so z vami, ko zmagujete in ste med najboljšimi, pa tudi ko naredite napako. Vsak je že kdaj hotel preveč in pokazal svojo temno plat - vsi smo samo ljudje. Vendar vi skoraj nikoli niste šli predaleč, saj vas je prijatelj pravočasno ustavil in vas postavil nazaj na realna tla. 

Najboljši prijatelji so pogumni, saj povedo to, kar morate slišati in ne le tistega, kar želite slišati. Tudi če ste nekaj časa jezni nanje, na koncu ugotovite, da so imeli povsem prav in da ste dobili natanko tisto, kar ste v določenem trenutku potrebovali. 

Prispevek pripravila: A. H.