Izpoved 16-letnice: "Očeta sem zalotila z nosečo ljubico in sledilo je ..."

Izpoved 16-letnice: "Očeta sem zalotila z nosečo ljubico in sledilo je ..." (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2022

Kaj bi naredili, če bi se znašli v njeni situaciji?

Neko dekle je na enem od spletnih forumov delilo svojo zgodbo, kako je očeta zalotilo z nosečo ljubico. Tako se je razpletlo: 

16-letnica je nekega dne zalotila svojega očeta v lokalni kavarni z visoko nosečo mlajšo žensko. Sprva je mislila, da sta le prijatelja ali sodelavca, ki sta odšla na pijačo, potem pa se je njen oče začel igrati z lasmi noseče ženske. To je pritegnilo njeno pozornost, zato je iz žepa vzela telefon in začela snemati. Ujela je kočljiv trenutek ...

... ko se je njen oče začel poljubljati z neznanko. 

Po tem dogodku ni čakala niti trenutka, ampak je kar takoj soočila zaljubljeni parček s tem, kar je posnela. Dogodek opiše tako: 

"Odločila sem se oditi do očeta in ga vprašati, kaj počne v kavarni. Vidno šokiran, da sem tam, je odgovoril, da je na pijači s prijateljico. Odločila sem se, da bom pogumna in izjavila: torej, poljubljaš vse svoje prijateljice?

Videla sem paniko v njegovih očeh, ko mi je hitro rekel: ne povej tvoji mami!

Nisem odnehala. Vprašala sem ga, ali je otrok visoko noseče ženske njegov. Izjavil je tih ja in me ni moral niti pogledati, namesto tega je gledal v tla. Rekla sem mu, da je imel na voljo slabih 9 mesecev, da pove mami, pa tega ni uspel storiti. Povedala sem mu, da sem izredno razočarana. Potem sem odšla."

Zgodba pa se tu še ne konča. 

"Ne morem verjeti, kaj je oče naredil mami. Zasluži si veliko boljše od tega." Dekle ni oklevalo in je mami povedalo o dogodku takoj, ko se je vrnila z dela. 

"Ko sem povedala mami, je bila zelo razburjena, začela je jokati. Hotela je, da jo nekaj časa pustim samo. Potem se je vrnil oče. 

Prinesel je rože in seveda hotel vse popraviti, narediti dober vtis. Če zgodbo skrajšam, sta veliko vpila drug na drugega in se kregala, na koncu pa sva z mamo začeli pakirati stvari in sedaj živiva pri moji babici."

Njena zgodba je na spletu pritegnila veliko pozornosti. Pojavilo se je veliko komentarjev v podporo 16-letnici in z željami, da ostane močna tudi sedaj. 

Eden od komentarjev pravi: "Zapomni si, ne glede na to, kar ti bo povedal oče, nič od tega ni tvoja krivda."

Drugi komentar se poistoveti z zgodbo: "Oče je krivil mene za svojo ločitev. Bila sem na faksu in nisem živela doma. Njegovo opravičilo za ločitev je bilo, da sta se z mamo imela čisto dobro, preden sem prišla jaz na svet." 

Kaj bi ji odgovorili vi?