Je najboljši seks res najdaljši seks?

17. 6. 2010

Verjetno ste s kolegi na pijači že kar nekajkrat razpravljali o tem koliko časa potrebujete, da zadovoljite svojo drago (ženo, ljubico, oboje hkrati) v postelji. Kljub temu, da velja vsesplošno mnenje, da je najboljši tisti, ki zdrži najdlje, pa po zadnjih raziskavah le ni tako. Seksologi v ZDA so namreč raziskali, da naj bi najboljši seks trajal med sedmimi in trinajstimi minutami.

Gre za prvo tovrstno raziskavo, izvedena pa je bila med Kanadčani in Američani, ki so dokazali, da je časovno najbolj zaželen seks med njimi v povprečju trajal od sedem do trinajst minut. Rezultate raziskave so objavili v reviji Journal of Sexual Medicine.

Na vprašanje, zakaj so se odločili da se sploh lotijo raziskave so odgovorili, da so s tem želeli le pomiriti vse pare, ki imajo nerealne pričakovanja glede dolžine spolnega odnosa. Pričakovanja povprečnega para so, da naj bi seks trajal najmanj 15 minut, realno stanje pa je kot vemo sami popolnoma drugačno.

Odvisno seveda od tega koliko časa smo v vezi. Na začetku je sicer seks med dvema sveže zaljubljenima osebama še kako zanimiv, a kaj kmalu je stvar že tako utečena, da nam niti na misel ne pade, da bi se trudili več kot 15 minut.

Dr. Eric Corty iz kolidža Behrend v Pensilvaniji pravi, da nerealne želje vodijo v razočaranje in nezadovoljstvo, poleg tega pa moški pogosto fantazirajo o tem, da imajo ogromne penise, 'vulkanske' erekcije in so lahko seksualno aktivni celo noč, česar naj bi si želele tudi ženske.

Realnost je definitivno drugačna. Čas je že, da sprejmete svojega spodnjega prijatelja, neglede na centimetre in obseg in se posvetite tehniki, ki je v seksu dolgoročno še kako pomembna.

Pri tej študiji so se seksologi namesto na fantazijski oprli na realističen model spolnosti, s čimer želijo ljudi poučiti o zdravem spolnem življenju in preprečiti seksualne disfunkcije.

Svoje mnenje na to temo so podali tudi avstralski strokovnjaki, ki so prepričani, da se čas želenega trajanja spolnega odnosa med spoloma bistveno razlikuje – ženskam naj bi bilo relativno vseeno in so zadovoljne že z od tremi do sedmimi minutami, moški pa si želijo, da bi seksualni akt trajal precej dlje.

Sploh pa vam svetujemo, da se ne obremenjujete prevč s časom, ampak s tem, da boste svojo drago zadovoljili na svojevrsten način, ker saj ne bi ob prezgodnji vrnitvi iz delovnega mesta našli neznanca v svoji postelji? !

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri