25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kaj je tisto, kar moške pri ženskah v resnici najbolj privlači?

Kaj je tisto, kar moške pri ženskah v resnici najbolj privlači? (foto: shutterstock) shutterstock
4. 7. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Povprašajte kakšno dekle, katere stvari jo na moškem najbolj privlačijo, in verjetno se bodo odgovori gibali okoli raznolikih osebnostnih karakteristik.

Da je duhovit, da je iskren, da je pošten, da ima rad pse. Če bi podobno moške vprašali, kaj so recimo tri stvari, ki jih najbolj privlačijo pri ženskah, pa bi najbrž pričakovali, da bodo vsi po vrsti rekli: leva dojka, desna dojka in zadnjica.

Nekako se sklepa, da se moški pri ženskah vedno osredotočamo zgolj na vizualno, vse drugo pa nam je le odmev njene fizične privlačnosti. In čeprav je res, da smo moški vizualna bitja in da pogled najprej pritegne njen videz, pa tiste stvari, ki moške pri ženskah resnično najbolj privlačijo, v bistvu nimajo veze s telesom.

Preden se poglobimo v tisto, kar moške pri ženskah najbolj privlači, naj samo omenim, da gledano na splošno, vsi nekoga privlačimo. Ne glede na kombinacijo vseh naših telesnih in osebnostnih nians bo vedno tam zunaj nekdo, ki ga bo nekaj na nas privlačilo – bodisi nekaj, kar je povezano z videzom, bodisi naša inteligenca, razgledanost, osebnostna karakteristika ali pa kaj čisto nepričakovanega, recimo sočen primorski naglas ali pa to, da znate na pamet vse dialoge iz Šunda. Recimo.

Če se vrnemo nazaj k tistim stvarem, ki privlačijo moške, je treba priznati, da je videz resda visoko na seznamu. Skorajda na vrhu. Tudi zato, ker se vse začne pri tistem, kar vidimo. Kljub temu pa videz ni najpomembnejši. Tu so tri stvari, ki moške pri ženskah v bistvu najbolj privlačijo:

Samozavest

Samozavest je že skorajda klišejski parameter privlačnosti, a to le zato, ker je resnično tako ključnega pomena. Samozavest ni poza, samozavest ni naučena, izraža se prek celotne pojavnosti in drže, obenem pa – kar bo verjetno razveselilo žensko populacijo – tudi prek načina oblačenja.

Na univerzi Hertfordshire je profesorica Karen Pine izpostavila prav oblačila in urejenost kot pomemben način izražanja samozavesti pri ženskah. To seveda ne pomeni, da mora ženska nositi draga oblačila in se v javnosti pojavljati zgolj profesionalno naličena. Že samo po sebi se namreč nemudoma vidi in začuti, kadar je ženska urejena in skrbna do svojega videza. To je tako ali tako dvosmerna cesta – urejenost in lepa oblačila dokazano izboljšajo samozavest, izboljšajo naše počutje in omogočijo, da se lažje prebijemo čez dan.

Kako se ženska nosi in kako izžareva to samozavest, je tako ključni dejavnik njene privlačnosti. Za test pomislite na žensko, za katero verjamete, da je samozavestna in se vprašajte: Kako se kaže v javnosti? Najverjetneje ponosno izraža svoj slog, je urejena, skrbna do svojega videza. Kako hodi? Zagotovo ni sključena, ampak hodi pokončno in z dvignjeno glavo stremi v svet pred seboj. Če se vedno govori, da ženske obožujejo samozavestne moške, verjetno ni težko verjeti, da velja tudi obratno.

Pozitivnost

Slovenci radi jamramo. In s tem ni čisto nič narobe. Cinizem, mešan s humorjem, daje kritičnemu pogledu na svet pridih pristne inteligence. Vsaj dokler to ne zasenči vsakršnega zametka pozitivnega mišljenja in ostane le še neprestana črnogledost. Kot ženskam niso privlačni moški, ki ves čas samo nergajo in se pritožujejo čez vsak delček svoje lastne realnosti, tudi moškim niso privlačne ženske, ki se ovijejo v nenehne negativne misli in v vsaki situaciji vidijo le najslabše.

Če niste prepričani, ali je vaša življenjska usmeritev bolj negativno ali bolj pozitivno naravnana, pomislite le, kako se odzivate na popolnoma vsakdanje težave. Recimo, da se znajdete v prometni gneči, vam pa se mudi na sestanek. Kako boste odreagirali? Boste začeli preklinjati usodo in vse te tepce, ki so vam v napoto, ali pa boste ujetost v to situacijo sprejeli kot nekaj, na kar ne morete vplivati, vedoč, da bo kdorkoli vas že čaka, razumel, če boste nekoliko pozni, ker bržda tudi sam pozna koncept prometne gneče.

Pozitivno naravnane ženske bolj privlačijo moške zato, ker imajo moški ob takšni ženski občutek, da z njo lahko prebrodijo kakršnekoli težave. Pri negativno nastrojenih osebah pa vedno obstaja strah, da se bodo že ob najmanjšem problemu zatekli v popolni fatalizem in bo potem en partner moral podpirati sebe in še paničnega drugega. Ker so v razmerju vedno vzponi in padci, pozitivno misleči ljudje te slednje prestanejo veliko lažje in na veliko bolj zdrav način. Študije so celo pokazale, da ljudje z negativnimi mislimi tudi izražajo več negativnih čustev, kar še dodatno razloži, zakaj moške bolj privlačijo pozitivne ženske.

Strast

Strast v postelji je sicer še kako dobrodošla, a tu mislim na tisto drugo strast – na strast do nečesa, kar je samo njeno. Ena najbolj zaželenih karakteristik pri partnerju je tako za ženske kot tudi moške, strast do kakšnega hobija ali aktivnosti, ki ji je oseba predana z vsem zagonom. Imeti strast do nečesa – do plesa, zato ona nikoli ne izpusti petkovih zabav v nočnem klubu, kjer vrtijo njeno najljubšo glasbo, do filmov, zato zahteva vsaj enkrat na mesec obisk kina, ali pa do vrtnarjenja, zato si vedno najde čas za obrezovanje vrtnic in presajanje petunij – pomeni, da oseba ostaja zvesta sebi, da ohranja to, kar je pomemben del njene identitete.

Velikokrat mislimo, da imajo hobiji, ki nas vlečejo stran od partnerja, uničujoč učinek na odnos, da se partner sčasoma naveliča in odneha, a je v resnici ravno nasprotno. Sploh moške nadvse privlači, ko vidijo svojo izbranko predano nekemu čisto njenemu hobiju, zato največkrat sami poskrbijo, da najdejo čas za druženje brez motenja njenih najljubših aktivnosti.

Foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri