Kaj lahko naredite, da boste bolj odprti za iskanje ljubezni?

Kaj lahko naredite, da boste bolj odprti za iskanje ljubezni? (foto: profimedia) profimedia
1. 1. 2019

Če vas prava ljubezen še čaka, poskrbite, da boste dovolj odprti za iskanje potencialnega partnerja.

Nekatere lastnosti vas ovirajo pri iskanju prave ljubezni, čeprav se tega ne zavedate. Z nekaj napotki opustite navade, ki vas zavirajo in posvojite nekatere, ki vam bodo pomagale pri spoznavanju bodočega partnerja.

Sprostite se in spoznajte nove ljudi

Če boste vedno ostali v istem krogu prijateljev in ljudi, ki vas obdajajo vsak dan, ne boste morali najti ljubezni. Zato se končno udeležite zabav, na katere vas vabi prijatelj, čeprav ne poznate veliko ljudi. Preizkusite novo vadbo in se spoprijateljite z rednimi obiskovalci telovadnice. Vključite se v aktivnosti, ki so vam všeč, saj tam srečujete podobno misleče ljudi, med katerimi je morda tudi vaš bodoči partner. Kadar dobite priložnost za navezovanje stikov, jo izkoristite. Če ste sramežljiv tip človeka, bo sprva malce težje, ko nekajkrat poskusite, pa boste videli, da ni tako hudo.

Ne bojte se nepričakovanega

Zakaj bi se izogibali sklepanju prijateljev na počitnicah v tujini? Morda pa bo naneslo tako, da se boste naslednjič odpravili na dopust k novim prijateljem, ki vam bodo ponudili prenočišče. Ne bojte se, ko vam življenje ponudi nepričakovano. Sprejmite izziv in morda spoznate nekoga posebnega. Če ne, pa boste imeli veliko znancev po svetu ali se boste naučili česa novega, kar ima svoje prednosti. Hkrati lahko vadite tudi tuje jezike in poskrbite za mentalno zdravje ter boljše delovanje možganov. Ničesar ne morete izgubiti.

Ne glejte le na izobrazbo

Morda ste nevede krog potencialnih partnerjev skrčili na tiste, ki imajo enak ali višji naziv kot vi. Pa je to zares najpomembnejše, kar morate vedeti o človeku, da ga lahko ljubite? Ne pravimo, da morate kriterij povsem izvzeti, vendar na prva mesta raje postavite lastnosti, ki jih najbolj cenite: odkritost, humor, pristnost, zgovornost, sproščenost … Ne sodite le po izobrazbi, pa se vam bo odprlo veliko vrat.

Videz je le polovica

Kadar želite z nekom vzpostaviti globlji ljubezenski odnos, vam mora biti všeč tudi na videz, vendar naj ne bo to edino merilo. Zunanjost je le polovica tega, kar ima oseba pokazati. Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da ste šli na zmenek z nekom, ki vas je zelo privlačil, ob pogovoru pa ste spoznali, da pravzaprav ne najdeta skupne teme ali imata popolnoma nasprotna mnenja. Priložnost dajte tudi tistim, ki vas na prvi pogled privlačijo malce manj, saj morda skrivajo čudovito osebnost, v katero se boste takoj zaljubili. Vsekakor pa preden vstopite v zvezo, osebo spoznajte tudi preko pogovora in skupnih aktivnosti.

Zmenkujte v živo

Navajeni smo se spoznavati kar preko pametnega telefona in včasih imamo občutek, da to povsem zadošča. Vendar to ni realnost. Namesto tega si obljubite, da si boste od sedaj naprej prizadevali ljudi spoznavati osebno. Raje kot v spletni klepetalnici, se dobita ob skodelici kave ali na sprehodu. Pametni telefon vam ne more pokazati iskrenih odzivov in čustev, ki jih pokaže oseba ob vajinem druženju. V živo si lahko povesta veliko več, izognila pa se bosta tudi fotografijam, ki niso povsem resnične, a jih pošiljamo, ker na njih izgledamo fantastično.

Bodite iskreni

Na prvih zmenkih se radi pretvarjamo, saj želimo prikazati najboljšo podobo sebe, ki bo določeni osebi zagotovo všeč. Vendar bodite odkriti že kar takoj na začetku vsaj pri glavnih stvareh. Povejte, kaj postavljate na prva mesta, katere lastnosti cenite, kakšni so vaši dolgoročni cilji in želje, od česa nikakor ne odstopate in pri čem ne sprejemate kompromisov. S tem si boste prihranili veliko prepirov, saj bosta oba morala slej ko prej pustiti olepšano podobo sebe in se sprejeti takšna, kot sta v resnici. Če že na začetku vesta, kaj približno vaju čaka, lahko ocenita, ali se ujameta.

Ne obsojajte

Obsojamo nenamerno, saj se bojimo neznanega. Če ima na primer nekdo službo, ki je ne razumete, veliko potuje ali se ukvarja s čim vam nepoznanim, ga boste verjetno zavrnili, saj si ne predstavljate življenja s takšno osebo. Ne dajete niti priložnosti, da vam posameznik podrobneje razloži, kako vse poteka in pove o svojih ciljih. Skušajte biti čimbolj odprti tudi za novosti, torej tisto, česar do sedaj niste bili vajeni.

Preverite tudi: