Kaj pa seks?

24. 1. 2012

Če je služba v vajinem odnosu na prvem mestu, potem je malo verjetnosti, da se bo vajino spolno življenje bistveno izboljšalo. Seveda so dnevi, ko sta oba s partnerjem razvneta in je seks čudovit, a kljub tem spontanim in srečnim trenutkom, se pari pogosto pritožujejo, da so spolni odnosi mnogo redkejši kot so bili nekoč.

Vedno pogosteje srečujemo pare, kjer imajo tako moški kot ženske, zelo malo zanimanja za seks. Pogost krivec za to je utrujenost. Dandanes je delovni urnik prenatrpan, kar pri mnogih povzroči občutek trajne izčrpanosti.

Drugi razlogi so lahko še:

 • Dnevne migracije (migracije med delovnim mestom in domom)
 • stres
 • občutek, da je življenje popolnoma izgubilo ravnotežje.

Izguba libida je pogosto povezana tudi z zamerami ali zaradi nezadovoljstva s samim odnosom.

Moški, na primer, hitro izgubijo zanimanje za seks, če je ženska preveč agresivna v postelji ali tudi na sploh v življenju, če se stalno pritožuje nad slabim seksom in sili k boljšim odnosom, ali če se pritožuje nad nepravično porazdeljenimi hišnimi opravili.

Ženska lahko izgubi zanimanje za seks iz podobnih razlogov, vključno s prepričanjem, da njen dragi nikoli ne izrazi čustev, razen ko gre za seks. Prav tako lahko zameri, če se partner izkaže za slabega poslušalca ob koncu napornega dneva.

Zato se, preden pričneta reševati težave glede vajinega spolnega življenja, najprej ozrita na vajin odnos in poskrbita za harmonično zvezo. Poskušajta najti več časa za romantične trenutke v dvoje.

Pomislite na tiste čudovite dneve, ko sta bila še sveže zaljubljena in sta lebdela nad oblaki ter nestrpno čakala, da se bosta zvečer ponovno srečala.

In če res ne gre drugače, potem je lahko rešitev tudi urnik. Mnogi so prepričani, da mora biti seks vedno spontan. Težava se pojavi, če na popoln trenutek čakate v nedogled. Nič ni narobe, če si določita dan, ko se bosta posvetila drug drugemu.

Nato pa imata na voljo veliko načinov, s katerimi lahko poživita spolno življenje:
 • Izmenjujta vlogi: eno noč naj bo moški tisti, ki bo dal povod in predlagal kaj za popestritev, naslednjo noč naj to stori ženska. To pogosto vodi v veliko večjo raznolikost in pestrost pri seksu.
 • Oddih je vedno dobrodošel: 96 % žensk pravi, da se na dopustu počutijo mnogo bolj privlačne, pa naj gre za daljše dopustovanje ali le za vikend oddih.
 • Prepustite domišljiji prosto pot, berita erotično literaturo.
 • Nekateri pari svoje spolno življenje poživijo s pornografskimi filmi.
 • Po službi pojdita v kino: odpravita se vsak po svoji poti in si pripravita romantično srečanje v vrsti za vstopnice. Nato poskrbita, da bosta sedela v zadnji vrsti. Uživajta v filmu, a ne pozabita - uživajta tudi drug ob drugem. Udobno se namestita, držita se za roke, poljubljajta in zabavajta se. Ko bo konec filma bosta odšla domov zelo romantično razpoložena in še preden bosta dobro zaprla vhodna vrata, bosta trgala obleko drug z drugega.
Kaj pa, če so vzrok zdravstvene težave?

Kot so na primer:

 • Prezgodnji izliv
 • zapoznela ejakulacija
 • bolečine med spolnim odnosom
 • težave z erekcijo.

Če imate takšne težave in te močno vplivajo na vajino spolno življenje, je dobro, da se obrnete na terapevta, ki vam bo lahko pomagal.

Kdaj poiskati pomoč

Če menita, da je vajino spolno življenje postalo dolgočasno in če vaju razni predlogi nikakor ne razvnamejo več, bosta morda tudi v tem primeru našla rešitev po pogovoru s terapevtom. Terapevti npr. pogosto svetujejo, da že samo dotikanje, božanje in podobne oblike izkazovanja ljubezni močno vplivajo na boljši odnos.

In kaj, če je partner varal?

Če sta se kljub temu odločila ostati v zvezi, se morata zavedati, da je ponovna graditev zaupanja dolgotrajen in lahko tudi boleč proces. Vzeti si morata čas in vložiti veliko truda.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri