Kaj počnejo srečni pari in čemu se izogibajo?

Kaj počnejo srečni pari in čemu se izogibajo? (foto: profimedia) profimedia
7. 7. 2018

To je nekaj skrivnosti srečnih parov, ki lahko pomagajo tudi vašemu razmerju.

Vsako razmerje je drugačno in ima svoje potrebe, vedno pa lahko dodate stvari, ki ga še polepšajo. Ne pričakujte, da bo vedno vse lepo in z rožicami posejano, nenehno pa se trudite poglabljati odnos in se še bolj povezati s partnerjem.

Tako to počnejo srečni pari:

Vprašanje “kako si?” jemljejo zelo resno. To ni zgolj pogovorna fraza, ampak oba pričakujeta daljši odgovor, iz katerega bosta izvedela več o dnevu drug drugega. Vesta, da si lahko zaupata vse dvome in strahove, in to jima daje moč. Ko smo v stresu pogosto pozabimo na druge osebe in najdemo izgovore, kako nimamo časa še za težave drugih. Pa ne drži. Prav tako kot sami takrat potrebujete nekoga, ki bo prisluhnil, morda partner potrebuje vas. Ne glede na to, kako zelo zaposleni ste, si vzemite čas in vprašajte “kako si?”.

Pred spanjem prekinejo prepir. Spat se nikoli ne odpravijo skregani in jezni drug na drugega. Če spora ne morejo rešiti, ga prekinejo, se pobotajo in dogovorijo, da se o tem pogovorijo jutri. Ko se boste naslednjič prepirali s partnerjem, poskrbite, da ne boste v jezi zapustili prostora in se ihtavo zavlekli pod odejo. Tako ne boste zmagali, ampak le poglobili zamero, kar vajinemu razmerju ne bo prineslo nič dobrega.

Podpirajo interese drug drugega. Če drugo polovico pritegne kuhanje in želi preizkušati nove recepte, je partner ne kritizira in ugotavlja, zakaj jo privlači ravno to, ampak jo za rojstni dan preseneti s kuharskim tečajem. Verjetno ste ugotovili, kam pes taco moli. Podpirajte partnerja pri stvareh, ki so mu všeč, čeprav jih ne razumete ali se vam ne zdijo nič posebnega. Morda se tudi sam preizkusite v njegovih hobijih in pustite, da vas nauči osnovnih pravil. S tem mu boste dali vedeti, da ima pri vas pomembno mesto.

Večer preživijo v družbi svojih prijateljev, brez partnerja. Kljub zvezi ne pozabijo na prijatelje in jim pogosto posvetijo pozornost. Razumejo, da s partnerjem potrebujeta čas zase in zato večkrat preživita večer le v družbi prijateljev ali družine. Samo zato, ker so našli drugo polovico, to še ne pomeni, da ne morejo imeti svojega življenja in da morajo povsod iti v dvoje.

Ne primerjajo se z drugimi pari. Eno od pomembnejših pravil srečnega para je, da stopata v svojem tempu in ne želita posnemati drugih. Vesela sta za prijatelja, ki bosta dobila otroka, vendar to ne pomeni, da ga bosta imela tudi sama, če na to še nista pripravljena. Velike korake naredita takrat, ko se sama odločita, da je primeren čas. Usklajujeta svoje želje in cilje ter se ravnata po njih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri