"Kako dolgo naj čakam, da bo moj poročen fant zapustil svojo ženo?" (osebna zgodba)

"Kako dolgo naj čakam, da bo moj poročen fant zapustil svojo ženo?" (osebna zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 10. 2022

Kako bi odgovorili obupani ženski?

Neka bralka je na enem od portalov zapisala svojo zgodbo: 

Vprašanje: 

"Skoraj sedem let sem zapletena v odnos s poročenim moškim. Začelo se je povsem nenačrtovano in nedolžno. Kontaktirala sem ga, potem ko sem se preselila v novo mesto, kjer nisem poznala nikogar razen njega. Je moj bivši fant iz študentskih let. To ni nič nenavadnega, saj sem prijateljica z vsemi bivšimi in tudi tu ni bilo nič drugače. 

Imela sem še nekaj ur, dokler sem morala pobrati otroke v šoli. Pred tem sem bila na telovadbi, nisem se oprhala in naličila - nisem hotela narediti vtisa. Mislila sem, da se bova pač dobila na kosilu in poklepetala, si pokazala slike otrok. Takrat se potem nisva srečala, sva si pa začela dopisovati. 

Dopisovala sva si kakšne 4 mesece, preden sva se končno videla v živo. Ko sva se dobila, se je odnos začel razvijati zelo hitro. Ker me je bivši mož prevaral, sem si obljubila, da nikoli ne bom v takšni situaciji. No, pa sem se znašla. Bila sem naivna in verjela, da bova z bivšim fantom na koncu pristala skupaj. 

Kakorkoli, še vedno ni zapustil svoje žene. Pravi, da ne želi razočarati svojih otrok in da bi ga to finančno potolklo. Vendar, da sem njegova edina prava ljubezen in bo tako vedno ostalo.

Pravi, da bo nekoč čas za naju, da bova čez kakšna 3 leta lahko skupaj. Naj mu verjamem? Je vredno, da imam vedno znova strto srce? Kje naj najdem moč, da odkorakam in mu rečem, naj me najde, ko bo hotel imeti kaj z mano in SAMO z mano?"

Odgovor se je glasil: 

"Moški je RESEN - glede svoje žene! 

Odnos s svojo ženo jemlje zelo zelo resno, ne glede na to kar ti je povedal. Njegove besede ne pomenijo nič. Verjamem, da bi v vzporednem vesolju rad pustil svojo ženo in namesto nje tebe peljal na romantične počitnice. Ljudje običajno neradi postavijo svoja življenja na glavo in tu je enako. 

In tudi precej boli. Boli, ko prekinemo razmerje, boli, ko razočaramo ljubljene, boli, ko kdo umre. Zato tako sovražimo konce - ob njih nam je neprijetno. Razumljivo je, da se boji razočarati svoje otroke. 

Prav tako nima nobenega razloga, da bi končal razmerje s svojo ženo. Saj že ima vse, kar si želi, pravzaprav še več. 

Ne rabi se posebej prilagajati, si s tabo deliti gospodinjskih opravil, usklajevati urnika in načrtov ... Zanj je odločitev lahka, saj je tako ali tako že s tabo. Ni mu mar za tvoja čustva do te mere, da bi zares kaj storil. 

Odpoveduješ se vsemu za moškega, ki zate ne bi tvegal ničesar."

Kako bi ji odgovorili vi? Se strinjate z zapisanim?

Vir: Bustle