Kako hitro začnejo varati poročene ženske?

Kako hitro začnejo varati poročene ženske? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
8. 2. 2017

Vodilna stran za povezovanje vezanih odraslih in diskretne zunajzakonske afere, razkriva, koliko časa po navadi preteče med poroko in afero pri ženskah.

Za namene raziskave so pregledali in ocenili številke, pridobljene iz različnih kontinentov in držav. Študija je pokrivala odrasle ženske vseh starosti in primerjala povprečno starost žensk, ki varajo, in koliko so bile te stare, ko so se poročile.

Povprečna starost žensk, ki varajo

Starost žensk, ki uživajo v vznemirljivi aferi, se od države do države zelo razlikuje. V Veliki Britaniji je glede na raziskavo večina varajočih žensk (30 odstotkov) stara med 25 in 29 let. Po drugi strani jih na Finskem v isto starostno skupino pade le 15 odstotkov.

Čeprav so v Veliki Britaniji pri varanju partnerjev prevladovale mlajše ženske, so v drugih državah številke višje pri ženskah srednjih let. V Španiji se večina žensk spusti v zunajzakonsko afero med 40. in 44. letom starosti, na Madžarskem pa je povprečna starost še višja in se giblje med 45. in 49. letom.

Povprečen čas med poroko in afero

Raziskava je pokazala, da so ženske iz različnih držav iskale nove strasti zunaj svojega zakona v različno dolgih časovnih razmakih po poroki s svojim partnerjem.

V Evropi ima najkrajše obdobje med svatbo in afero Irska, kjer se večina poroči okrog svojega 30. leta in v afero spusti le 3,6 leta pozneje. Drugo mesto v Evropi pripada Švedski s 4,1 leta med poroko in razmerjem, tretje pa Veliki Britaniji, kjer ženske varajo približno 4,4 leta po poroki.

V Ameriki so številke nekoliko višje – povprečna starost žensk pri poroki je 35,5 leta in večina jih začne varati šele 8,5 leta po izmenjavi zaobljub s svojim partnerjem. Če se premaknemo proti severu, v Kanadi znaša povprečna starost pri sklenitvi zakona okrog 30 let, varanje pa se začne 6,7 leta pozneje. V Južni Ameriki si večina žensk poišče zunajzakonsko zabavo po 7,4 leta zakona, povprečna starost pri začetku afere pa znaša 33,4 leta.

Ženske v Južni Afriki z razmerji počakajo do svojega 35. leta, torej 6,8 leta po poroki.

Na svetovni ravni so rezultati sledeči – povprečna starost žensk pri sklenitvi zakona je 29 let, starost pri uživanju v razmerju z nekom drugim pa 36,6 leta. Obdobje med poroko in afero tako znaša 7,6 leta.

Preberite še: Astrološka znamenja, ki varajo najpogosteje

Kaj se lahko naučimo iz pridobljenih podatkov?

Sigurd Vedal, ustanovitelj strani, pravi: "Če združimo rezultate iz vsega sveta, se pokaže, da si večina žensk poišče novega ljubimca 7 ali 8 let po tem, ko so se poročile s svojim partnerjem.

Poročene ženske si poiščejo poživljajoče razmerje iz različnih razlogov. Morda jim mož ali partner ne posveča pozornosti in spoštovanja, ki si ga zaslužijo. Morda še vedno ljubijo svojega partnerja, pa sta iskrica in strast vseeno izginili iz njihovega zakona ali zveze. Lahko so tudi v odprtem razmerju, kjer si partnerja delita globoko čustveno vez, hkrati pa drug drugemu dovolita, da svoje seksualne potrebe zadovolji z afero ali dvema.

Ne glede na razlog za varanje vznemirljiva afera lahko ženskam pomaga ponovno odkriti njihovo veselje do življenja, čutnost in fizično strast, ki jo pogrešajo. Gre za splošne potrebe, ki jih imamo vsi – ne glede na razlike v starosti in nacionalnosti, prav vsi hrepenimo po spolnem užitku in zadovoljstvu."

Kako hitro začnejo varati poročene ženske?