Kako naj moški vedo, kaj v spolnosti osrečuje ženske

Kako naj moški vedo, kaj v spolnosti osrečuje ženske (foto: Profimedia) Profimedia
6. 5. 2017

Ljubljenje je čudovito, zlasti kadar ga sprem­lja ljubezen, ki raste.

Da bi ženska lahko dosegla večje spolno zadovoljstvo, ji mora odnos najprej zagotoviti čustveno varnost, ki pa jo mora spremljati razumevanje moškega, da so njene spolne potrebe drugačne. Moški pa mora za večjo spolno zadovoljitev čutiti vnaprej, da uspešno zadovoljuje spolne potrebe partnerice.

Spolnost lahko vedno izboljšamo, vendar tako kot pri vseh drugih zadevah moramo tudi tukaj pridobiti nove podatke (znanja) in priložnost za vadbo.

Večina moških se nikoli ne nauči ljubiti. Res je tudi, da se od njih pričakuje, da so izvedenci v seksu in v večini primerov tudi sami mislijo, da so. Seveda vedo, kam vtakniti penis in kako doseči orgazem v dveh minutah, a doseči orgazem pri ženski, je nekaj popolnoma drugega. Napačno domnevajo, da nasprotni spol osrečujejo iste stvari kot njih. In ko ženska ni zadovoljna, moški prej pomisli, da je kaj narobe z njo kot pa z njegovo tehniko. Ne razumejo, da se v postelji ženske zahteve močno razlikujejo od moških. Nagonsko ne vedo, kaj je ženskam všeč, in celo ko to izvedo, radi pozabijo.

Kako pa naj moški vedo, kaj osrečuje ženske, če pa nikoli niso v njihovi koži?

Vse pesmi in knjige o spolnosti govorijo samo eno. Ženskam so všeč moški s počasno roko. Po navadi, ko se moški vzburi, začne hiteti in domneva, da želi pospešiti tudi ona. Niti najmanjšega pojma nima, kako bolj vznemirljivo je za žensko ljubljenje, če se on zadržuje.

Moški radi merijo svoj uspeh pri seksu z orgazmom ženske. Če ženska ne doživi orgazma, lahko to moškega muči še več ur. Zaradi tega se ženske čutijo dolžne pretvarjati se pri ljubljenju, tudi če ne uživajo v njem in hlinijo ugodje in orgazem. Ta pritisk pa jim onemogoča, da bi uživale ter doživele naravno upadanje in tok spolne izkušnje. Če mora biti vedno enako voljna in ob vsakem ljubljenju doživeti orgazem, se ne more sprostiti in odkriti, kam jo ljubljenje vodi. Kajti ko mora hliniti ali igrati orgazem, ji to lahko prepreči, da bi ga resnično doživela.

Kakorkoli že, treba je pač vedeti, da ženske spolnost doživljamo drugače od moških in ravno zaradi te nevednosti prihaja do številnih konfliktov in frustracij znotraj odnosa.

Za moškega je užitek in spolna zadovoljitev predvsem sprostitev spolne napetosti, ker ko se vzburi, nagonsko išče sprostitev napetosti. Za nas ženske pa spolni užitek pomeni počasno naraščanje napetosti. Večje je naše poželenje, bolj potešene se čutimo.

Moško telo je zgrajeno tako, da vsebuje vrečice semenčic, ki čakajo, da uidejo iz nje, v nasprotju z nami ženskami, kjer tekočine nastajajo šele z vzburjenjem. Drugače povedano: moški se želi izprazniti, ženska pa se želi napolniti.

Želja po dotiku ženskih erogenih con in obratno je moškemu prirojena. Za vzburjenost se mu ni treba posebej truditi, pomoč potrebuje le pri sproščanju ali zmanjšanju vzburjenosti. Lahko bi rekli, da si moški želi končati svojo vzburjenost, medtem ko jo ženska želi podaljševati, da bi globje občutila svoje notranje hrepenenje.

Ženske uživamo v sposobnosti moškega, da v nas počasi prebuja poželenje po dotiku najbolj občutljivih točk. Ko moški odstrani eno plast, ženske zahrepenimo, da bi se lahko razkrile tudi globje plasti naše čutne duše.

Moški čutnost doživlja predvsem ob dotikanju ženskega telesa in njenem izražanju ugodja. Ko se dotika mehkih erotičnih delov ženskega telesa, čuti ugodje in čuti ljubezen, in tako se lahko poveže z lastno mehkobo, obenem pa ostane trden, osredotočen in možat.

Bolj ko je moški čez dan ločen od svojih čustev, bolj si želi spolnosti in sprostitve. Intenzivni užitki sprostitve vsake stopnje ljubljenja mu takrat omogočijo, da se poveže s svojimi čustvi in odpre srce. Lakota po spolnosti se v njem ne zbudi samo zaradi želje po užitkih, temveč tudi želje po ljubezni.

Ko moški zadovolji svojo potrebo po spolnih dotikih, se njegova sposobnost čutenja avtomatično poveča.

Napisala: Vesna Jarc. Članek je bil objavljen v reviji Liza, kjer boste našli še več odličnih vsebin. 

Vesna Jarc je končala študij spec. pedagogike na PF v Ljubljani in študij psihoterapije na Univerzi Sigmunda Freuda (SFU) na Dunaju. Več informacij lahko najdete na spletni strani www.sexovnik.si ali pokličete, če se želite naročiti na terapijo oz. svetovanje, na tel. št.: 040 712 027.