25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako poudariti seksapilnost

Kako poudariti seksapilnost (foto: Profimedia) Profimedia
21. 8. 2015

To, kar prepoznamo kot nekaj seksapilnega, ni posledica neke mistične ali romantične notranje sile, ki nas potiska v naročje osebe, ki nam je 'usojena', ampak je posledica kulturnih norm.

Ko se ženska zaveda sebe, svoje lepote in lepote svojega ženskega telesa takšnega, kot je, ne pa nekakšnega ideala, ki ga oglašujejo mediji, se zaveda tudi svoje ženstvenosti in seksualnosti ter je pripravljena na ljubezen z moškim.

Ženska energija privlači moško. Samo takšna ima možnost, da kot poseben magnet pritegne moškega na vrhuncu spolne moči in tako spojena preideta ukočenost in dušenje seksualne energije t. i. moderne dobe.

Velika prednost pri delu z ljudmi je, da lahko razmišljam o tem, kaj so oni storili zame in kaj sem se naučila od njih. Moje zanimanje za seksualno terapijo se je pojavilo, ko sem že nekaj let delala psihoterapijo in opazovala pare, predvsem pa ženske, kako na marajo svojih teles, svoje ženstvenosti in seksualnosti. Kako se prav zaradi tega zapletajo v odnosih in koliko gnusa ter prezira je povezanega s tem.

Obstajajo trenutki, ko sem zelo zadovoljna s seboj, ker sem stranki predlagala nekaj, kar ji bo pomagalo pri boljšem sprejemanju sebe, ali kako naj npr. partnerja kreativno napelje, da bo prekinil molk med seksom. Včasih se mi ideje zdijo genialne in sem prepričana, da jim bodo pomagale, potem pa slišim, da jim je pomagalo nekaj, kar sem samo mimogrede omenila. Čeprav lahko to včasih postane frustrirajoče, pa bi lahko brez tega elementa nepredvidljivosti delo s strankami dokaj hitro postalo dolgočasna rutina in sejem nečimrnosti. Naučila sem se, kako hitro lahko pomembnost komunikacije precenimo ali podcenimo in da pomanjkanje seksualne želje ali celo odpor do seksa velikokrat dolgujemo rigidnemu definiranju, kaj seks je in kakšen mora biti, ter da obstajajo tudi pari, ki srečno živijo skupaj brez seksualne kemije.

Razmišljam o telesu, o seksualnem telesu in o tem, kaj je tisto, kar nas privlači na drugih.

Obstajata dve dimenziji telesne privlačnosti, katerih prepletanja se velikokrat ne zavedamo.

Prva dimenzija je tista osebna, v kateri nas oči, ušesa in nos vodijo k zaželenemu. Druga dimenzija je kulturna, ki je skrita v ozadju naše izbire.

To, kar prepoznamo kot nekaj seksapilnega, ni posledica neke mistične ali romantične notranje sile, ki nas potiska v naročje osebe, ki nam je 'usojena', ampak je posledica kulturnih norm. Tukaj mislim na to, kako se učimo želeti tisto, kar nam družba določa, kot tudi, kaj je seksualno zaželeno, še preden pridemo v puberteto.

Kaj pravzaprav še je danes 'naravno'?

Več preberite v članku Kaj je skrivnost prave ženstvenosti?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri