Kako prepoznati NARCISA že na prvem zmenku?

Kako prepoznati NARCISA že na prvem zmenku? (foto: Profimedia) Profimedia
16. 4. 2022

Narcisi so pogosto očarljivi in šarmantni, zato jih je včasih težko prepoznati. Vseeno pa so znaki, ki jih izdajo že na prvem zmenku. Preverite, na kaj biti pozorni.

Potrebuje veliko pozornosti

Kljub temu, da je narcis precej očarljiv, še vedno želi, da se več  pozornosti posveča njemu, kakor pa vam. Že na prvem zmenku bo veliko govoril o sebi in kljub temu, da vas bo lahko spraševal tudi o vas, bo pogovor hitro spet usmeril nase.

Nima potrpljenja

Če na prvem zmenku morate dlje časa čakati na prosto mizo ali na jed, opazujte, kako se človek obnaša. Če ob tem postane zelo nepotrpežljiv, se pritoži in zaradi tega ne pusti napitnine, je to lahko rdeča zastavica.

Je izbirčen

Narcis ima občutek, da je nekaj posebnega in zato potrebuje tudi ekstra izkušnjo. Če je pretirano izbirčen glede tega, kje sedi ter kaj bo jedel in pil, ali pa zahteva posebno obravnavo, je to lahko znak, da je narcis.

Pretirano izpostavlja, koliko časa in denarja je porabil "za vas"

Narcis vam bo dal jasno vedeti, koliko denarja je plačal za večerjo in koliko časa si je vzel v svojem zaposlenem urniku. Od vas bo pričakoval, da se obnašate zelo hvaležno in da izjemno cenite vse, kar je "naredil za vas".

Seveda ni nujno, da tej znaki pomenijo, da je oseba narcis, vseeno pa jim namenite pozornost, jih dobro opazujte in ustrezno ukrepajte.