Kako preživeti praznike, če s partnerjem šele začenjata (in niste prepričani, ali se bo zveza obnesla)

Kako preživeti praznike, če s partnerjem šele začenjata (in niste prepričani, ali se bo zveza obnesla) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2022

Ste začeli nov odnos in niste prepričani, kaj storiti med prazniki? Imamo nekaj idej, kako bodo prazniki minili brez zmede. 

Če razmerje še ni resno in pravzaprav ne veste, kam odnos sploh vodi, se je težko odločiti, kaj storiti za praznike: vsem razglasiti, da imate partnerja in ga vzeti s seboj domov, ali počakati in opazovati, kako se vse skupaj razvije po praznikih? 

Imamo nekaj nasvetov, ki vam lahko pridejo prav: 

Naj bo spontano

Ni potrebe po načrtovanju, pustita vsa vrata odprta. Praznike bosta verjetno preživela vsak s svojimi bližnjimi, kdaj bo čas za vaju, pa se odločita spontano. Tako bosta videla, ali se bosta pogrešala, ali vama bo čas brez drug drugega dobro del. 

Ni potrebe niti po odločanju, kaj bo sledilo, kakšen bo odnos in podobno. Bodita spontana in pustita, da se dogodki zgodijo sami od sebe. Najboljših stvari običajno ne načrtujemo. 

Mislite tudi na kaj drugega

In predvsem še na koga drugega. Mislite na družino in prijatelje, druženja in lepe trenutke, ki jih boste preživeli z njimi. Prazniki so nenazadnje namenjeni vašim bilžnjim. Zaposlite se s tem, kako jih boste obdarili, kaj boste skuhali za večerjo, kako boste z njimi kvalitetno preživeli čas. Naj vaših misli ne okupira le odnos, osredotočite se tudi na praznike. 

Postavite meje

S partnerjem se pred prazniki pogovorita in določita, ali bosta predstavila drug drugega ali ne. O tem se morata strinjati. Odločita se tudi, ali se bosta med prazniki vseeno poklicala, ali bosta prekinila stike do konca prazničnih dni. A kot omenjeno zgoraj, srečanja prepustita tudi spontanosti, v kolikor se odločita, da bi se morda rada videla. 

Z mejami boste pokazali, kaj je za vas v življenju pomembno in komu želite posvetiti čas v tem posebnem delu leta. 

Ne bodite prestrogi do sebe

Ne, to ni film, zato ni nujno, da vas partner preseneti na božič in potrka na vaša vrata. In verjetno se to ne bo zgodilo, če se ne bosta dogovorila. Ne silite se v razmerje le zato, da bi imeli za praznike nekoga ob sebi. Ne pritiskajte nase in se ne obsojajte, če se odnos ne izide, kot ste upali. In ne podlezite pritiskom, da bi morali za praznike predstaviti svojo sorodno dušo - kaj, če je še niste našli? 

Podarite si nekaj časa z vašimi najbližjimi, kakšno dobro sladico, vročo čokolado ... Ker si zaslužite imeti čudovite praznike!