Kako se opravičiti ljubljeni osebi, da bo ta videla, da je iskreno?

Kako se opravičiti ljubljeni osebi, da bo ta videla, da je iskreno? (foto: Unsplash/Parker Whitson) Unsplash/Parker Whitson
25. 1. 2018

Kako pokazati partnerju, da vam je resnično žal za to, kar ste storili?

Opravičilo ni nikoli enostavno, pa naj gre za velik spor ali pa zgolj nekaj, kar ste nenamerno rekli v prepiru.

Ne glede na to, kaj ste rekli, je za zdravo in srečno razmerje pomembno, da priznate svoje napake (in to seveda velja za obe strani).

Kako torej poskrbeti, da bo opravičilo kar se da iskreno in da bo partner verjel, da vam je resnično žal?

Tukaj je pet načinov, ki jim sledite:

1. Recite NE opravičevanju po spletnem omrežju.

Ne pišite po socialnih omrežjih, kako žal vam je in ne spreminjajte svojega statusa o razmerju na Facebook-u, saj boste s tem vsem dali vedeti, kaj se dogaja. Prav tako ne pišite sporočil enega za drugim.

Naj vaša opravičila ostanejo "offline", prav tako pa se poskušajte izogibati "pijanim" sporočilom ali začasnemu odstranjevanju njegove/njene telefonske številke iz mobitela.

2. Čustva izlijte na papir, napišite sporočilo …

… seveda s pisalom in ne na računalnik. Naj bo kratko. Napišite le tisto, kar resnično mislite. Priznajte krivdo ali napako in povejte, kaj ste se iz tega naučili in kako boste to spremenili.

Izogibajte se kupovanju klišejskih daril, kot so rože ali plišasti medvedki, saj ga/je to najverjetneje ne bo navdušilo. Naj opravičilo pride iz vašega srca, ne denarnice.

3. Osebno se mu/ji opravičite: iz oči v oči.

Na določeni točki se boste pač morali soočiti. Poglejte osebo, ki jo ljubite, v oči in ji povejte, da vam je žal. A poskrbite, da izberete pravi čas in pravo mesto, naj bo tiho in zasebno.

4. Ponudite ljubeče dejanje kot gesto vaše iskrenosti.

Kljub temu da smo zgoraj govorili o tem, da so rože in plišasti medvedki velik NE, pa to ne velja v primeru, če se mu/ji odločite pripraviti večerjo (ali pa pospravite stanovanje, karkoli) – to je vedno odličen način, da pokažete nekomu, da ga imate resnično radi.

Pripravite partnerju tisto, kar ima najraje. Nasmeh in zahvala bosta še kako odtehtala vso delo, prav tako pa mu boste pokazali, da vam zelo veliko pomeni.

5. Zapomnite si, da čas celi rane.

Vaša dejanja lahko povedo več kot besede. Če ste se naučili lekcije in bo od zdaj naprej drugače, se bo to pokazalo skozi čas. Morda po partner potreboval nekoliko več časa, da vam oprosti, zato je najbolje, da mu daste prostor, ki ga potrebuje.

Prav tako morate tudi vi partnerju dati vedeti (v kolikor je on tisti, ki vas je prizadel), da potrebujete prostor in čas, da mu nekaj oprostite.

Opravičilo je ključen del resnega razmerja.

Vsakomur se zgodi, da kdaj včasih kaj stori narobe, zato se ne kaznujte in ne "tepite" preveč za svoje napake. Preprosto naredite vse, kar lahko, da to popravite in živite življenje naprej.

Fotografija: Unsplash/Parker Whitson

Preberite še: 5 lastnosti ženske, ki brezpogojno ljubi ali pa Ste čustveno privlačna oseba?

Priporočamo tudi: Koga psi bolj ubogajo, moške ali ženske? Raziskava je pokazala, da ...