Kako se s koncem razmerja spopadajo narcistične osebe – 7 stopenj

Kako se s koncem razmerja spopadajo narcistične osebe – 7 stopenj (foto: Photo by Laurenz Kleinheider on Unsplash) Photo by Laurenz Kleinheider on Unsplash
20. 12. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Narcistične osebe poraza ne sprejmejo zlahka.

Če ste končali razmerje z narcistično osebo, vas čaka burno obdobje, ki se mu ne morete izogniti. Edini način, kako prekiniti takšno razmerje je, da popolnoma prekinete stike. Če boste poskušati ohraniti prijateljstvo, s tem ne boste dosegli nič dobrega.

Obstaja 7 stopenj prekinitve razmerja z narcistično osebo:

1. stopnja: Občutek ogroženosti

Ko začnete s tako osebo prekinjati stike, ji bo takoj jasno, kaj to pomeni. Postal/a bo jezen/a in lahko se zgodi karkoli. Bodite pripravljeni na vse.

2. stopnja: Čakanje

Po začetni jezi bo nastopil trenutek zatišja. Mislili boste, da se je bivši/bivša končno sprijaznil, vendar to velikokrat ni povsem res. Čaka le na pravi trenutek, da se spet pojavi v vašem življenju.

3. Stopnja: Poskus ponovnega zbližanja

Narcis se bo poskušal ponovno pritihotapiti v vaše življenje. Kar iznenada bo ponovno vaš prijatelj. Takrat vas bo hotel prelisičiti, ob morebitni zavrnitvi pa bo vso krivdo prevalil na vas. 

4. Stopnja: Opravičevanje

Začel se bo opravičevati za vse, s čimer vas je prizadel. Vse to pa bo počel le, da bi se vam ponovno prikupil in pridobil vaše zaupanje, saj misli, da ga boste ponovno ljubili.

5. Stopnja: Skrb in naklonjenost

Pretvarjal se bo, da ga za vas skrbi. Posvečal vam bo več pozornosti kot kadarkoli prej, vse v upanju, da mu boste dali še eno priložnost. Če mu ne bo uspelo, bo poraz zelo težko prenesel.

6. Stopnja: Uničenje

Ko ugotovi, da vas nikoli več ne bo osvojil nazaj, bo poskusil še zadnjo stvar. Poskusil vas bo zlomiti in vam nato ponudil zatočišče in tolažbo.

7. Stopnja: Sprijaznjenje

Narcis se nikoli ne bo popolnoma spremenil. Lažje si boste opomogli, če ga ne bo v bližini. Zaslužite si mnogo več.

Povzeto po: Awarenessact.com