"Kako sem se zaljubil vate" (zapis moškega od prvega pozdrava do zaljubljenosti)

"Kako sem se zaljubil vate" (zapis moškega od prvega pozdrava do zaljubljenosti) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2021

Poti od bežnega poznanstva do zaljubljenosti so različne. Lahko so kratke in se zgodijo na prvi pogled, lahko trajajo dlje časa.

"Ženske se dostikrat sprašujete, kako zaljubljanje poteka pri nas (moških), zakaj ne pokličemo, kaj si mislimo, ste nam zanimive, čutimo enako do vas, kot ve do nas, in če ne, kako narediti, da se bomo tudi mi zaljubili v vas?

Potujemo skozi različne faze in tudi od tega, kako se obnašate, je odvisno, ali se bomo zaljubili.

1. faza: Spoznala sta se

Prvi vtis je seveda zelo pomemben, predvsem zato, ker ga lahko naredimo le enkrat. Če vam je moški, ki ste ga ravnokar spoznali, všeč in si želite, da bi bili tudi vi njemu, se morate držati določenih smernic.

Zelo pomembna stvar je, da ne skoparite s svojim nasmehom. Res je, da padamo na vaše ritke, prsi, noge itd., vendar si ne želite, da bi le padli na vas, ampak se zaljubili. Zato se smejte, kajti zaljubimo se v vaš nasmeh.

Ko ga očarate z nasmehom, je čas, da se v vaši družbi počuti prijetno, da dobi občutek, kot da se že dolgo poznata. To naredite s tem, da v pogovoru večkrat omenite njegovo ime. Moški se med sabo kličemo po priimkih ali po vzdevkih, po pravem imenu nas kličejo po navadi le tisti, ki so nam res blizu. Zato uporabljajte njegovo ime. Od tu naprej se bo zmenek zgodil sam od sebe.

2. faza: Prvi zmenek

Navdušili ste ga s svojim nasmehom in stopili z njegovim imenom, zato sta zdaj na prvem zmenku. Prvi zmenki so seveda lahko zelo različni. Da bo vajin lep in uspešen, ni odvisno le od vas, ampak tudi od tega, kako bo on znal poganjati energijo, ki teče med vama.

Njemu je na prvem zmenku pomembno, da je ob vas lahko sproščen, da na vas opazi pozitivne stvari, si lahko predstavlja, da se bo z vami kot partner imel res super. Zato se morate izogibati kritiziranju.

Ženske zelo rade izražate svoje mnenje, ker hočete, da vemo, kaj si mislite. Problem je, če je to mnenje negativno. Nočemo poslušati, kdo vam gre na živce, kateri lokal vam ni po godu, ka­tere glasbe ne marate, kaj vas boli itd., ker s tem v vas vidimo le tečko, ki ji ni nikoli nič prav in bo tudi nam le tečnarila.

Od vas hočemo izvedeti, kaj vam je všeč, ka­tero glasbo imate rade, kje najraje spijete skodelico kave ... Ko bo šel domov, želite, da razmišlja o tem, kako lepo mu je z vami, in ne, da se le pritožujete.

3. faza: Dogajanje med prvim in drugim zmenkom

To je obdobje, ko se po navadi sprašujete, zakaj ne pokliče oz. kdaj bo. Če mu niste bili všeč, vas najbrž sploh ne bo. Vem, lahko bi bil toliko pošten in to povedal, vendar nam je bolj lagodno, če ničesar ne naredimo, kot pa da vam moramo sporočiti slabo novico. Zato ga v vsakem primeru po dveh dneh lahko sami pokličete in vprašate, če se bosta kaj videla oz. kakšne načrte ima.

Problem je, ker vas ne pokliče, tudi če ste mu všeč, oz. vas pusti malo čakati. Zakaj to dela?

Ker ima rad, da mislite nanj, in ve – če vas ne bo takoj poklical, boste bolj mislili nanj, kot pa če pokliče takoj. Hoče, da se sprašujete, kaj počne, ali tudi on misli na vas, ste mu sploh všeč ... Vem, otročje, a deluje.

Ko vas pokliče, ste zato toliko bolj veseli. Zdaj, ko poznate njegovo taktiko, jo seveda lahko uporabite tudi vi.

4. faza: Pričakovanje seksa

Vedno imejte v mislih, da se zaljublja, ko misli na vas, kadar ni  z vami. To je takrat, ko ga ne pokličete, ko se ne morete dobiti z njim, ko si želi seksa z vami, pa ne more. Ja, seks je močno orožje in v tem primeru ni nič narobe, če ga uporabite. 

Od moškega si seveda želite, da bi si vas noro želel tudi telesno. Da bi bili vi tisti, ki ga vsakič razvnamete do roba znosnosti. Če grem še dlje – hočete biti edina, na katero misli, ko masturbira. Seveda pa ne želite, da dobi občutek, da si ga ne želite tudi spolno.

Zato ga ne smete pustiti predolgo v pričakovanju in biti čisto hladni.

Ko še ne seksata, mu morate neprestano dajati vedeti, kako zelo vas vzburja, da kar vzdrhtite, ko se vas dotakne, da komaj čakate, da se bosta ljubila, vendar se vedno nekaj zgodi, da ne moreta. Skratka, naj si vas želi nekaj časa, preden vas dobi. Pričakovanje nečesa lepega, kar se šele bo zgodilo, je po navadi najboljši del celotnega dogodka.

5. faza: Zaljubil se je

Minilo je že kar nekaj časa, odkar sta se spoznala in ste ga očarali s svojim nasmehom. Ravno je prišel z zmenka z vami. Skoraj bi seksala, a nista mogla, ker bi vaju lahko kdo zalotil.

Uleže se na posteljo in preden zaspi, razmišlja o vas. Misli na to, kako lepo se smejite, kako si popravite lase, ko vam je nerodno, kako ste pozitivni, kako se ob vas počuti sprejetega. Všeč mu je, da si ga tako močno želite.

Potem začne razmišljati, kako bo čez nekaj časa, ko bosta resen par, kaj vse bosta počela, kako se bosta pri tem smejala, ker bosta skupaj tako uživala. Ko se bo to jutro zbudil, bo opazil razliko.

Never­jetno dobre volje bo. Vse mu bo lepo, nič mu ne bo težko, prepeval si bo brez razloga, ko se bo pogovarjal s prijatelji, bo večkrat omenil vaše ime, neprestano bo gledal na telefon, če ima kakšno vaše sporočilo. Ko vas bo končno videl, vam bo priznal: Zaljubil sem se vate.

Ko se je v vas zaljubil moški, ki ste si ga tako želeli, pa je čas, da uživate v vseh njego­vih čustvih sreče.

Dovolite, da z vami ravna kot s princesko, vas razvaja, razveseljuje, ljubi, objema, nasmeji in pokaže, kar že sami veste – da ste čudoviti."

Napisal: Simon Zajc

Več podobnih vsebin najdete na Cosmopolitan.si