Ali ga dušite s tem, ko ga lovite? (kako ugotoviti, koliko mu je resnično do vas?)

Ali ga dušite s tem, ko ga lovite? (kako ugotoviti, koliko mu je resnično do vas?) (foto: Unsplash) Unsplash
13. 1. 2019

Ali lovite svojega (želenega) moškega in se tega niti ne zavedate? Moški so po naravi lovci – nekatere ženske pa delujejo na načine, ki jih odvračajo. Preberite, čemu se izogibati in kako dobiti pravo sliko o tem, koliko mu je resnično do vas.

Psihoterapevtka Rori Rae, ki je specializirana za odnose in srečno poročena že 25 let, razkriva, kako zagotoviti oziroma obuditi njegov interes, če čutite, da se zadeve z njegove strani ohlajajo? Spodnji nasveti naj vam bodo v izhodišče, kako na subtilen način poizvedeti, kakšen je njegov iskreni plan glede odnosa z vami.

Ženske vemo, kako uničujoče in žalostno je gledati moškega, ki se zapira vase in umika intimi ter povezanosti. Seveda si vse želimo, da bi naš moški vedel, da smo zainteresirane zanj, da mislimo nanj, da delamo skupne načrte in ga na različne načine vključujemo v svoje življenje.

  • Če smo ga ravnokar spoznale, si želimo, da nas povabi ven.
  • Če smo že v fazi zmenkov, si želimo, da se spomni na nas s sporočilom, mailom, klicem … občutek potrditve, da misli na nas tako, kot me kar naprej mislimo nanj, je prijeten!  ... Obenem pa nikakor ne želimo oddajati signala, da smo obupane, nujno potrebne njegove pozornosti. To je zelo odbijajoče – kar predstavljajte si, kako bi se ve počutile, če bi se dogajalo obratno.
  • Bolj, ko nekdo pritiska na nas, bolj nam je tesnobno – v kateremkoli odnosu.

Poskusite se na miren način prepričati, kje stojite ... 

Naučeni smo, da se je treba obnašati 'kul' in delovati, kot da je vse skupaj neobvezujoče, preprosto … Toda, ko se zaljubimo, lahko to kar hitro odpade in ženske se včasih niti ne zavedamo, da nad moškim izvajamo pritisk, ki ga nezavedno odvrača od nas. 

Delovati prijazno in odprto ni enako kot obupano skakanje za nekom, ki nam ne izkazuje naklonjenosti v enaki meri (četudi  to počne na zelo svojstven način). Vsaka ženska ima šesti čut, ki ji pove, koliko je nekomu do nje – vprašanje pa je, če ga je razvila oziroma, ali ga upošteva, vkolikor čustva niso njenim željam v prid.

Očitni signali, da oddajate agresivno vibracijo lovca (in ga počasi, a vztrajno dušite):

  • (po)kličete ga, preden pokliče on

NE: Četudi zato, da mu poveste nekaj, kar ste slišali ali zanimivega prebrali, ali pa ker ste zasledili, da bo imel nek super band koncert, ker vam je nekdo omenil, da v mesto prihaja odlična predstava … in si jo želite doživeti z njim.

NIKAKOR NE: Pokličete, da vprašate, zakaj vas nič ne pokliče.

  • dajete pobude za kontakt

NE: Pošiljate mu maile, sporočila (na telefon ali na družbena omrežja), 'luštkano' kartico …

NIKAKOR NE: 'Mimogrede' se oglasite pri njem v službi ali doma.

  • postavile ste se v vlogo organizatorke odnosa

Kar naprej same od sebe (brez znakov, da bi on to želel) dajete pobude za skupne aktivnosti, ga vabite, da se vam pridruži na nekem dogodku, ga spominjate na določene vam pomembne datume (če sta že nekaj časa skupaj), kot so praznovanja obletnic.

Namig: Če do sedaj še ni razvil zavedanja, da bi bilo z vami vredno nekaj proslaviti, tudi to ne bo pomagalo.

  • vrtate vanj

Pogosto sprašujete, kako se počuti, v resnici pa vas zanima predvsem to, kako gleda na vas in kakšna je njegova vizija vaše skupne prihodnosti. Saj veste, ko v odnosu nastopi točka pogovora, ki se začne s: »Torej … rada bi se pogovorila.«

Vse zgoraj omenjeno včasih ali pa kar pogosto (odvisno od naše osebnosti) počnemo, ne da bi se tega zavedale, saj se nam zdi to naravno. Opravičujemo jih s »saj se samo prijateljsko obnašam.« Zadaj pa je strah, da nas bo zapustil, če ga ne bomo kar naprej opominjale na lasten obstoj in na možnost poglobitve odnosa. TO NE DRŽI in NE DELUJE. Pošilja mu namreč zelo očitno sporočilo, da ste lačne ljubezni, pozornosti ...

Morda mu to na začetku ustreza; morda mu prija, da božate njegov ego.  Ne delate pa prav nič dobrega zase v tem razmerju. Dajete mu priložnost, da vas izrabi – da vas pokliče, ko ni nikogar drugega in se počuti osamljeno. Da vas ima na 'stand by', ne zato, ker bi si vas zares želel zaradi vas, ampak zato ker ve, da boste vedno za.

Ali si želite biti v odnosu z nekom, za katerega ne veste, kako čuti do vas in to izkazuje - spontano in samoiniciativno?

Raje negujte svojo ženstvenost

Umirite se, poiščite si hobije, ki vas osrečujejo, družite se s prijatelji … vadite potrpežljivost. Tu ne gre za igranje igric, pač pa zgolj za dejstvo, da mu je treba dati prostor, da zadiha in premisli ter zares začuti, koliko mu je do vas. Če po nekem času ne bo odziva, veste, da je čas, da se zgodba zaključi.

Vsi si zaslužimo:

  • Ljubezen, ki nas navdihuje in krepi naše moči, ne pa odnosov, ki nas ubijajo ali utrujajo.
  • Človeka, ki nas ima rad takšne, kakršni smo (ne glede na to, kako čudni se morda zdimo svetu ali kako nas dojemajo nekateri iz okolice (ki nas ne razumejo).
  • Zavedanje in reagiranje na podlagi vsaj osnovnega znanja o čustveni inteligenci, in to v vseh odnosih, katere ustvarjamo in nadgrajujejmo (vkolikor so dolgotrajni).
Preberite še:

Vir: Rori Rae; Have the relationship you want

Foto: Unsplash, Profimeida