Kako v manj kot petih minutah ugotovite, ali je prava

Kako v manj kot petih minutah ugotovite, ali je prava (foto: Profimedia) Profimedia
30. 12. 2016

Recimo, da vam je, kakor se temu pravi, padla sekirica v med.

Spoznali ste čudovito, postavno in mamljivo dekle, ki pa ima, v nasprotju z vsemi stereotipi, poleg bajnega telesa tudi možgane. Najbolj neverjetno pa je, da se je že od samega začetka zagrela prav za vas, in preden ste spili svoje drugo pivičko, ste že slišali travo rasti. In tako sta živela srečna na veke vekov, amen ...

Hja, zgodbice za lahko noč se že končajo tako, resnično življenje pa pogosto ubere popolnoma druge poti in mnoge od njih se končajo v solzah in osebni stiski. Ljudje imamo namreč to nesramno lastnost, da v javnosti kažemo svoje dobre plati, temne pa radi skrivamo. In če upoštevate še to, da se moški in ženske osebnostno nenehno razvijamo in spreminjamo, se znajdemo pred strašno dilemo.

Kako naj vemo, da se naša partnerica (ki jo že imamo, smo jo pravkar spoznali ali jo še bomo) ne bo čez deset ali petnajst let spremenila v bitje, pri katerem bi si raje dali vrtati luknjo v koleno, kot pa bi bili z njo v isti sobi več kot minuto?

Znani rek pravi, da še hočeš videti, kakšna bo tvoja izvoljenka čez dvajset let, si oglej njeno mamo. Priznamo, da je to dokaj dober način, a preden se v grozi zaklenete v kopalnico in prisežete, da v življenju ne boste več pogledali ženskega bitja, preizkusite svojo drago z našim testom.

1. Sva na zabavi. Zaradi preveliko količine popitega alkohola se začnem vesti čudno, med drugim si na glavo poveznem prijateljevega pudla. Kaj storiš?

A) "Zapustila bi sobo."

B) "Rekla bi ti, da prenehaj, ker delaš budalo iz sebe."

C) "Tiho in diskretno bi te spravila z zabave."

Že prvo vprašanje je eno najboljših, saj vam jasno pove, ali se partnerico splača obdržati. Ključnega pomena je vprašanje, ali vas je zmožna obvarovati, da ne bi umazali svojega ugleda, ali še huje - gostiteljeve perzijske preproge? Biti opora v trenutkih vaše slabosti je navsezadnje tudi naloga prave in resne ženske.

Ali kaj pomaga, če vas začne sredi zabave nadirati? Zjutraj se tako ali tako ne boste spomnili pridige pa še pred vsemi vas bo osramotila. Saj ne, da si ne bi zaslužili, ker nadlegujete ubogega psa. Prava partnerica pomaga kako drugače: ali odvrne pozornost od vas z dobrim striptizom, lahko pa vas potegne na stran in vam zašepeta nekaj takšnega: "Čisto si me razrajcal, poberiva se domov!" (Na kaj drugega verjetno niti ne boste trznili.)

Tako dekle se splača držati. Varovala vas bo pred vami samimi in pred računi za čiščenje preprog, ki vam jih bo kolega brez zadrege pošiljal. Pa še pridigala vam bo lahko takrat, ko boste trezni. Mogoče bo zaleglo, da naslednjič ne boste poskusili lulati v akvarij (ali pa ga boste zadeli v prvo, brez pretiranega škropljenja naokoli).

2. Odločil sem se, da pustim študij prava in raje izpolnim svoje življenjske sanje, ki med drugim vključujejo prostovoljno delo v Kanadi, in sicer želim delati kot lovski paznik. Kako se odzoveš na to?

A) "Karkoli te bo osrečilo!"

B) "A se ti je totalno zarolalo?"

Prvi odgovor je sicer nekako pričakovan v resni zvezi, mar ne? Je pa tudi znak tiste "amor vinci omnes", torej romantične zablode, ki sta jo tako nesmrtno obelodanila Romeo in Julija.

V resničnem življenju pa bo vaša ljubezen hitro pobegnila k drugemu avanturistu z višjo plačo, čeprav bo le čistilec bazenov hollywoodskih zvezd. Čeprav bo tudi prava partnerica videla nekaj romantike v tem, da boste pustili redno zaposlitev in odšli izpolnjevat življenjske sanje, bo hkrati premogla dovolj zrelosti in prisebnosti, da bo znala narediti ekonomsko analizo vaše odločitve in vam tudi odločno predstavila zgrešeno taktiko vaših nameravanih dejanj.

Zraven bi sodil dolg pogovor, v katerem bi vas spraševala o načrtih za bodočo kariero, predvidenih dohodkih, možnostih napredovanja in podobno. To je ena od stvari, ki jih ženske obvladajo: znajo nas hitro spraviti na trd(n)a tla.

3. Vsake toliko med večerjo sedim popolnoma tiho in s praznim izrazom na obrazu. Hrana, ki izginja z mojega krožnika, je edini znak, da sploh še živim. Te to moti?

A) "Pustila bi te samega, zraven pa se spraševala, ali je najin odnos v krizi."

B) "Vprašala bi te, kakšen dan si imel in ali je vse v redu, potem pa utihnila. Saj se nama ni treba ves dan pogovarjati."

Moški in ženske imamo različne potrebe po pogovoru. Pametno dekle to ve in zato razume, da moški od časa do časa potrebujemo dolga obdobja tišine, medtem ko mlatimo velike količine mesa ali mesnih proizvodov. Ne sme je prestrašiti vaš prazni izraz na obrazu, ki ga dobite le med poslušanjem poslancev pri debatah o ..., pa po treh urah veste manj kot prej.

Ženska, ki obvlada komunikacijo v medosebnih odnosih, bo začela pogovor nežno in prefinjeno. Vprašala vas bo, recimo, kako ste se imeli čez dan, a bo znala tudi odnehati, če bo videla, da trenutno niste za pogovor. Res sposobno dekle vama bo celo pustilo odprta vrata: "Saj se lahko pogovoriva pozneje."

Ženske, ki sumijo, da je odnos v krizi, imajo tišino za nelagodje. Poročite jo pa bodo ločitveni odvetniki kmalu potrkali na vaša vrata. Tisti s polizanimi frizurami in širokim nasmehom.

4. Kaj bi te bolj vznemirilo? Če bi se zredil jaz ali ti?

A) "Zrediš se ti."

B) "Zredim se jaz."

Če moškemu počasi raste trebuh, to ponavadi pomeni, da njegova partnerica lepo skrbi zanj, mar ne? Dekleta pa morajo po drugi strani biti vitka, da laže skačejo okoli nas in nas oskrbujejo, pa še denar za aerobiko tako prihranijo. No, zdaj pa resno.

Idealna ženska ve, da moški cenimo lepe stvari in da se trudimo ostati vitki in zdravi, da bomo lahko še naprej privlačili lepe stvari in uživali v njih. Torej, če se zredi ženska, imata težave oba. Sicer pa je že od pradavnine znano univerzalno zdravilo proti debelosti, ki ga je najbolj priporočljivo vzeti vsaj dvakrat na dan. Reče se mu seks.

5. Sva na zabavi, kjer mi oči neprenehoma uhajajo k postavnemu paru ženskih balkonov, ki pa na nesrečo niso tvoji. Te to ujezi?

A) "Nič ne bom rekla, samo ne pričakuj kake posteljne zabave, ko bova zlezla med rjuhe."

B) "Nič, saj vem, da ste moški pač taki."

Drugi odgovor, ki ga boste od nežnejšega spola res redko slišali, je znak prave partnerice. Če imate srečo in ste zadeli terno, bo vaša ženska vedela nekaj malega o moški psihologiji. Da smo moški po naravi lovci in samodejno zasledujemo "plen" okoli nas.

Nekatere psihološke šole celo razlagajo, da smo moški biološko pogojeni, da trzamo na nekatere dele ženskega telesa, ki nas stimulirajo. Sicer pa: ženske se raznežijo ob pogledu na dojenčke, moški pa ob pogledu na dojke. Lepo in prav za obe strani!

6. Ker imamo v službi pravo paniko, odpovem romantično večerjo, na katero sva se dolgo pripravljala. Kako to preneseš?

A) "Razjarjena sem. Delo ima vedno prednost pred mano."

B) "Sem razočarana, ampak potem se mi opravičiš in mi obljubiš, da se mi boš oddolžil."

To je vprašanje, ki vam učinkovito pokaže, kako hitro vaša draga postane zafrustrirana. Se lahko spoprime s slabimi novicami, hkrati pa razume, da gre za okoliščine, na katere ne morete vplivati? Bo še vedno privolila v sekusalne igrice z vami, ko pridete domov? Odrekanje seksa je sicer klasična ženska reakcija, a je hkrati tudi jasen znak, da vaše dekle ni pravo za zrelo razmerje. Prava ženska je razočarana, a ve, da ste razočarani tudi vi.

Opravičilo, podkrepljeno z iskrenimi prizadevanji, da se ji oddolžite, bo nadoknadilo zamujeno. Če pač delate pozno v noč, se lahko vaša partnerica vedno pozneje ustavi pri vas, da se poigrata "pohotni šef naskoči novo, komaj polnoletno tajnico na kopirnem stroju". To pot boste vi šef, ki zahteva popolno predanost in ure dela.

7. Obljubim ti, da te bom poklical v ponedeljek in te povabil na zmenek. Pokličem te šele v sredo. Kaj si misliš?

A) "Nič hudega, najbrž si bil zelo zaposlen."

B) "Bolje, da imaš prekleto dober razlog."

Pazite se ženske, ki se pretvarja, da vse skupaj ni nič. Verjetno kuha globoko zamero in ko bo ta prekipela, boste našli nekega dne vrata svojega stanovanja zabita s štirimi kilogrami žebljev.

Če ste ji obljubili klic in obljube niste izpolnili, potem ste ji dolžni opravičilo. Hkrati pa je na testu njena sposobnost, da se spopade s težavo in jo zna tudi rešiti. Znati mora zahtevati opravičilo, pretehtati, ali je vzrok za zamudo res tehten, potem pa biti dovolj iznajdljiva, da doseže, da se to ne bo več ponovilo.

Ženska, ki dovoli, da jo večkrat takole izigrate, bo zavestno pustila, da jo na svoji prioritetni lestvici spuščate čedalje niže. Verjetno si sploh ne bo belila glave, če jo boste pustili.

8. V službi sem precej napredoval, kar pomeni, da bom domov prinesel še več denarja za tvoje nakupovalne potrebe (čevlje, oblekice in tangice). A napredovanje prinaša tudi daljši delovni čas. Si zadovoljna ali ne?

A) "Ni mi všeč, da se bova še manj videla."

B) "Krasno! Lotila se bom kakega dodatnega konjička."

Ključna beseda je neodvisnost. Čeprav je prav, da jo moti, da so bosta manj videla, mora imeti dovolj iznajdljivosti in neodvisnosti, da bo znala svoje življenje še naprej zapolniti. A to ne pomeni, da mora tiste ure prečepeti v bližnjem bifeju, prebuljiti pred televizijo, gledajoč Oprah, Dr. Phila in mehiške telenovele, ali jih prejokati v prijateljičinem naročju.

A kljub temu bodite previdni: dajte ji preveč neodvisnosti in razvila si bo popolnoma svoje življenje, tako se boste nenadoma znašli sami. Potrebujete partnerko, ki ima enako stopnjo samozavesti kot vi.

9. Moja bivša punca je spet v mestu. Rad bi jo povabil na kavico. Kakšen je tvoj odgovor?

A) "Nisem sicer navdušena, a me ne moti pretirano, če gresta na pijačko."

B) "V redu, toda potem lahko grem tudi jaz na pijačo z mojim bivšim (tistim, ki so ga moji starši oboževali)."

Prava ženska se mora znati postaviti zase in za svoje pravice, a brez akcijskih kung fu scen, ki bi na vašem obrazu pustile posledice še vsaj dva meseca. Ima pravico, da je ljubosumna, a hkrati ne sme prehitro delati sklepov.

Z drugim odgovorom je prava ženska učinkovito izrazila prefinjeno ljubosumnost, zraven pa se še prebrisano zaščitila pred tem, da bi vi z bivšo obujali še kaj drugega kot le spomine. Moški smo pač taki, zaradi tega pa se tudi ne znebimo starih Playboyev, čeprav so že zgubani in razcefrani.

10. S starimi prijatelji načrtujemo fantovski večer ravno takrat, ko tudi tvoje podjetje prireja velikansko prireditev, na kateri ti bodo podelili priznanje. Kako bova to rešila?

A) "Odpovej tisto neumno igro."

B) "Pojdi raje z mano na podelitev, prestavi igro, jaz pa vam bom naredila prigrizek."

Glede na to, da bo v središču pozornosti in da si je za ta namen oblekla obleko, ki kaže velik del njenih prsi ... je bolje, da ste zraven, pa še palico za bejzbol vzemite s seboj.

Zdaj pa resno: pravo dekle bo popolnoma razumljivo pričakovalo, da se prikažete z njo na podelitvi, a bo tudi razumelo vaše žrtvovanje in bo ponudila primerno odškodnino. S tem bo dokazala, da je dovolj inteligentna in odrasla za pogajanja in kompromise, s čimer bosta uspešno reševala težave tudi v prihodnje.

11. Prosim te, da uresničiš neko mojo seksualno fantazijo, ki vsebuje med, žele in nekaj rekvizitov iz seks shopa. Kaj odgovoriš (po možnosti brez takojšnjega udarnega NE)?

A) "Odprta sem za nove ideje."

B) "Čakaj, da pokličem cimre, naj se nama pridružijo."

C) "Razloži mi, kaj imaš v mislih."

Prvi odgovor pomeni, da vas hoče na vsak način impresionirati, ali pa ni lagala o tem, kaj vse je počela z učiteljskim zborom na absolventskem izletu. Drugi odgovor smo dali zraven zato, da bi malo vzpodbudili vašo domišljijo (če vam slučajno res tako odgovori, pričakujemo podrobno poročilo takoj naslednji dan na najmanj štirih straneh).

Prava ženska mora preceniti , koliko vam to res pomeni: je to za vas nekaj vsakdanjega ali je to vaša dolgoletna želja? Na kratko rečeno, potrebuje malo več prepričevanja. Ko ji podrobno razložite, kaj bi radi, idealna partnerica reče nekaj takšnega: "Dobro, bova poskusila, a ker je zame prvič, greva počasi."

Toda bodite pripravljeni, da bo sicer izvedla zaprošene umetnije, a se bo naslednji dan ob spominih prijela za glavo in se začela pritoževati. Ampak tega ste že vajeni, mar ne?

12. Želim si seksa s teboj, ti pa nisi ravno prave volje. Kaj storiš?

A) "Vseeno bi seksala s teboj."

B) "Preložila bi na jutri, a z obetavnimi obljubami."

Seks na komando ni nikoli dobra stvar. Če ne drugega, vam bo zamerila odnos do nje. Kot izkušen moški gotovo veste, da obstajajo poleg uživaškega vstopanja v globine ženskega telesa še mnoge druge alternative seksualnih akrobacij. Nekatere so pri nas celo legalne, vse pa zagotavljajo enak odmerek uživanja in zadoščenja kot pravi seks.

"Preloživa na jutri, pa se bom še bolj potrudila," je odličen odgovor, ki bi ga morali hvaležno sprejeti. Poleg tega smo že večkrat zapisali, da je pričakovanje seksualne naslade eden najboljših afrodiziakov za ženske. Tako bosta naslednji dan oba mislila na obljubljeno, kar vaju bo dodatno vzburjalo.

Če pa je partnerica mojstrica medosebnih odnosov, se bo že nocoj potrudila in vam pozornost z njenega telesa speljala kam drugam. Recimo na vašega ...

13. Domov pridem močno v rožicah in s seboj pripeljem še nekaj prijateljev v enakem stanju. Ujameš me, medtem ko bruham na ... Nič hudega, kajne?

A) "Nič hudega. Počakaj, da se žurki pridružim še jaz!"

B) "Velika napaka! Tvoje prijatelje vržem ven, ti pa boš noč preživel na kavču."

Dekle, ki je pripravljeno za žur ob katerihkoli okoliščinah, je bilo mogoče dobra partnerica v študentskih letih, toda zdaj sta odrasla.  Vprašajte se, ali res potrebujete žensko, ki bi tiho trpela vse vaše najstniške navade tudi takrat, ko boste prekoračili trideseta ali celo štirideseta?

Sicer pa tukaj niti ne gre za njeno vedenje, ampak za vaš način življenja. Mi vas podpiramo pri vsaki vaši odločitvi, a če nočete stabilnega in umirjenega življenja, potem se vsekakor strinjamo. Toda potem ta test raje vrzite stran.

14. Odpravljava se na pomembno večerjo, pa opaziš, da sem bolj površno oblečen. Kako to rešiš?

A) "Nič ne rečem in se raje potiho smejim na tvoj račun."

B) "Prepričala bi te, da se primerno oblečeš."

Prava partnerica bo hitro opazila, da se pri izbiri oblačil niste najbolje izkazali in vam ponudila svojo velikodušno pomoč. Delovala bo kot hitra in kakovostna stilska svetovalka, a brez zasoljenega računa. Ampak, a ni to malo ponižujoče? Ah ne, ponižujoče bi bilo opozarjati na nepravilnosti, potem ko že ne morete ničesar več popraviti.

Če bi vas izvoljenka hotela ponižati, bi vas pustila v slabo izbrani obleki, potem pa se na večerji delala norca iz vas. Prava ženska si bo prisegla, da vas ne bo nikoli več pustila, da se oblečete kot klošar. Kako pa veste, ali vas zbada ali hoče le pomagati? Premislite, ali so njeni nasveti kaj vredni. Ali je bolje smrdeti ali se je bolje oprhati? Odgovor veste.

15. Pozabil sem na tvoj rojstni dan. Kaj narediš?

A) "Nič. Ljudje pozabljajo vse mogoče."

B) "Sprejmem tvoje opravičilo in drago darilo, pa še obljubiti mi moraš, da je bilo to absolutno zadnjič."

Kadar ženska začne stavek z besedo "nič", se pripravite, ker bo še nevihta. Morda ne danes, enkrat prihodnji teden pa zagotovo.

Zato pa je drugi odgovor sploh najboljši, kar ga lahko pričakujete. Odpustila vam je, sprejelo povračilo oziroma nadomestilo in vse je v redu. Z ženskega stališča je to najboljša rešitev: izvoljenka dobi, kar ji po pravici pripada, ne da bi morala za to izraziti hvaležnost. Moški, po drugi strani, nimamo teh težav.

16. Odideš za par dni. Ko se vrneš, pričakuješ stanovanje ...

A) "Takšno, kot sem ga pustila, brez dlak na straniščni školjki."

B) "Razmetano, ampak z očitnimi znaki, da se je nekdo trudil vsaj malo pospraviti."

C) "Prekrito z listi vrtnice, ki vodijo do spalnice, razsvetljene le s svečami."

Prava partnerica razume, da imamo moški in ženske različne standarde glede čistoče. Ženski so pač neprimerno višji, zato pri njih ne potrebuješ lopate, da se prebiješ do kavča ali stola sredi sobe, kot je to pogosto v stanovanjih samskih moških.

Drugi odgovor je najboljši, saj z njim vaše dekle dokaže, da sicer želi lepo in urejeno stanovanje, hkrati pa tudi ve, kaj se od moških lahko pričakuje. Seveda nihče ne želi ženske, ki bi bila nora na čistočo in bi z njo utrujala vsakemu, ki bi ji prišel preblizu.

Še glede tretjega odgovora: če slišite kaj takega, je vaša punca gledala malo preveč Raztresene Ally. Naj se ustavi, dokler še ni prepozno.

17. Prebral sem ti kup prodornih vprašanj iz moje najljubše revije, a ti nočem pokazati seznama pravilnih odgovorov. Ali mi zameriš?

A) "Počutim se kot pred zasliševalno komisijo. Pa še svojo najljubšo nanizanko bom zamudila."

B) "Ni problema. Zdaj pa te bom kaj podobnega vprašala še jaz."

Prava partnerica je že zdavnaj ugotovila, da jo preizkušate, ali je vredna daljše zveze, in bo to brez težav tudi sprejela. Hkrati pa tudi ve, da vrata nihajo v obe smeri in da ima vse pravice ugotavljati, ali ste vi pravi.

Nikar ne zavrnite njene zahteve, ker boste naredili nepopravljivo napako. Prepričajte se le, da bo uporabila natanko ta vprašanja. Če privleče izza hrbta najnovejši Cosmopolitan, ste pečeni.

Gregor Logar