Kako v razmerju ostati neodvisna oseba?

Kako v razmerju ostati neodvisna oseba? (foto: profimedia) profimedia
24. 2. 2018

Ko začnemo z novim razmerjem, pogosto nenamerno zapostavimo prijatelje in družino ter svoj urnik prilagodimo partnerju. Če po začetnih iskricah spet odpremo oči in življenje postavimo v stare tirnice, s tem ni nič narobe. Kadar pa zanemarimo sebe in se popolnoma predamo, počasi izgubljamo neodvisnost.

Da ob začetku novega razmerja za nekaj časa prijatelje postavite na stranski tir in kakšen večer več raje preživite s partnerjem, je povsem razumljivo. V valu zaljubljenosti je težko objektivno gledati na življenje. Vendar jih po nekaj mesecih ponovno vključite v svoj vsakdan in ostanite neodvisna oseba, kakršna ste bili pred tem. Pri tem vam pomagajo naslednji nasveti:

Ne zapostavite družabnega življenja

Prijatelji in bližnje osebe vas spremljajo že precej dlje kot vaša nova ljubezen in ne zaslužijo si, da pozabite nanje. Še vedno prirejajte zabavne večere, hodite z njimi na zabave in jim stojte ob strani, ko to potrebujejo. Spodbudite tudi partnerja in ne zamerite, če želi kakšen dan preživeti v družbi prijateljev brez vas.

Spravite se v telovadnico

Ne zapostavite rekreacije in vztrajajte v vadbah, ki ste jih obiskovali do sedaj. Bosta urnik pač prilagodila tudi vašemu gibanju. Ostali boste privlačni in ohranili postavo, ki partnerja tako privlači. Pomembno je tudi, da še naprej s treningi skrbite za svoje zdravje. Morda pa lahko najdeta tudi športno aktivnost, ki se je lotita skupaj.

Odpravite se na izlet

Včasih se na krajši izlet odpravite kar sami ali s prijateljem. Sprememba okolja bo koristila tudi mentalnemu stanju, vidva pa si bosta dala priložnost, da se začneta pogrešati. Ugotovila bosta, kako veliko drug drugemu pomenita. Objem ob vrnitvi domov bo slajši od tistega, ki ga dobite vsak dan.

Včasih stvari počnite sami

Zakaj se ne bi sami odpravili po nakupih ali si na poti domov privoščili skodelico kave v priljubljeni kavarni? Ni potrebno, da vas na vsakem koraku spremlja partner. Dovolite si biti neodvisna oseba, ki si upa sama stopati po svetu. Pa kaj potem, če gruča neznancev misli, da nimate prijateljev ali partnerja? Njihovo mnenje za vas v resnici ni pomembno.

Ne zapostavite izobrazbe ali kariere

Tudi če bi lahko živeli le od partnerjevega prihodka, tega ne storite. Še vedno hodite za svojimi sanjami in napišite diplomo, kot ste si zastavili pred razmerjem. Trudite se za projekte v službi in stremite k napredovanju. Zamujenih priložnosti in zapostavljenih ciljev vam nihče ne bo vrnil, prav tako boste očarali svojo ljubezen z neodvisnostjo in svojimi sposobnostmi.

Ohranite svoje konjičke

Čeprav je nemogoče, da bi v svoj hobi vključili tudi partnerja, ga ne opustite. Oba vztrajajta pri tem, kar vaju veseli. Lahko poiščeta nekaj skupnih aktivnosti, spodbujajta pa se tudi pri tistih, ki jih počneta sama. Zmenkov ne načrtujta v času vajinih konjičkov in se ne odvračajta od njih.

Ne zanemarite svojega videza

Ko iščemo ljubezen, skrbimo, da večino časa izgledamo urejeni in se pokažemo v najboljši luči. Tudi ko najdete primernega partnerja, si zasluži, da namesto športnih hlač včasih oblečete lepo obleko in se odpravite z njim na zmenek. Ne živite po načelu, da ne boste več skrbeli za svoj videz, ker ste že našli ljubezen in nima smisla.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri