25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako vedeti, da ste v toksičnem razmerju?

Kako vedeti, da ste v toksičnem razmerju? (foto: profimedia) profimedia
4. 7. 2018

Kako sploh zgleda toksično razmerje?

Ko čutite, da v razmerju ni vse vredu, preverite, ali se prepoznate v naslednjih znakih. Če se, razmislite o koncu razmerja in oddaljitvi od osebe, ki vas vleče proti dnu, namesto da bi vas spodbujala na poti proti vrhu.

Svet se ne vrti več okrog “vaju” ampak okrog partnerja. To zaznate že v vsakdanjem pogovoru, kjer je dovolj prostora le za vprašanje o partnerjevem dnevu, za vas pa zmanjka časa. Pri prepirih ne želi niti za trenutek prisluhniti vašemu mnenju, čeprav ste mu dali priložnost povedati svoje. Podobno je tudi pri drugih stvareh. Ko “midva” zamenja “jaz”, razmerje ni več uravnovešeno, saj eden prevzame vodilno vlogo.

Imate občutek, da ničesar ne morete storiti pravilno. Zadnje čase se še posebej trudite, da bi stvari delali po kriterijih partnerja, vendar vedno najde napako in ne pokaže zadovoljstva. Zdi se, kot da vaše delo ni cenjeno, pa naj si še tako prizadevate. Morda problem ni v vas, ampak v osebi, ki vas ocenjuje. Pogovorite se in izvedite, kako bi po partnerjevem mnenju lahko ravnali prav, opozorite pa tudi na to, da si vzamete čas in delate vse, da bi ga zadovoljili. Tudi on se mora potruditi.

Pred partnerjem niste več sproščeni in takšni, kot ste. Kar naenkrat čutite potrebo po pretvarjanju ali prikrivanju svojih lastnosti, da bi bolj ustrezali drugi polovici. Če vas človek ni pripravljen sprejeti, mu zaman namenjate svoj čas. Največja napaka, ki jo lahko naredite, je ta, da se spreminjate zaradi nekoga drugega. Večno ne boste morali igrati te vloge, zato se čim prej pogovorite ali razmislite o prekinitvi odnosa.

Nimate prostora za osebno rast in doseganje ciljev. Kadarkoli si zastavite novo stopničko, ki jo želite doseči, ali osebno napredovati na kateremkoli področju, od partnerja namesto podpore dobite posmehovanje ali kritike. Ni prepričan, da boste zmogli, kaj šele, da bi lahko postali boljša oseba. Če se to dogaja že dlje časa, boste opazili, da stojite na točki. Znašli ste se pred odločitvijo: nadaljevati z razmerjem tako, kot je bilo do sedaj, spremeniti odnos ali ga prekiniti? Vsekakor vpletite partnerja in mu zaupajte svoje dvome.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri