Kako veste, ali ste prerasli partnerja in bi morali oditi naprej sami?

Kako veste, ali ste prerasli partnerja in bi morali oditi naprej sami? (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2022

Veste, da je v vajinem odnosu nekaj narobe, vendar ne morete določiti, kaj bi to bilo? Mogoče ste partnerja prerasli in morate dalje. 

Če pomislite za eno leto nazaj, boste ugotovili, da ste od takrat precej napredovali in se spremenili. Niste več ista oseba. To je lahko precej dobro, lahko pa na žalost tudi pomeni, da ste prerasli nekatere odnose, tako prijateljske kot partnerske. 

Kako veste, da ste prerasli vajino razmerje?

Najprej naj povemo, da bo spoznanje verjetno precej boleče. Težave v odnosih niso nikoli nekaj prijetnega. 

Če ste v zadnjem času veliko delali na sebi, se dobro poznate, zavedate sami sebe in ste prizemljeni, se bo kar naenkrat zdelo, da na stvari gledata iz dveh različnih zornih kotov. Vajina mnenja bodo vedno bolj deljena, težko se bosta strinjala tudi o stvareh, kjer sta prej delila prepričanje. 

Ko boste osebno rasli in napredovali na katerem koli področju, lahko pričakujete upor in neodobravanje partnerja, saj se bo spremenila dinamika razmerja. Če ne bo rasel z vami, se bosta težko ujela tako kot prej. 

Ko se boste spremenili, se lahko pri partnerju pojavi nezaupanje, pomanjkanje podpore in odmik. Opazili boste, da se ne razumeta več dobro in negativnost bo večinoma prihajala od partnerja. 

Vajina življenjska sloga se ne bosta več ujemala. To se bo zgodilo postopoma, ko se boste vi npr. odločili, da boste od sedaj naprej skrbeli zase in več časa posvetili gibanju. Partner se vam morda ne bo hotel pridružiti ali vas bo obsojal, da bi namesto tega lahko skupaj gledala televizijo. 

Kaj to pomeni za razmerje? 

Prerasti svojega partnerja ne pomeni vedno, da morate oditi iz razmerja. Če ste pripravljeni, lahko počakate, da partner pride na isto raven in dela na sebi, dokler se ponovno ne bosta ujela. Saj veste, vse potrebuje svoj čas. 

To lahko razmerje celo okrepi in vaju pripelje do spoznanja, da morata v razmerju kaj spremeniti, da bi lahko cvetelo. 

Če pa takšen pogovor nikakor ne steče in se že nekaj časa trudite partnerju razložiti situacijo, vendar vas ne posluša, ampak vas namesto tega napada in nad vas stresa jezo, potem razmislite o odhodu. Tudi če na začetku naletite na buren odziv, počakajte, da se ozračje malo ohladi. Če tudi potem ne dobite razumevanja, ste mogoče prerasli zvezo.