Kako visok je vaš partner? Takšna razlika v vajini telesni višini po mnenju znanstvenika napoveduje srečo

15. 12. 2021
Deli
Kako visok je vaš partner? Takšna razlika v vajini telesni višini po mnenju znanstvenika napoveduje srečo (foto: Profimedia)
Profimedia

Ključ do srečne zveze? Kot kaže je to razlika v telesni višini med partnerjema.

Znanost trdi, da so v zvezi mere pomembne. Da, tudi osebnost in videz sta pomembna, toda pri veliko ljudeh se morajo ujemati tudi številke, pravijo znanstveniki. Raziskovalci z univerze v Seulu so denimo ugotovili, da višji moški žensko bolj osrečijo (čeprav se je ta učinek sčasoma znižal). Glede na raziskavo poljskega antropologa, pa obstaja idealno razmerje, ko gre za višino partnerjev.

Čas je za malo matematike. Koliko centimetrov razlike v telesni višini para naj bi po mnenju znanosti napovedalo srečo?

Uganete?
Profimedia
Idealno razmerje:
  • moški naj bi bil 1,09-krat višji od svoje druge polovice.

Študija, ki jo je objavil poljski antropolog prof. Boguslaw Pawlowski z Univerze Wroclaw, pravi, da smo ljudje programirani, da partnerje izbiramo po tej formuli.

Po njegovi teoriji naj bi moški svojo višino delil z 1,09, ženska pa svojo množila 1,09, da bi našla idealnega partnerja.

To pomeni, da je za 172 centimetrov visoko žensko idealen partner, ki je visok približno 187 centimetrov. Ženska, ki je visoka 157 centimetrov, pa bo iskala moškega, ki je visok približno 172 centimetrov.

Prof. Pawlowski pravi, da imajo ženske raje višje moške. Višina naj bi kazala status. Višji moški imajo tudi manj tveganj za bolezni in boljšo reprodukcijsko sposobnost. Podobno kot nižje ženske – zato bo moški iskal manjše ženske.

Profimedia

Glede na njegovo dognanje, sta David Beckham in Victoria skoraj popoln par.

Kaj pa izjemno visoki ali izjemno majhni posamezniki, ki pogosto najdejo partnerje, ki so precej višji ali precej nižji od njih? Po besedah profesorja gre v tem primeru za nezavedno védenje, da bi lahko imeli nenormalno visoke ali majhne otroke, če bi se poročili z nekom podobe rasti.

Ali pa izjeme, kot sta denimo Nicole Kidman in Keith Urban ter Rosie Huntington-Whitely in Jason Statham, pri katerih skorajda ni razlike v višini (ko ne nosita visokih pet seveda).

Za konec lahko rečemo le, da je ljubezen precej zapletena reč. Na koncu ima vsak svoje preference – od barve oči do telesne višine. Nekatere raziskave pa so tudi pokazale, da višina ni več tako pomembna, ko gre za pravo spolno kemijo.

Torej: ali to drži ali ne, boste morali presoditi sami. Morda pa odgovor že imate - glede na lastne izkušnje.

Preverite še:

 

 

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi