Kakšne so lastnosti dobrega prijatelja?

Kakšne so lastnosti dobrega prijatelja? (foto: profimedia) profimedia
2. 6. 2018

Preverite, ali lahko odkljukate vse lastnosti, ki bi jih moral imeti dober prijatelj.

Dobri prijatelji niso le tisti, s katerimi se nasmejimo in plešemo do zgodnjega jutra. So osebe, ki nas ne zapustijo v najtežjih trenutkih življenja in so ob nas tudi takrat, ko si tega ne bi zares zaslužili. Veste, kakšne lastnosti še imajo?

  • Povejo, kar mislijo

Dobri prijatelji vam bodo povedali, da ste ravnali narobe in da se z vašim mnenjem ne strinjajo. Ne bodo dopustili, da bi kupili majico kričeče barve, ki vam ne pristaja ali nadaljevali s slabo navado s katero škodujete sebi. Iskrenost je včasih vse, kar potrebujemo in prijatelji so tu, da vam odprejo oči.

  • Motivirajo in spodbujajo

Ko ste začeli z novo dieto, niste vedeli, da bo tako težko. Najlažje bi bilo odnehati, saj ste prepričani, da ne zmorete več … Ampak po pogovoru z najboljšim prijateljem dobite nov zagon in se spomnite razloga, zaradi katerega ste spremenili jedilnik. Za spodbudo se ponudi, da bo skupaj z vami vsaj en teden jedel enake jedi.

  • Razumejo vaše težave, tudi tiste zelo osebne

Potarnate lahko o menstrualnih krčih ali zelo osebnih problemih, ki jih imata s partnerjem. Dobri prijatelji prisluhnejo brez obsojanja in skušajo svetovati, če jih za to prosite. Nekatere težave se rešijo že s pogovorom z nekom, ki vas je pripravljen poslušati. Veste, da jih lahko pokličete kadarkoli in da nikdar ni neprimeren trenutek za prijatelja v stiski.

  • Pripravljeni so na “klic v sili”

Nepričakovano ste končali zvezo, potrebujete pomoč pri selitvi ali odmor od stresa - dober prijatelj je vedno pripravljen na takšen klic. Ker vas dobro pozna, izbere najboljšo možnost, ki bo omilila ali rešila vašo situacijo. Naredi vse, da se počutite bolje, saj mu to veliko pomeni. V njem najdete čustveno varnost in zanesljivost.

  • Od vas pričakujejo, da se ne boste pretvarjali

Ob njih se lahko sprostite in zares uživate. Z njimi ste se že nič kolikokrat nasmejali do solz in doživeli tiste nepozabne dogodivščine, ki jih še vedno radi pripovedujete. To in nič manj pričakujejo prijatelji, ko so v vaši družbi. Pred njimi ne potrebujete klobuka in velikih sončnih očal, ker bi tudi tako znali prepoznati, kakšne volje ste danes. Imeti osebo, ob kateri ne potrebujete maske, je ena od najboljših stvari, ki jih lahko imate.

Preberite tudi, zakaj vsaka ženska potrebuje moškega prijatelja