Ko ženske razmišljajo s ščegetavčkom

Ko ženske razmišljajo s ščegetavčkom (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
7. 9. 2012

Tri znanke sem prosila, naj pišejo dnevnik o svojem spolnem življenju. Najbolj presunljivo odkritje eksperimenta? Ženske so pripravljene storiti karkoli, da zadovoljijo svoje poželenje. Pozorno preberite navodila in se naučite, kako spremeniti njene erotične fantazije v svoj užitek.

Samsko dekle

 • Ime: Neža Jungfer*
 • Poklic: ekonomistka
 • Zakonski stan: samski
 • Zadnji spolni odnos: pred dvema tednoma
 • Število trenutnih spolnih partnerjev: 5
 • Išče: vse – od partnerja za eno noč do moža
Četrtek ob 9:00

Začetek

Sem na tridnevnem seminarju v enem izmed wellness centrov v Sloveniji in sem pripravljena na karkoli. Zdi se mi, da ozračje kar trepeta od erotične napetosti, pa čeprav stojimo v dolgi vrsti na recepciji.

Počutim se svobodno in to me neskončno vzburja, saj se v vsakdanjem življenju pogosto počutim kot zlata ribica v akvariju. Vedno ista scena. Občutek imam, da skozi mojo hotelsko sobo teče divja reka, v katero lahko skočim in se osvobodim iz steklene kletke.

Nisem edina ženska, ki ima draž­ljive spomine na seks v hotelu, ki privrejo na dan v trenutku, ko vtak­­­nemo kartico v režo na vratih hotelske sobe. Za nameček mi v hotelu ni treba pospravljati, saj sobarica zamenja prepotene rjuhe.

10.00 dopoldne

Stopnjevanje

Na recepciji oprezam za besednimi zvezami, kot so ‘moja žena’ ali ‘moja punca’ in poročnimi prstani na privlačnih moških rokah. Pogosto sanjarim o seksu za eno noč, vendar pa me ta ne zadovolji vedno.

Hrepenim namreč po moškem, ki bi mi pokazal, da je pri­­­pravljen na kaj resnejšega. Želim si, da so tovrstne pustolov­­ščine ne le umazane in grobe, temveč tudi strast­ne, intimne. Predvsem zadnje.

22.40

Višek dneva

Dan je bil zelo dolg in poln doživetij, predavanja pa zanimiva in hkrati naporna. Vsi udeleženci so se pred gala večerjo oprhali, nadišavili in skrbno uredili. Z nekaj moškimi mi je uspelo vzpostaviti očesni stik in nekateri izmed njih me dolgo niso spustili z oči. Vendar je še prezgodaj za akcijo.

Za mizo, kjer sedi moja prijateljica, opazim avtoritativnega, duhovitega moškega v zrelih letih. Malo spominja na Zorana Predina. Sicer me še vedno zanimajo tudi drugi moški, a v trenutku začutim željo, da bi ga pobožala po tilniku, se privila obenj. Želja je tako očit­na, da povesim oči. Toda možak je neusmiljen in se kmalu poslovi.

Želim si, da bi se vrnil. Uporabil je pristop, na katerega me je naj­­­laže ujeti – nekaj na videz nepomembnih stavkov, kratek premor in znova bolj sproščeno srečanje. [3] Na žalost seminar mine, ne da bi ga še enkrat videla.

Petek ob 1.00

Pokaži mi svojo sobo

Udeleženci večerje se razidejo. Nekateri gredo spat, drugi se odpra­­vijo še na pijačo ali dve. Prepričana sem, da je v dvorani kar precej žensk, ki bi bile navdušene, če bi jih moški povabili, naj se jim pridružijo.

Tudi sama ne bi imela prav nič proti, če bi mi kak dober tip ponudil, da si na njegovem prenosniku skupaj ogledava film. Lahko bi mi tudi posodil knjigo. Ali me povabil, da skupaj raziščeva njegov mini bar. Vem, da ni pravično, toda pričakujem, da moški naredi prvi korak.

20.30

Trenutek slabosti

V oči mi pade mlad, svetlolas pripravnik in za trenutek pomislim na to, kakšen bi bil v postelji: verjetno bi mi govoril opolzke besede, grobo prodrl vame, hitro končal in nato presenetljivo mehak in ranljiv obležal v mojem naročju. Nenadoma opazi, da buljim vanj. Nemudoma pogledam stran.

Za seks moram biti spočita in včerajšnja noč je bila preveč naporna. Raje grem spat – če po 26. letu preveč ponočujete, je vaš obraz videti upadel.

Sobota ob 9.00

“Rad bi te p . . . l”

Prijateljica mi pri zajtrku pokaže opolzko SMS-sporočilo nekega ude­­leženca seminarja, s katerim je pre­­živela noč. Ima moralnega mačka. Sprašuje se, ali je cipa ali pokvarjenka.

Na njenem mestu bi pohoto, s katero se je tipu razgalila, ublažila z bolj umirjenim odgovorom od včerajšnje posteljne telovadbe.

12.00

Sanje z odprtimi očmi

V predavalnici ugasnejo luč in zavrtijo poučen video posnetek. S stegnom se nehote dotaknem moš­­kega, ki sedi na sosednjem sedežu. Čutim toploto njegovega telesa. Po dveh urah sem popolnoma pohot­na. Če bi me zdaj povabil v posteljo, bi nemudoma pristala.

Nedelja ob 12.00

Uspelo mi je

Sem ena izmed številnih žensk, ki upa, da jo bo na seminarju kdo opa­­zil. Veliko potujem in priložnosti za spogledovanje je nešteto. Nekateri od moških, ki so mi všeč, celo živijo v istem kraju. Uganite, kdo je izvrtal moj e-naslov in mi poslal sporočilo.

Zoranu Predinu podoben tipček, ki mi je bil všeč! V želodcu me kar stiska od vznemirjenja. Skoraj bi ga že odpisala, ker je na seminarju kar izginil, a videti je, da pač raje ukrepa na domačem terenu. Prihodnji teden greva skupaj na večerjo in kdo ve, kaj vse se nama bo še zgodilo.

Pokukajte v misli samskega dekleta
 • Ženske so drznejše, kadar niso doma, in sicer zato, ker se zavedajo, da njihova dejanja nimajo trajnih posledic za njihov ugled. Zato je v hotelih vselej odprta sezona lova na ženske.

  Namig:
  v dvorani za seminarje boste imeli boljši pregled nad ponudbo. Ali pa se udeležite neobvezne debate po napornem predavanju. Morda bo katera potrebovala tolažbo.
 • Seksologi so že zdavnaj ugotovili, da neverbalna komunikacija pri ženskah krepi njihovo samozavest. Kako jo doseči? Vzpostavite očesni stik, posvečajte ji vso pozornost in se odzivajte na njeno telesno govorico. Vse, kar si želi, je vaša pozornost.
 • Tudi površni odnosi morajo imeti malce globine. Prvi korak: dan po dogodku stopite k njej in jo pozdravite. Drugi korak: okrepite va­­­­ji­­­­no zvezo. Poš­ljite ji sporočilo ali e-pošto s šaljivim (ne nesramnim) namigom na vajine nočne dogodivščine. Tretji korak: pogovarjajta se še o čem drugem kot o službi.
 • Ženske bolj zaupajo odločnim moškim. Se je ‘slučajno’ podrgnila ob vas? Bodite samozavestni, toda ne preveč vsiljivi. Naslednje tri fraze imajo ravno pravšnji učinek: Tvoj obraz bi lahko gledal ure in ure (ko se spoznata), Kaj ko bi se skupaj izmuznila od tod in O tem sem premišljeval ves večer (ko vam uspe).
 • Če vajino dopisovanje po mobilniku nenadoma postane zelo konkretno, si nikar ne domišljajte, da ste lahko enako seksualno eksplicitni do nje tudi na štiri oči. Tehnološko igračkanje nam daje lažen občutek intimnosti. V živo naj stvari potekajo počasneje.


Poročena ženska

 • Ime: Ljubica Korenjak
 • Poklic: poslovna sekretarka
 • Zakonski stan: poročena z enim otrokom
 • Zadnji spolni odnos: danes zjutraj
 • Število trenutnih spolnih partnerjev: 2
 • Išče: seks brez obvez­nosti z drugim moškim
Ponedeljek ob 6.30

Prestopila sem mejo

Vikenda je končno konec, hvala bogu. Ne morem spati, zato odrinem može­­­­vo roko, ki me lastniško objema. Buljim v tapete. Varam ga. Vi me kar obso­­­jajte, a vem, da ste tudi sami že kdaj sanjarili o čem takem.

Včasih sem bila prepričana, da sem sposobna kvečjemu odkrito flirtati z drugimi moš­­ki­­mi, toda v službi sem spoznala nekoga, ki mi je spodnesel tla pod nogami.

11.00

Pretvarjava se

Z ljubimcem trčiva drug ob drugega pri aparatu za kavo in s plastičnimi žličkami navidez brezbrižno mešava sladkor. Najina afera se je začela, ko je e-sporočilu zame pripisal duhovit in dvoumen P. S.

Nadaljevala sva z opolzkim dopisovanjem in čakala, kdo bo prvi naredil kaj več. Nekega dne sva šla skupaj na kozarec vina. In se skrivaj poljubila v eni izmed mestnih vež. Zdaj je, kar je.

18.00

Obcestni motel

Službe je konec in dobiva se v motelu na robu mesta. Motel, restav­racija in vse ob njem je čisto, kot so po navadi čisti vsi slovenski lokali, toda za zidovi se dogajajo umazane stvari.

Plačava vnaprej in v rokah čvrsto stiskam ključe z lesenim obeskom. Moja kolena so mehka in čutim, kako se mi hrbet od poželenja naježi kot mački. Tako slastno se je povsem predati primitivnim telesnim potrebam.

Najin seks je grob, inovativen in spominja na telovadbo. Vredno je tvegati. Njegovo telo mi je tuje in uživam v njegovem vonju. Poročni prstan na njegovi roki me še dodatno vzburja. Perverzno, vem, toda uživam ob misli, da je tudi on vezan. In sokriv.

20.30

Izgovor

Možu sem rekla, da grem ven s prijateljicami. Bolj pronicljiv ali sumničav soprog bi verjetno pomislil na to, da nimam prav veliko prijateljic, opazil modrico v obliki moške roke na mojem notranjem stegnu, ugriz na ritnici ali od drgnjenja ob strnišče brade zardel obraz.

Toda nadvse preprosto je prikriti stvari partnerju, ki sploh ne išče znakov prevare. Mož je bil, ko sem prišla domov, še posebej pohotno razpoložen.

Vem, morala bi se počutiti krivo, ko me stisne k sebi in poljubi na vrat. A se ne, vsaj za zdaj. Vrnem mu poljub in mu rečem, da ga ljubim. In razmišljam o moškem, s katerim sem se ljubila pred slabo uro.

Sreda ob 10.00

Drug drugega krijeva

Poleg v obcestnih motelih lahko z ljubimcem seksava le v službi. Pozitivna plat takšne ureditve je, da lahko mirno uživam radosti dvojnega življenja: pravočasno pridem v vrtec po svojega otroka in doma možu skuham toplo večerjo kot pridna ženička.

V službi se nikomur niti ne sanja, da s sodelavcem seksava na tapisomu v njegovi pisarni. In da sem ga zajahala na vrt­­ljivem stolu. Tudi na pisalni mizi so potni odtisi moje gole zadnjice. Sem pač njegova ‘pisarniška kurbica’.

Zoprno je edino, da moram biti med seksom tiho kot miš. Torej nobenega kričanja med orgazmom, pa naj je še tako intenziven. Raje bi vriskala od užitka.

Četrtek ob 17.30

Solzavo slovo

“Prosil sem za premestitev na drug oddelek,” reče, ko se spet dobiva v najinem motelu. Vem, zakaj. Ne moreva več obvladovati najine med­­­­sebojne privlačnosti. Vse je dobilo erotičen podton. V naglici poslana opolzka e-sporočila, pogledi, ki si jih pošiljava med službenimi sestanki, pohotno otipavanje v dvigalu …

V bistvu zabavno, toda oba čutiva, da postaja najina zveza vse bolj čustvena, da sva se preveč zbližala. Dovolj sva pametna in odrasla, da se zavedava, da je skrajni čas, da prekineva razmerje, saj og­­­rožava najina zako­­na.

Seveda pa ima najina afera že zdaj določene posledice. Ne nazad­nje sem pre­­­­­lo­­mila zaobljubo, ki sem jo dala na moji cerkveni poroki: “Ob­­­ljubljam, da ti bom ostala zvesta ...” Mi bo res uspelo ohraniti skrivnost, dok­­ler naju smrt ne loči?

Pokukajte v misli poročene ženske
 • Skoraj vsi ljudje seksualno fantazirajo o nezvestobi. Toda te fantazije so lahko razmeroma nedolžne in brez posledic ali pa pomenijo zgolj mentalno plat zunajzakonskih razmerij. Kdo bi si mislil, toda psihoterapevti so ugotovili, da so ženske bolj nagnjene k temu, da fantazirajo o moških, ki jih poznajo, kot moški.
 • Seks v zakonu bo zanimivejši, če se ne bosta ljubila v spalnici. Sprememba scenografije neverjetno podžiga njeno domišljijo, zlasti če se bosta morala skrivati. Odpeljite jo v hotel, obdelajte jo na zadnjih sedežih v avtu, mečkajta se na mehkih gozdnih tleh, pojdita v hotel … Še bolje je, če pozabita na odgovornost in se dobita kje med službenim časom. Saj bosta nazaj prej kot v treh urah, mar ne?
 • Igra gospodar in podložnica je ena najpogostnejših ženskih spolnih fantazij. Če hočete ugotoviti, ali podžiga tudi vašo partnerico, jo med seksom zgrabite za roke in jih podržite nad njeno glavo. Opazujte, kako se bo odzvala. Se bo poredno nasmehnila? Ji bo sicer malce nerodno, a se bo vživela v igro? Morda jo lahko pripravite, da vam bo razkrila vse skrivne kotičke svoje spolne domišljije.
 • Ženske spolne fantazije so lahko zelo konkretne, vendar pa ženske nadvse skrbi, da jih bodo obsojali. Če vas zanima, po čem naskrivaj hlepi, se delajte, kot da ste tudi vi soavtor njenega umazanega erotičnega scenarija. Določite kraj dogajanja: zasnežena poljana ali pa grajska ječa. Karkoli. Nato pustite, da poprime rdečo nit dogajanja. Izmenično si pripovedujta pokvarjene skrivnosti, saj bosta tako enakovredno razgaljena in ne bo nobenemu od vaju nerodno.


Divja frača

 • Ime: Brina Lahje-Klemen
 • Poklic: industrijska oblikovalka
 • Zakonski stan: samski (trenutno), biseksualka
 • Zadnji spolni odnos: prejšnji teden
 • Število trenutnih spolnih partnerjev: 4
 • Išče: tipčke ali punce
Nedelja ob 23.00

Zaljubljenost

Včasih je biti v nekoga zaljubljen pravi užitek. Ano sem spoznala pred nekaj leti na počitnicah v Grčiji in takoj sva se ujeli.

Postali sva pravi prijateljici. Pogovarjali sva se o najinih takratnih partnericah in hodili na skupne zmenke z njimi. Toda zadnje čase premišljujem le še o tem, kako bi ji segla pod majčko in jo zgrabila za prsne bradavice.

Ana ima visoke ličnice, bledo kožo, temne lase in nikoli ne nosi nedrčka. V mojih sanjah sva obe zgoraj brez in se strastno poljublja­­­va. Nisem čisto prepričana, ali bi bila za. Med drugim tudi poslovno sodelujeva in razmerje bi vse skupaj preveč zapletlo.

Toda ta konec tedna sva se odločili, da prekolesariva Vršič in na cilju sva do­­­sežek proslavili z mrzlim pivom. Zapletli sva se v zaupen pogovor in zanima me, kaj se plete v njeni glavi. In kaj se dogaja med njenimi nogami.

Ponedeljek ob 13.00

Gola tehnika

V sredo sem zmenjena z Gregorjem. Spoznala sva se v službi, a me je potem, ko sem postala samostojna podjetnica, začel obiskovati na domu in mi popravil vtičnico in gumb na televizorju. Imela sem srečo v nesreči, da se mi je nekaj tednov potem, ko sem se razšla s svojim dekletom, pokvaril računal­­­nik.

Gregor je prišel na obisk in de­­­­­­­batirala sva o najinih bivših. Naslednjič je s seboj prinesel novo FireWire PCI-kartico. Odprta vezja so videti tako seksi; kot majhna ze­­­­lena in črna mini naselja. Kukala sem mu čez ramo in se s prsmi dotikala njegovega hrbta.

V nekaj sekundah sva bila slečena. Gregor, ki je vedel, da že nekaj časa nisem bila z moškim, me je vzburil, ko me je obdeloval z rokami in ustnicami hkrati. Zlezla sem nanj in se drgni­­­la obenj. Skoraj bi šla do konca, a se nama je uspelo zadržati.

Torek ob 8.00

Budnica

Moj libido je sicer običajno precej živahen, a se mi je ta teden že dvakrat zgodilo, da sem morala zjut­raj nujno masturbirati. Sanjalo se mi je o Ani, moji poslovni partnerici. Žal je tako, da si vsi želimo tisto, česar ne moremo imeti.

21.30

Izbira

Odpovedala sem kino s Saro, da bi se lahko dobila z Ano. Sara je prid­na punčka. Ima dolge, svetle lase, velike modre oči in simpatičen, malce kriv nosek.

Opazila sem jo pred nekaj meseci na zasebni zabavi in jo ‘slučajno’ ogovorila. Vprašala sem jo nekaj glede notranje opreme stanovanja in zapletli sva se v pogovor. Čez kak mesec sva bili obe samski in sva se dobili pri njej, da bi me fotografirala.

Všeč mi je bilo, da je prevzela glavno vlogo v postelji. Toda na čustvenem področju je vse skupaj potekalo veliko počasneje kot po navadi. Dozdeva se mi, da napredujeva tako počasi, da se iz tega verjetno nikoli ne bo izcimila resna zveza.

Gre za to, da me včasih bolj privlačijo pokvarjena dekleta.

Sreda ob 16.00

Erotični zmenek

Med biseksualnimi ženskami velja tih dogovor, da je od časa do časa preprosteje podreti kakega tipčka. Spet me je obiskal Gregor in s tresočimi rokami sem mu skuhala skodelico kave. Napetost je razbil z nežnim poljubom.

Že skoraj dve leti nisem spala z moškim. Všeč so mi taki, ki jih privlači moje telo, saj mi to daje občutek, da gre za ‘normalen’ odnos.

Hotela sem se oprijeti ‘fuk ročk’, ki jih seveda ni imel, pa tudi njegove prsi so bile manjše, kot sem jih vajena. Trudila sem se, da ne bi opazil, da bi me oseba drugega spola bolj osrečila. Upam, da ga to ni odvrnilo.

21.30

Duhovi iz preteklosti

Dobila sem elektronsko pismo od moje bivše. Razšli sva se pred štirimi meseci in resnično bi rada, da ostaneva prijateljici. V bistvu sva bili prav dober par. Druga drugo sva navdihovali in skupaj ustvarjali. Toda ne bi rada poslušala, kako obžaluje, da je konec.

Četrtek ob 21.00

Presenečenje za rojstni dan

Večina mojih prijateljev si medsebojno izmenjuje partnerje. Rebeka in Damjan imata svobodno razmerje, zato spolna napetost med njima in njunimi znanci nenehno preskakuje kot pokvarjena plošča.

Zadnje tedne je med menoj in Rebeko močno ‘preskakovalo’. Danes je imela rojstni dan, zato sva šli skupaj s še nekaj prijatelji v savno. Druga drugo sva se nenehno skrivaj grabili za ritko.

Rebeki sem prišepnila, da se dobiva v sobi za ohlajanje. Nazdravili sva z vročim čajem, sneli rjuhe in seksali na ležalniku. Rebeki sem dala kar tri darila za rojstni dan.

Petek ob 15.00

Erotični zmenek

S prijateljico sva se pogovarjali o Ani. Vprašala me je, ali bi lahko imela resno razmerje z moškim. Do konca življenja.

Seks z moškim je zame drugačen, toda ne v tem smislu, kot si morda predstavljate. Ne gre za občutek premoči. Med kakovostnim spolnim aktom je na določeni točki, ko postane zares vroče, itak težko ugotoviti, kdo je glavni. Toda želim si več kot le to.

Zame je bolj pomembno, da nadzorujem svoje izkušnje v življenju, oblečene in slečene. Zdi se mi tudi, da se bom naučila pravilno odločati o stvareh, ko bom prisluhnila sama sebi. In to bodo morda najboljše odločitve v mojem življenju.

Pokukajte v misli divje frače
 • Ne najbolj standardna dejstva o ženski seksualnosti? Rezultati neke raziskave so pokazali, da 20 % žensk o sebi meni, da so pretežno heteroseksual­­ne. Toda kar 58 % izmed njih je že ime­­lo odnose z drugimi ženskami, le 7 % pa se jih je opredelilo za biseksualke.
 • Bolje je, da odnos napreduje počasi. Če se brez zadržkov prepustimo strastem, se začne kopičiti spolna napetost.
 • Sveža razmerja lahko razvodenijo, če ne napredujejo na čustvenem področju. Ni vse v tem, da dan na dan hodimo na zmenke. Nedeljsko popoldne na kavču nas lahko bolj poveže z novim partnerjem, kot pa če gremo že drugič ta teden v gledališče. Vama je že zmanjkalo goriva? Privoščita si podaljšan konec tedna na deželi.
 • Prijateljstvo z bivšim partnerjem sicer ni misija nemogoče, a je pri tovrst­­nih podvigih najtežje spremeniti socialno vlogo, ki jo igrata drug pred drugim. Obstaja najmanj 12 pasti, ki se jim morata izogniti, če ne želita drug drugega spet prizadeti.

  Najbolj bistveno je, da smo diskretni. Nikar se pred bivšo ne hvalite, da ste spoznali novo žensko, in ne pripovedujte tega vajinim skupnim prijateljem. Pogovarjajta se civilizirano. Men­­­­­da vaju v preteklosti ni povezoval le seks. Ali pač?

  In izogibajte se stavkom, ki zveni­­jo kot primerjanje. Četudi boste pred svojo nekdanjo o svoji sedanji punci izjavili le to, da je ona res tista prava, se bo vaša biv­­­ša počutila kot drugorazredno blago.
 • Ima vaša partnerica morda divjo preteklost? Tudi če se pogovarjata o njenem tveganem spolnem življenju, morata oba razumeti razloge in čust­va, ki tičijo za takim vedenjem, in se pomeniti o tem, kako bi se ona lahko spremenila na področju čustvovanja, da bi se oba bolje počutila.

  Za pogovor izberite trenutek, ko nista pod stresom, in ji priznajte, kaj vas teži. Če vam bo prostovoljno povedala veliko podatkov o sebi, ne da bi jih poskušala olepšati, je to dober znak, da vam zaupa in da verjame v vajino razmerje. Vendar pa ji morate tudi vi zaupati podrobnosti iz svoje preteklosti.
 • Tudi heteroseksualke gredo skozi več faz privlačnosti. Zato počasi razkrivajte različne plati svoje osebnosti in ji dopustite, da ugiba. Prihranite npr. podatek o tem, da obožujete stare filme, za četrti zmenek.

*Vsa imena v članku so spremenjena.

Tjaša Kolenc, foto: Shutterstock