"Partner ima stalno obveznosti, v katere nisem vključena - sva v resnici samo cimra?"

23. 5. 2024
Deli
"Partner ima stalno obveznosti, v katere nisem vključena - sva v resnici samo cimra?" (foto: Profimedia)
Profimedia

Kje je meja, ko partnerja potrebujeta čas zase in se začneta osredotočati samo nase?

Iz razmerij ste se verjetno naučili, da partnerja potrebujeta tudi čas, ki ga preživita vsak zase. Pa vendar, kdaj je tega časa preveč? In kdaj bi morali partnerja začeti vključevati v svoje aktivnosti? Poglejmo, kakšno težavo ima bralka portala Metro.co, ki je zapisala svojo zgodbo

Težava: 

"Z zaročencem sva skupaj že 16 let. Nimava načrtov, da bi se kdaj poročila, s čimer se oba strinjava. Nimava otrok, imava pa hišo in dva psa. Mož dvakrat tedensko igra golf, dvakrat tedensko biljard, enkrat ima trening kriketa in vsako soboto z ekipo igrajo kriket. Najine počitnice se vedno prilagajajo njegovemu kriketu, poleg tega ob sobotah ne moreva zvečer skupaj ven, ker gre po kriketu s prijatelji še na pijačo. 

Včasih po kriketu vseeno narediva načrte, da bova naročila hrano na dom, si ogledala film ali kaj popdobnega, vendar me v zadnjem trenutku obvesti, da se bo dobil s prijatelji. Za piko na i, se pogosto udeležuje še službenih dogodkov. 

Ko mi sporoči, da se zvečer ne moreva družiti, to pomeni, da lahko zase organiziram kaj drugega, a največkrat ostanem sama doma. Vesela sem, da ima svoje hobije in ne želim biti partnerj, ki diktira, kaj bo kdo počel v svojem prostem času. To ga očitno osrečuje. 

Nikoli nisem sumila, da je v njegovem življenju še kdo drug. Imava lepo zveza, drug drugega znava nasmejati do solz in imava precej srečno življenje. Želim si le, da bi večkrat preživel čas z mano, ker si tega želi in ne samo zato, ker sem ga prosila. Ali to pomeni, da sva samo prijatelja? Je v resnici konec med nama, vendar nihče od naju tega ni povedal na glas?"

Kako bi ji svetovali? Strokovnjak je odgovoril tako: 

"Upravičeno imaš vprašanja glede vajine zveze in te skrbi, da si druga violina. Ne vem, ali sta se oddaljila, a iz moje perspektive se zdi, da na prva mesta daje vse kaj drugega kot tebe. Očitno je veliko naokoli, medtem ko ti skrbiš za psa in narediš levji delež hišnih opravil. Bojim se, da s teboj ne ravna tako, kot si zaslužiš. Čutiti moraš, da si ljubljena, pomembna in spoštovana. Sliši pa se ravno nasprotno, kot da te jemlje kot nekaj samoumevnega. 

Morda sta zares samo prijatelja, ki živita skupaj, če je konec, pa lahko ugotovita na samo en način. Oba premislita o svojih čustvih in ugotovita, česa si želita od življenja in odnosa."

Vir: Metro.co