Ljubezenski izziv: Utrdita razmerje z majhnimi dejanji

Ljubezenski izziv: Utrdita razmerje z majhnimi dejanji (foto: profimedia) profimedia
6. 1. 2019

Se upate preizkusiti v izzivu, s katerim boste utrdili razmerje in dobili ideje za nove načine, s katerimi izkažete pozornost partnerju?

Naj bo prihodnji teden večinoma namenjen vašemu partnerju in izkazovanju pozornosti, četudi ne praznujeta nobene obletnice in tega ne zapoveduje praznik. Vsak dan izpolnite kratko nalogo in uživajte v odzivu vaše ljubezni, ki vam bo vsa lepa dejanja hitro pričela vračati. To je odlična priložnost tudi za pare, ki imajo trenutno težave in druge ovire, ki jih morajo premagati.

PONEDELJEK

Partnerju cel dan ne namenite niti ene negativne besede. Če se dobro razumeta, to ne bo težko, kadar se prepirata, pa se verjetno komaj zadržite, da ne bi še sami zabrusili kakšnih ostrih besed. Prvi dan v tednu se še posebej potrudite, da vedno odgovorite s prijaznostjo, podarite kompliment ali tolažbo, če jo partner potrebuje. Včasih se nad drugimi znesemo le zato, ker nas je razjezilo nekaj drugega, pa negativnih čustev nismo morali dati iz sebe. Pokažite razumevanje in bodite še posebej prijazni.

TOREK

Razvajajte svojega partnerja. Po dolgem dnevu v službi se prileže dobro kosilo, ali pa masaža in crkljanje. Morda partner obožuje kopeli ali pa se rad sprosti s športno aktivnostjo. Pomislite, kako bi lahko danes svojemu dragemu/svoji dragi polepšali popoldan in večer. To mu/ji bo ostalo v spominu veliko dlje, kot če bi se hoteli prikupiti z dragim darilom.

SREDA

Zahvalite se. Še posebej, če sta skupaj že dolgo časa, so postala dejanja kot so pomivanje posode, pospravljanje, prinašanje živil iz trgovine že povsem samoumevna. Ne posvečate jim veliko pozornosti, saj je zanje zadolžen partner. Vendar bi se morali tako za velika kot majhna dejanja večkrat zahvaliti, saj je tudi to način izkazovanja ljubezni. Recite hvala za skuhano kosilo ali oprano perilo. Pa za urejeno posteljo in skodelico kave, ki jo dobite v posteljo. Sami dobro veste, zakaj se morate ta dan zahvaliti.

ČETRTEK

Podprite njegovo/njeno idejo, čeprav ne verjamete vanjo. Vi ste tisti, na katerega se partner zanaša in od kogar potrebuje podporo. Tudi če se projekt zdi malce nor ali se z njim ne strinjate v celoti, morda vas sploh ne zanima, dovolite, da vam razloži podrobnosti in dajte vedeti, da verjamete vanj/vanjo. Bodite prvi, ki pokaže podporo in spremlja partnerja tudi, če bo šlo kaj narobe.

PETEK

Organizirajte filmski večer in predvajajte filme, ki jih obožuje vaša druga polovica. Tokrat se odpovejte svojim željam in potrpite ob romantičnih filmih ali znanstveno fantastičnih. To je tudi dobra priložnost za dolge pogovore o vsem. Pripovedujta si o otroštvu, službi, hobijih, odnosih s prijatelji in družino … Preko pogovora se bosta še bolj spoznala in utrdila vajino vez. Za dolgotrajno razmerje bi to moralo postati stalnica.

SOBOTA

Presenetite partnerja. Razmislite, česa se vaša ljubezen najbolj veseli in pripravite poseben dan ali del dneva, namenjen samo njej. Lahko organizirate izlet, presenetite z večerjo, se odpravite na kraj, kjer sta se spoznala … Na navadno soboto pokažite, kako veliko vam druga polovica pomeni in kaj vse bi storili zanjo. Za to ne potrebujete posebnega razloga, le idejo in željo, da bi se oseba počutila posebno.

NEDELJA

Odpravita se na dolg sprehod brez pametnih telefonov ali počnita drugo športno aktivnost, kjer bosta odvisna drug od drugega. Ker si bosta morala pomagati, si bosta morala tudi brezpogojno zaupati, verjeti drug v drugega in se spodbujati. Za to so priročni adrenalinski parki ali plezanje. Z vsemi temi dejanji bosta krepila razmerje in vedela, da se lahko zaneseta drug na drugega tudi v povsem življenjskih situacijah, na primer ko ima kdo od vaju slab dan.

Preverite tudi: