Ljubice: Od svojega ljubimca imam več kot njegova žena

26. 7. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Verjetno se je marsikatera med vami, drage bralke, že znašla v nehvaležni vlogi ljubice. Kaj pomeni biti ljubica moškemu, ki te skriva in te javno nikakor ne pokaže?

Ženske smo seveda različne. Poznam nekaj dam, ki se ne želijo vezati za enega moškega in mu biti partnerice, temveč se počutijo nekako bolj varne, če so zgolj občasne priležnice.

Ena mi je iskreno priznala, da ima od svojega ljubimca več kot njegova žena. Od njega namreč dobi najboljše, kot je na primer njegov sicer omejeni čas, ki ga želi izkoristiti čim bolj zanjo, se pravi za nori, strasten in skriti seks. Ne govori ji o problemih z ženo, kako mu po živcih skačejo otroci, ko jih doma miri, temveč zgolj o tem, kako dobro se ima ta hip z njo. Seveda sta v tem primeru pri ljubimkanju dogovorjena, da gre zgolj za seksualno druženje. Tako je on 'varen' pred tem, da bi mu njegova ljubica vdirala v sveto zasebnost družine z željami, da postane ona njegova žena, ona pa je varna v smislu, da se zaveda, da je nedosegljiv in se z njim noče nikakor vezati bolj kot zgolj za spolno potešitev.

Obstajajo tudi druge sorte ljubice, ki si noro želijo, da bi njihov dragi pustil svojo ženo in njo priznal za svojo uradno partnerico. So pripravljene čakati leta, vedo, da bodo vse družinske praznike in konce tedna same, da bo poleti na dopustu on s svojo družino in zgolj kakšno popoldne z njo. Vse to prenesejo z mislijo, da bodo 'premagale' tekmico, ki jo vidijo v soprogi, in osvojile svojega moškega, ki si ga sicer delijo z njegovo ženo. Občasno zahtevajo od svojega ljubimca, da jim zagotovi, da se bo odločil zanjo, ljubico, in zapustil ženo. Pogosto se zgodi, da moški to sicer obljublja, a nikoli ne izvede in ostane v zvezi z ženo in ohrani družino, četudi se zaveda, da bo morebiti ljubica zato enkrat odšla. No, nekatere trmasto vztrajajo in upajo dolgo, lahko štejemo leta, da bo obljubo izpolnil.

Nekatere ljubice zmagajo.

Moški se odloči zanjo, se loči, otroke dobi na skrb in vzgojo vsak drugi teden, nato se začnejo krepki prepiri z novo partnerico, ki je pač stara poprejšnja ljubica. Se dogaja, da sedanja žena zahteva od moža, ki je prej bil njen ljubimec, da mora prenehati komunicirati z bivšo, ki je seveda še vedno in bo za vselej mati njegovih otrok. Zahteva po novem, da je vedno dosegljiv, da nikamor ne sme brez nje, da ji mora vse povedati in vsak večer pokazati telefon, da ona preveri, ali res ni bil v stiku s kakšno drugo žensko.

Bivše ljubice so namreč vedno v strahu, da jih ne bi sedanji partner zamenjal. Mislijo si, da če so to lahko naredili bivši ženi in otrokom, potem to lahko storijo tudi njej, če si bo dobil kakšno novo ljubico. In tako se začarani krog strahov, prepirov, negativnih obtoževanj in njegovega izmikanja poglablja.

Obstajajo poročeni moški, ki osvojijo ženo nekoga drugega, torej njihova ljubica vara svojega moža kot on vara svojo ženo. Oba se seveda skrivata in njuni posteljni trenutki so močno vroči in strastni. Ker so skriti.

Če se zgodi, da se afera odkrije in se posledično ločita od svojih partnerjev in poročita drug z drugim, še vedno pa sta v pričakovanju enako močnih strasti, se praviloma uštejeta, saj bi bilo po tolikem stresu, bitki za otroke, žalosti in jezi ob ločitvi ter vseh čustveno težkih trenutkih iluzorno pričakovati, da se je nora zaljubljenost ohranila. In tako par pride z dežja pod kap. Zavrtita se v približno enakem plesu obtoževanj, razočaranj in strahov, kot sta se jim izogibala v prejšnji vezi. Ja, zgodbe se žal ponavljajo, dokler se ne odločimo, da v sebi spremenimo kakšen vzorec, ki nas sicer pelje na pot čustvene izgube ali bolečine.

Melita Kuhar, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok

Če bi se radi naročili na individualno svetovanje ali kaj povprašali, pogumno pišite na: info@svetovalnica.si ali pokličite na tel.št. 031 666 168. Več na www.svetovalnica.si in www.facebook.com/Svetovalnica.

Preberite še: