Maja Križnar je osebni padec obrnila sebi v korist in spremenila življenje

Maja Križnar je osebni padec obrnila sebi v korist in spremenila življenje (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
16. 2. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kranjčanka Maja Križnar je sicer diplomirana agronomka, ki pa danes denar služi kot varuška v Londonu.

Življenje se ji je čez noč obrnilo na glavo, saj je skoraj istočasno izvedela, da jo fant vara, v službi pa je dobila odpoved. Maja je sicer najprej porabila kar nekaj robčkov za svoje zlomljeno srce in ranjen ponos, a je kmalu ugotovila, da se mora spraviti v red in nekaj spremeniti na sebi in v svojem življenju.

"Moje življenje se je intenzivno začelo spreminjati lani aprila, ko sem najprej ugotovila, da me partner vara, 14 dni pozneje pa sem dobila še odpoved v službi. To je bil moj posebni trenutek, ko sem sedela sama s škatlo robcev in razmišljala, kaj naj zdaj počnem sama, brez službe, v novem stanovanju, a brez prihodkov. Moj svet se je zrušil in nisem vedela, kako naprej. Bilo me je res sram, ker sem dobila status brezposelne osebe. Takrat sem si rekla, da bi bila rada ljudem navdih. Že ko sem spoznala, da me fant vara, sem vedela, da hočem ugotoviti, zakaj se je to zgodilo. Bila sem sesuta, a sem želela ugotoviti, kaj delam narobe,” danes z nasmeškom na obrazu in rožo v laseh pripoveduje Maja.

Hiter zasuk

Maja se je že pred velikim življenjskim padcem veliko ukvarjala s seboj, izvajala je avtogeni trening, hodila je na kakavove obrede, ukvarjala se je z meditacijo in angelskimi terapijami.

“Potem se je vse zgodilo zelo hitro. Sedela sem pri frizerju, ko sem se šla prvič pobarvat na zdaj mojo zaščitno rdečo barvo, ko sem na internetu zagledala oglas, da sta še dve prosti mesti za tečaj meditacije s certifikatom. Sploh nisem vedela, ne kdo ne kaj, ampak sem se takoj prijavila. Takrat sem spoznala Cristy Žmahar in naredila prvi tečaj meditacije za svojo pomoč, potem sem naredila bolj poglobljen tečaj meditacije za podzavest, nato pa sem končala še angelsko terapijo.”

London

Junija je Maja zgrabila priložnost in postala varuška v Londonu otrokoma, ki imata očeta Slovenca in mamo Angležinjo.

“Všeč mi je, da ne živim z njimi, saj imam tako čas še zase, da lahko pišem in meditiram. Šele v tujini sem se soočila sama s seboj, še posebej prve tri mesece mi je bilo zelo hudo, saj nisem mogla sprejeti, da nisem videla svojih nečakinj. Zdaj sem še povečala meditacijo, sprostila sem se in začela uživati tudi v jeziku. V London sem šla povsem brez načrta, zdaj pa je moj cilj, da zmagam na natečaju, ki ga prireja založba Hay House. Šele zdaj sem s pomočjo meditacij začela verjeti, da imam sama prav toliko možnosti za izdajo knjige kot drugi. Zdaj že verjamem, da mi lahko uspe.”
Knjiga

Pred kratkim je v Sloveniji na police prišla Majina knjiga 'Izgubila sem tebe, a našla sem sebe', v kateri bralcem razkrije svoj recept, kako se pobrati po osebnem padcu in si postaviti nove temelje v življenju ter delovanju. Maja pravi, da je v knjigi izhajala predvsem iz sebe, da ni hotela obtoževati in kritizirati nekdanjega partnerja in okolice.

“Zase pišem že deset let, to je bila nekakšna terapija. Najprej sem pisala dnevnik v zvezek, zdaj pa pišem kar v osnutek maila. Najprej sem veliko kritizirala druge, zdaj pa se poskušam posvečati sebi. Po prvi knjigi sem izdala tudi elektronsko knjigo z vprašanji in odgovori, kako si pomagati. Prav tako veliko pišem o eteričnih oljih, saj je moj dolgotrajni cilj združiti meditacijo z aromaterapijo,” je odločna Maja, ki deluje pod blagovno znamko MičnaCvetlčna.

Nova zgodba

Maja Križnar je tako v dobrem letu z agronomije presedlala na bolj ezoterične vode, postala certificirana voditeljica meditacije, napisala knjigo, ki bo morda izšla celo na mednarodnem trgu v angleškem jeziku, z veliko posvečanja sebi pa je postala samozavestna ženska, ki si je všeč in ve, kaj hoče. Več o Maji lahko izveste v knjigi 'Izgubila sem tebe, a našla sem sebe' ter na spletni strani micna-cvetlicna.si.

Besedilo: T. L. // Foto: Primož Predalič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri