Maraton v postelji

28. 2. 2008

Moški povprečno seksajo od pet do deset minut, če govorimo o pene­tra­ciji, kar 71 odstotkov pa si jih želi boljšo spolno kondicijo.

Postanite ekspert v masturbaciji

Pri tem je pomembno, da imate v mislih predvsem ženski orgazem, ki se drži načela: vzemi si čas! Bodite počasni, vztraj­ni, zdržite 15 minut in se pripeljite do točke, od koder ni več vrnitve. Le ne ejakulirajte, preden se čas ne izteče.

Stiskajte

Če se med seksom preveč nakurite, se ustavite in z roko stisnite penis ob korenu, pri tem pa pritisk osredotočite na uretro, ki je na spodnji strani penisa. To bo znalo ustaviti ejakulacijo in potisnilo kri iz penisa.

Prepoznajte točko ejakulacije

Sam proces spolnega odziva ima štiri faze: vzburjenje, doseganje vrhunca, orgazem in olajšanje. Naučiti se morate pred­vsem zaznavati občutke, ki se skozi ta proces pojavljajo. Ocenite svoje vzburjenje na lestvici od 1 do 10. Poskusite vzdr­žati nekje na 7.

Seksajte, seksajte in še enkrat seksajte

Delajte Keglove vaje, s katerimi boste okrepili mišice, ki so odgovorne za nadzor nad izlivom. Spoznajte se z njimi tako, da boste poskusili ustaviti pretok urina, nato pa ga neprenehoma ustavljajte. Ko boste to obvladali, lahko Kegla prak­ti­ci­ra­­­te kjerkoli: v službi, za volanom. Stis­ni­te mišice, jih zadržite za deset sekund in jih nato sprostite.

Prodirajte in ne pritiskajte

Pritisnite z glavo penisa na njen klitoris. Zadržujte se okoli vhoda v vagino, kjer je največ živčnih končičev. Ko bo prišlo do penetracije, se osredotočite na plitvo prodiranje. Prodrite najdlje pet do osem centimetrov globoko v njeno vagino.

Naj ona spleza gor

V takšnem položaju vaš penis ne bo deležen tolikšne stimulacije. Prosite jo, naj jaha počasi, saj hitro in nabijajoče giban­je vaši moškosti bolj škodi kot koristi.

Poskusite še drugič

Svoj izliv pometite pod preprogo tako, da se nemudoma posvetite njenemu orgazmu. Naj vam po vašem orgazmu vnema ne pade. Slej ko prej boste spet priprav­ljeni za akcijo. In večina moških drugo rundo zdrži veliko dlje kot prvič. Pa tudi takrat boste z dovolj vaje zdržali kar nekaj časa.

Pokažite spoštovanje

Gospodje, dame imajo prednost. In pri tem ne mislimo le na to, da je fino, če jim odpirate vrata. Kadar pomagate, da sprva do orgazma pride sama, se neka­ko zne­­bite psihološkega vpliva prehitre ejakula­cije in pritiska, da jo morate na vsak način zadovoljiti tudi pri sebi.

Ne razmišljajte o svojem orgazmu

Predel možganov, ki je odgovoren za to, da sprži orgazem, začne sodelovati tako takrat, ko poskušate imeti orgazem, kot ko ga zadržujete. Bolj ko boste o njem raz­­­mišljali, prej se bo zgodil. Zato je bolje, da se posvetite temu, kar se dogaja okoli vas: njenim dolgim nogam, ovitim okoli vaših bokov, prelepim očem, čemur­koli, kar bo še vedno dovolj seksi, da os­ta­­­nete pokončni, a ne toliko perverzni, da vam bo prišlo v sekundi.

Pogovorite se z zdravnikom

Mogoče vam lahko z antidepresivi poma­ga pri nerodnem izlivanju. Vsaj Prozac učinkovito izboljšuje tegobe, ki pestijo moške s prezgodnjim izlivom. A zlorabo tovrstnih učinkovin vam odsvetu­jemo.

Tomaž Kotnik, foto PR Shots

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri