"Med spanjem sem ugotovil, da mi žena laže, ona pa je ves čas krivila mene!" (izpoved moškega)

"Med spanjem sem ugotovil, da mi žena laže, ona pa je ves čas krivila mene!" (izpoved moškega) (foto: profimedia) profimedia
19. 4. 2021

Ponoči naj bi bilo v njuni spalnici kar pestro, on pa naj bi vse to prespal ... Kaj pravite, je res?

"Moja žena se zadnjih nekaj mesecev pritožuje nad najinimi mačkami. Trdi, da jo ponoči ves čas zbujajo in jo jezi to, ker mora vsako noč vstati in odpreti mačkam vrata, oziroma da mačke ves čas zganjajo hrup ali pa mačke ves čas skačejo nanjo. Prišla sva že do točke, ko želi, da se mačk znebim.

Povedal sem ji, da tega nikoli nisem videl ali slišal, a vendar ona trdi, da sem vse to prespal.

Ves čas mi govori, kako vedno manj spi, obnaša se agresivno, krivdo za pomanjkanje spanca vali na mačke in mi grozi, da me bo zapustila, če se jih ne bom znebil.

Resnično sem začel razmišljati, da bi jih dal svoji sestri ... Dokler nisem nečesa opazil.

Eno jutro je trdila, da se je ponoči večkrat vstala, da bi pomagala mačkam. Zdelo se mi je čudno, saj sem bil buden do 4. ure zjutraj, ona pa je trdila, da je vstala ob enih zjutraj, da bi jim odprla vrata, nato pa še nekajkrat okoli 3. ure, ker so mjavkale in skakale nanjo. Ves ta čas sem bil v spalnici in vem, da se nič od tega ni zgodilo.

Nekaj mi je smrdelo, zato sem se odločil, da naredim test.

Počakal sem, dokler se ni odpravila spat, nato pa spustil mačke iz spalnice, znižal svetlost na svojem mobitelu in se napravljal, da spim. Vso noč sem zdolgočasen preprosto ležal v postelji, a definitivno nisem zaspal. Zapisal sem si vsak zvok, ki so ga moje mačke ustvarile. Ena izmed njih je ob 3:18 od nekoder skočila in naredila malo hrupa, druga pa je ob 4:57 pri vratih relativno tiho jedla. Razen tega se ni zgodilo nič drugega.

Moja žena je spala od 23.00 do 9.00 zjutraj in tisto jutro trdila, da se je zaradi odpiranja vrat, hrupa in skakanja mačk po njej zbudila vsaj 7-krat. Zdaj sem bil resnično jezen, saj je bilo jasno, da mi laže.

Bil sem izčrpan in dovolj mi je bilo laži, zato sem ji to brez pomislekov dal vedeti.

Rekel sem ji: To je pa res smešno. Vso noč sem bil pokonci, da bi preverjal mačke, pa sploh niso bile v sobi. Si mi torej lagala in me skušala prepričati, da bi se jih znebil? Zakaj?

V tišini je obsedela, a bila je vidno razkurjena. Nato je vstala in odšla brez odgovora. Nekaj ur kasneje se je vrnila in me pri vsakem poskusu pogovora ignorirala.

Ko sem jo vprašal, kako to, da sem v tej situaciji jaz izpadel slab, pa je končno rekla, da se do nje obnašam kot do otroka. Lažem ji, da spim, čeprav sem bil buden vso noč, da bi ugotovil, ali ona laže. S tem, ko sem se obnašal kot nek preiskovalec, naj bi šel predaleč in zato sem obsesiven kreten. Jaz pa sem to storil zato, ker mi je grozila, da se bom moral znebiti mačk, ali pa me bo zapustila in mi njene trditve preprosto niso bile logične.

Sem torej res jaz obsesiven kreten?

Vir: reddit.com

Več podobnih vsebin najdete na Cosmopolitan.si