Misli, ki vas spreletijo na porokah prijateljev

Misli, ki vas spreletijo na porokah prijateljev (foto: Profimedia) Profimedia
4. 9. 2017

Če ste samski in se sprehajate od poroke do poroke, vas ob tem zagotovo spreletavajo določene misli. Ste veseli za prijatelje, zmedeni, ker morate vedno iskati spremljevalca ali vam je vseeno? Morda se najdete v teh situacijah.

  • Ko je prijatelj neštetokrat jokal na vaših ramenih zaradi propadlih zvez, sedaj pa se je pripravljen poročiti:

Kaj? Razmerje nikoli ne bo trajalo za vedno! Morate se pripraviti, da boste ponovno tista oseba, h kateri se prijatelj zateče po razpadli zvezi. Naredite si seznam aplikacij, ki ljudem pomagajo ponovno vstopiti v svet zmenkov in pripravite sladoled za obdobje takoj po zvezi. Po tihem pa si želite, da je končno našel pravo ljubezen.

  • Ko ne hrepenite po razmerju, ker trenutno uživate v samskem življenju:

Privoščite jima vse dobro in seveda boste na poroki oblekli tisto grozno obleko za družice, a ste srečni, da niste na njenem ali njegovem mestu. Vsaj za zdaj si še ne predstavljate, da bi se ustalili z eno osebo, saj vam samsko življenje prinaša veliko doživetij. Zaenkrat se počutite popolnoma udobno in boste zaroke ter poroke gledali le kot povabljenec.

  • Če že dolgo čakate na svojo zaroko:

Kdaj bom jaz na vrsti? Kolikor ste uspeli prešteti, so vsi ti pari skupaj manj časa kot vi. Poleg tega ste mislili, da imate srečno razmerje in je le še vprašanje časa, kdaj boste dahnili usodni da. Očitno ni tako in ne sanja se vam, koliko porok boste preživeli, preden se bo kaj podobnega zgodilo v vašem razmerju.

  • Če ste prepričani, da si vsak zasluži srečen konec:

To okrepi vašo vero v ljubezen. Vse zaroke in poroke so za vas povzetek filma Beležnica (Notebook). Preprosto veste, da bodo ostali skupaj za vedno in sčasoma postali čedni starčki, za katere si želite, da bi lahko živeli večno. Preveč ljubki so, da ne bi doživeli svojega srečnega konca.

  • Ko veste, da na poroki ne boste imeli spremljevalca, ker ste samski:

Pa vseeno morate iti. Upate, da vas je prijatelj posedel za mizo z njegovimi čudovitimi samskimi prijatelji, da bo vse skupaj bolj vznemirljivo. Če vseeno končate poleg daljnih sorodnikov, ki jih vidite drugič v življenju, se odpravite do bara in upate, da je vsaj natakar pripravljen na flirtanje. To bo še dolga noč.

  • Če so vsi po vrsti vaši najboljši prijatelji:

Biti družica vsem prijateljem je v teoriji čudovito, ampak v realnosti? Verjetno vas je strah vsakokrat, ko si upate preveriti stanje na bančnem računu. Zato ste primorani raziskati vse spletne strani, ki svetujejo, kako sam izdelati šopke ter ostale poročne stvari in se na veliki dan pokazati v obleki, ki vam ni ravno v ponos. Pač niste multimilijonar.

  • Če vam oseba, ki jo poroči vaš prijatelj, še vedno ni prirasla k srcu:

To je očitno ena izmed skrivnosti, ki jo boste odnesli v grob. Razen če je to trenutek, ko morate razkriti vaše slutnje? Mogoče navzven deluje samozavestno, v resnici pa ga ali jo je strah, da bo poročil/a napačno osebo? Po drugi strani pa bo morda jezen/jezna na vas in nikakor se ne želite zameriti ljubljeni osebi. Življenje je včasih lahko zares zapleteno.

Preberite tudi: