Modrosti naših babic, ki veljajo še danes

Modrosti naših babic, ki veljajo še danes (foto: Shutterstock) Shutterstock
3. 6. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Od babic se lahko naučite več kot le konceptov kuhanja.

Vsak pisker najde svoj pokrov

Babičine modrosti še danes ponujajo tolažbo v ljubezenskih težavah. Če torej še niste srečali pravega, se ta zagotovo še skriva tam nekje. Ne smete pa se skrivati doma, temveč pojdite v družbo.

Kar imaš v glavi, ti ne more nihče vzeti

Ne gre vedno za materialne zaklade v našem življenju, temveč tudi za izkušnje in spomine v naših glavah. Vzemite si kdaj čas za dobro knjigo!

Zrno na zrno – pogača!
Kamen na kamen – palača!

Naše babice in dedki so iz nuje morali živeti bolj varčno. Poskusite tudi sami nekoliko več prihraniti in se veseliti potovanja ali slastne večerje. Čudovit občutek!

Rana ura, zlata ura

Že babice so vedele, da se izplača vstajati zgodaj. Ljudje, ki vstajajo zgodaj, dosežejo več, kajti večina ljudi je najbolj storilnih v jutranjih urah. Poskusite: vstanite prej in vaš seznam opravil se bo kar naenkrat bliskovito skrajšal.

Raje vrabec v roki kot pa golob na strehi

K lastni sreči spada predvsem zadovoljstvo. Se pravi, da smo zadovoljni s tem, kar imamo, in z življenjem, ki ga živimo. Zatorej ne glejte vedno na levo in desno. Kaj ima sosed? Kakšno obleko ima nova prijateljica? Primerjave nas delajo nesrečne! Če boste znali ceniti, kar ste dosegli, se vam sploh ne bo treba bati novih izzivov.

Hvala nič ne stane in veliko da

Včasih se zdi, kot da je hvaležnost dobesedno izginila iz naše družbe. Pa vendar lahko odpre toliko vrat in je v mnogo položajih prav zlata vredna. Zatorej se ne zahvaljujte kar tako mimogrede, temveč zares od srca.

Iz napak se učimo

Četudi vse ne teče, kot ste si predstavljali, nikar ne odnehajte! Napake so pomembne spremljevalke uspeha. Iz teh izkušenj načrpajte novo energijo za naslednji projekt. Tako vam bo zagotovo uspelo!

Vsakega gosta je po treh dneh dovolj

Nehajte se oklepati nečesa! Že babice so vedele, da se ni dobro preveč kar naprej kazati naokoli. Če bi radi pri nekom vzbudili pozornost, poskrbite, da mu boste ostali v spominu. In to vam bo uspelo, če se ne boste toliko pojavljali v njegovi bližini. To seveda izvrstno deluje pri moških!

Ena lastovka še ne prinese pomladi

Prav za časa naših babic je skromnost veljala za krepost. Kljub pozitivnim uspehom ne bodite prepolni samih sebe! Še naprej ostanite ambiciozni in imejte pred očmi svoje cilje!

Kar se Janezek nauči, to Janezek zna

Še posebej v prvih letih življenja prek okolja nezavedno sprejmemo družbene norme. Kot na primer hvaležnost, spoštovanje in poštenost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri