"Moj fant je priznal, da se umiva samo z vodo, brez mila in šampona. Zakaj so moški takšni?!"

"Moj fant je priznal, da se umiva samo z vodo, brez mila in šampona. Zakaj so moški takšni?!" (foto: profimedia) profimedia
22. 1. 2023

Ali pri prhanju uporabljate šampon in milo? Neko dekle je bilo zgroženo, ko je ugotovilo, da njen fant uporablja za umivanje le vodo. 

Neka uporabnica je na TikTok objavila posnetek, v katerem fant prizna, da se umiva samo z vodo. Kako bi odreagirali v takšni situaciji in ali se strinjate z njim? 

O prhanju pravzaprav ne razmišljamo, dokler se ne pojavi nekdo, ki se umiva drugače. To se je zgodilo paru - ona uporablja mila in šampone, on samo vodo. Kako sta razrešila težavo, ne vemo, je pa dekle vse skupaj posnelo in objavilo na TikToku. 

Na posnetku je razvidno, da dekle najprej označi mesta, kjer so pripomočki za prhanje, potem pa gre do fanta in ga vpraša, če se je ravnokar oprhal. Ko odgovori z da, dekle prestavi vse pripomočke in ugotovi, da ni uporabil nobenega od njih. 

Zato ga vpraša: "Kaj si uporabil za prhanje?"

Fant ji v smehu odgovori, da se je prhal samo z vodo. Več poglejte v videu. Na koncu zapiše vprašanje, zakaj so moški takšni. 

@thebrandonrobert Why are MEN like this … #boyfriend #couple ♬ original sound - user57246212142

Video je sprožil plaz odzivov: 
  • "Zakaj moramo razlagati, kako se uporablja milo?"

  • "Zakaj je tvoj fant takšen? Sama ne poznam ljudi, ki se umivajo samo z vodo."

  • "Pripravi mu hrano na krožnikih, ki niso očiščeni, ampak samo oplahnjeni z vodo. Ko bo rekel, da je to nagnusno, ga samo glej ... Bo že razumel."

  • "Je sploh odprl vodo? Pripomočki bi morali biti vsaj mokri od vode, tudi če jih ni uporabil."

  • "Mogoče mu povej na kakšen lepši način, npr. dragi, mislim da bi moral uporabiti tudi milo." 

Nekateri uporabniki pa so se strinjali s fantom, da uporaba šampona in mila ni vedno nujna, in jih lahko uporabimo samo za določene predele telesa. Kaj pravite vi? 

Tu je še razmišljanje strokovnjakov: 

Voda žal ni dovolj, da očistite vse, kar se je nabralo na telesu. Ne more izprati vseh nevidnih olj, kjer se zadržujejo nečistoče, predvsem v luknjicah in predelih, ki jih voda ne doseže dobro. Medtem ko nekatere nečistoče "ne marajo" vode in jih ta ne umije s telesa, je milo povezano tako z olji na telesu kot z vodo, zato je bolj učinkovito. 

Z vodo torej ne morete s sebe spraviti vse umazanije. Seveda z uporabo mila ne pretiravajte, prav tako se ne prhajte večkrat dnevno, saj v tem primeru lahko naletite na drug problem in sperete olja s telesa, zaradi česar bo koža suha in razdražena.