Moška izpoved: "V času korone redno VARAM, ker imam pravico do duševnega zdravja!"

Moška izpoved: "V času korone redno VARAM, ker imam pravico do duševnega zdravja!" (foto: profimedia) profimedia
29. 12. 2020

Da številke ločitev, razhodov in sporočil o nosečnosti med karanteno dosegajo rekordne razsežnosti, nas niti ne preseneča! Kar pa je precej bolj presenetljive narave, je ... 

... dejstvo, da mnogi pandemijo izkoriščajo kot razlog za varanje, ki ga nato opravičujejo s "skrbjo za svoje duševno zdravje"!

A pozor! Strokovnjaki seksologije, psihologije in ginekologije pojasnjujejo, da gre morda za kaj več kot le izgovor.
Tu je izpoved Aleksa, ki je razloge za varanje svoje žene med karanteno opisal takole:

"Svojo ženo sedaj v času razglašene pandemije in zaprtja javnega življenja redno varam. Zame je prevara nekaj, kar sem storil prvič. Moram pa priznati, da mi za to ni žal.

Dejstvo, da me bo brez oblačil po dolgem času videla neka druga ženska, je zame velika motivacija in razlog, da doma redno telovadim, se "tam spodaj" pobrijem, jem zdravo, skratka vzdržujem svojo urejenost.

Na prvi pogled se vse to sliši kot neka nepomembna življenjska malenkost, a na dolgi rok bi v času zaprtosti v lastnem domu vse to dobesedno opustil, se zredil in zanemaril. Avanture mi tako dajejo zagon, da ostajam fit, kar pomeni, da se tudi sam zelo dobro počutim v lastnem telesu, moja samozavest pa je boljša kot pred korono.

Dejstvo je, da smo v težkih časih in za veliko ljudi je leto 2020 zelo težko. Redki ljudje lahko rečejo, da se počutijo odlično in brez skrbi, torej je delo na sebi še toliko bolj pomembno.

Da lahko nekoga vzburim s svojim fizičnim videzom, mi dvigne samozavest, moja afera pa mi daje tudi stabilnost. Življenje se je čez noč ustavilo, ona pa zame pomeni nekaj novega, razburljivega.

Moja žena me spolno ne zadovoljuje v celoti in odločil sem se, da moram v tem trenutku poskrbeti predvsem zase, če želim, da najin zakon obstane!

Žal seks enkrat na mesec, moja roka in lubrikant enostavno niso dovolj!"

Kaj pa na to pravijo strokovnjaki?

Verjamemo, da ste ob prebranem ostali brez besed, a strokovnjaki za spolnost nad takšnimi in podobnimi zgodbami niso niti najmanj presenečeni. Pravzaprav za to obstaja popolnoma logična razlaga.

Spolnost, vadba, nove izkušnje in avanture nam pomagajo proizvajati tako imenovan hormon sreče oz. endorfin, posledično se tako v svojem telesu počutimo veliko bolje.

Kljub vsemu pa za vse to ni nobene potrebe po varanju, saj lahko telovadiš, se briješ in ješ zdravo tudi za svojega zakonca, ki si vse to veliko bolj zasluži kot nekdo, ki si ga spoznal v namene afere.

Več podobnih vsebin najdete na Cosmopolitan.si

Priporočamo: Lekcije, ki ste se jih naučili od bivšega partnerja (pa se tega morda ne zavedate)