Moški s temi lastnostmi si ne želi resne zveze

Moški s temi lastnostmi si ne želi resne zveze (foto: profimedia) profimedia
25. 6. 2019

Preden se zapletete v razmerje, preverite, ali ima potencialen partner resne namene. 

Če boste pri njem našli vse ali večino od naštetega, po vsej verjetnosti nima namena vzpostaviti resnega odnosa, kaj šele ga negovati in vzdrževati. 

Perfekcionizem

Vse mora imeti pod nadzorom in tudi najmanjša podrobnost mora biti popolna. To se dogaja na vseh področjih, tako doma kot v službi in pri drugih aktivnostih. Če verjame, da mora sam postati popoln, to pričakuje tudi od vas. Zato opažate, da nikoli ni zadovoljen z opravljenim delom, s seboj in tudi z vami. Vedno ga nekaj moti in nikoli od njega ne slišite zgolj pohvale. Za razliko od tega pa ima na zalogi kritike in prostor za izboljšave. 

Samovšečnost

Rad se pohvali s svojimi dosežki in z opravljenim delom, s čimer ni prav nič narobe. Vendar gre pri njem samo za to - vsi vajini pogovori se vrtijo okrog njega in tem, ki se ga tičejo. Pri vsem mora biti najboljši in imeti mora najboljše. Stvari skoraj vedno počneta po njegovo, vaše želje ostanejo neuslišane. Ne potrebuje komplimenta, saj si jih na tone vsak dan podari sam. Ko na primer pohvalite njegovo novo majico, se ne zahvali, ampak odvrne, da mu odlično pristoji. 

Ne prevzame krivde

Rad vodi in ima vse pod nadzorom, vendar nikoli ne bo prevzel posledic, ko bo šlo kaj narobe. Ravno nasprotno pa se bo rad pohvalil, ko bo šlo vse po njegovem načrtu in bo rezultat uspešen. Če ste v razmerju s takšno osebo, vam je dobro znano, da morate krivdo vedno prevzeti vi in da nikoli ne sledi racionalen pogovor, kjer bi se opravičila drug drugemu in izrazila svoje mnenje. 

Zamero goji tudi do vseh, ki mu preprečujejo, kar želi storiti in ga ovirajo na kakršenkoli način. 

Iskalec pozornosti

Nikoli nima dovolj pozornosti. Tudi če mu nenehno govorite, kako ga ljubite, občudujete in podpirate, bo vedno rekel, da mu namenite premalo časa. Čeprav navzven kaže odločno podobo, je v notranjosti nesiguren in prepričan, da ga nihče ne more zares ljubiti. Zato vedno išče odobravanje in si želi biti v središču pozornosti. 

Visoka občutljivost

Kritike vedno vzame zelo osebno, tudi če so dobro namerne. Ko na primer izrazite mnenje o njegovem delu in predlagate, kaj bi še lahko izboljšal, postane užaljen. Tudi če bi mu hoteli razložiti, kako njegovo vedenje vpliva na vas, tega ne bo sprejel in nič se ne bo spremenilo. Svet se bo še vedno vrtel okrog njega, vi pa boste morali paziti na čisto vsako besedo in dejanje, ki ga lahko užali.

Preverite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri