Na vrhunsko ribo!

25. 3. 2004

8 pripomočkov za pecanje najprivlačnejših primerkov.

Vsem, ki ste se imeli doslej za premalo zanimive, vredne in pomembne ali celo za luzerje: pred vami je osem učinkovitih pripomočkov za pecanje tistih najprivlačnejših primerkov. In za nameček - kako jih nato tudi obdržati.

Vsaj toliko je menda vsakomur že jasno, da tole ne bo kratki kurz iz ribolova - vsaj ne tistega v dobesednem pomenu. Komur ni, se lahko malo zamisli; a tudi za take še ni vse izgubljeno …

Že res, da je v marsikaterem, tudi sodobnem mestnem moškem še zmeraj močan lovsko-ribiški nagon, ki ga po potrebi navsezadnje tudi izživlja, vendar pa lahko za večino izmed nas brez tveganja rečemo, da nas še neprimerno bolj kot to vznemirja in zanima nekaj drugega. Kaj že? Ne delajte se, no, neumnega.

Vrzite trnek

Strinjali se boste, da če nismo res niti najmanj izbirčni, do ženske - take, za silo - prej ali slej pridemo, pa kakršnikoli že smo. A če (poenostavljeno rečeno: ker) nismo res hudi svetovni manekenski frajerji, holivudarji oziroma finančno in statusno podkrepljeni vodilneži - ima vsakdo od nas, ko ugleda kakšno skrajno privlačno in zrihtano mrho, avtomatsko pomisleke: da pri njej niti slučajno nima smisla česarkoli poskušati. Takšne se vendar družijo samo s tistimi ravno prejle omenjenimi, kajne . .

No, in prav tu je temeljna zmota. Tako trdijo eksperti, eni teoretiki, drugi praktiki - in navsezadnje bi vam lahko nekaj malega o tem, namreč tudi iz čisto lastnih življenjskih izkušenj, navrgel tudi sam.

Govorimo seveda o tistih prav svetovnih lepoticah - za katere ste si vselej mislili, da so za vas popolnoma nedosegljive. No, pa ste se motili. Dejansko te privlačne ženske padajo na čisto običajne prijazne fante, kot ste sami - fante, ki pa premorejo oziroma obvladajo eno samo stvar, ki je vi ne: strategijo.

Je že res, da nekatere zmogljivosti pač niso prenosljive z enega človeka na drugega, pa tudi to drži, da lahko nekoga neka vrlina kazi in drugega krasi neka pomanjkljivost … Pa vendar.

S ščepcem soli v glavi in še manjšim potrebnim kančkom hudomušnosti - pri izrekanju pravil, ki sledijo - lahko postavimo tole prav drzno trditev. Vse znanje, ki ga potrebujete za to, da se boste lahko lotili čisto resnega osvajanja tudi takšnih lepotic, ki se jim sicer ne bi upali niti približati (ali pa še celo niti pomisliti ne na to) - je pred vami. Pa ne samo lotili: ob ne ravno neugodnih okoliščinah pri tem lahko vam tudi zares uspe! Vse skupaj je kot kakšna instant novodobna roba, strnjeno v le nekaj osnovnih točk.

Pokaži ji, da imaš jajca. (Prosim, spet ne dobesedno . . ) Glede na to, da takšne ženske s svojimi fascinantnimi čari prejkone tako rekoč ustrahujejo večino običajnih možičkov - boste nanjo naredili znaten del vtisa že samo s tem, da si boste do nje sploh upali pristopiti in se pri tem vesti, kot da je to za vas nekaj normalnega. Brez klečeplazništva, tresenja nog in glasu (vem, vem, to je včasih težko nadzirati, a bo pač treba nekako urediti; če ne prvič, pa ob kakšni drugi priložnosti, s časom, poskusi in zmotami, skratka, z izkušenostjo …).

Poznavanje te male skrivnosti je po drugi strani tudi vaša velika prednost: moška konkurenca, ki oblega takšne ženske, je prav zaradi tega fenomena neprimerno manjša, kot si večina predstavlja. In razlaga, zakaj nekateri na videz nič kaj posebni moški hodijo s temi supermodelkami, je samo ta: da so bili edini, ki so si sploh upali tvegati tisti mali (vendarle svetove velik) korak.

Premorete dobro vabo

Ugledni ameriški psiholog profesor David Buss (ki sem ga nekoč tudi osebno spoznal in ki po videzu spominja na stripovskega junaka Martina Myste`ra - in torej tudi v tem pogledu spada med tiste redke posameznike, ki jim tu zapisane resnice niti ne bi utegnile biti tako zelo nujno potrebne) je znan po velikanski svetovni raziskavi, ki jo je z mnogimi mednarodnimi sodelavci naredil pri številnih narodih vseh ras in celin - in v njej dokazal med drugim tole.

Dve od treh lastnosti, ki jih povsod po svetu ženske pri moških najbolj cenijo, sta status in samozavest (še pomembnejša od njiju je sicer, po vsej priliki, dobrosrčnost - predvsem kajpak do njih samih). Nič čudnega torej, če že ob prvem stiku, na podlagi vašega korajžnega pristopa, ocenijo, da po tem kriteriju sodite v njihovo ligo. Kogar pa splaši že sama ženska zunanjost - kaj naj si potem ona od njega lahko sploh obeta na tem svetovnem poligonu, kjer vladajo in stvarem primerno strežejo pač smeli?

Še nekaj je pomembno dodati. Ni čisto res, da te naše lepotice ne dobivajo ponudb - in to se jim dogaja celo na vsakem koraku. A tu gre za navržene opazke mimoidočih (ponavadi, že po definiciji, primitivcev) ali pa tudi za vztrajnejše teženje tega ali onega z alkoholom ohrabrenega individuuma. Stvar pa je prav v tem, da ti poskusi niso tehtni in povečini tudi ne zares veljavni. Tistih, ki jih takšna ženska lahko jemlje resno, je razmeroma torej še vedno prav malo.

Naj se lov prične

Skratka, velik vtis boste naredili, če brez posebnih procedur pristopite in jo obravnavate kot vsakega normalnega človeka - kar (v tisti svoji usnjeni minici in tesnem topu), upajte, navsezadnje tudi je.

Deluj v skladu s svojo največjo vrlino. Po svetu in tudi pri nas hodi naokoli precej parov, pri katerih je jasno, da ženska na moškem niti slučajno ni videla tistega kot on na njej. Ampak tudi to ni pravilo. Manekenke in misice kdaj legajo in živijo pač z imoviteži in mogočneži, drugič pa s sebi podobno privlačnimi mladci. Spet v tretje pa katero od njih lahko navduši preprost, nepretenciozen, duhovit in prijazen tip, kakršnega ni denimo srečala ne v svetu tistih prvih ne onih drugih. In to ste lahko vi. Kdor žensko pripravi do smeha, jo lahko še do marsičesa drugega.

No, tudi humor seveda ni edina možna alternativa. Pomembno je le, da v sebi odkrijete tisto najboljše, s čimer vas je narava oskrbela oziroma ste se v tem sami izpopolnili - in da znate to primerno in nevsiljivo ter ob pravem času naposled tudi iztržiti. Mimogrede: načelo št. 2 je umski proizvod izpred 2500 let in je do danes uspešno preživelo. (Niste si, kajneda, mislili, da vam bo pri tem, da si morda skomandirate najboljšo partijo, kar jih je daleč naokoli, pomagal - Aristotel? )

Ne tišči vanjo, ampak se z njo pogovarjaj. Pecatorskih fraz je brez dvoma že hudo sita. Zlasti zato, ker tovrstne izjave pač ne morejo biti izvirne - če pa že so, kaj vem, poetični unikati, še vedno lahko zvenijo preveč sladkobno, patetično. In tudi prezgodaj je še. Počakajte, raje pokažite, da znate povedati še kaj drugega. Poiščite kakšno skupno točko med vama, pa če je še tako neznatna. Izraziti željo, da bi slišali njeno mnenje o zrelosti melone na vašem koktejlu, ni ena najizvirnejših domislic - je pa v dani situaciji to neprimerno bolje, kakor da ji težite s stereotipnimi izjavami ali namigi, s katerimi se preveč naravnost ponujate in ste, po nepotrebnem, verjetno le nadležni in s tem zoprni. Raje ji pokažite, da cenite njeno mnenje in nasploh razvijajte pristen, vzajemno zanimiv medosebni stik.

Ne prestraši je. Kaj je pa zdaj na lepem to?

Vi - nje? Točno tako. Večina nas pozablja na to, da romantičen pristop moškega tudi k najčudovitejši ženski zanjo samo prav tako lahko pomeni stresno situacijo in je v zvezi s tem nemara podobno živčna kot mi na drugi strani. Če ji takoj spočetka omogočite, da se ne bo počutila neugodno, so vaše šanse neprimerno večje. Nasmeh; vprašajte jo za kak nasvet - po možnosti kaj čim bolj smiselnega in umestnega v danih okoliščinah. Če niste iz tistih krajev, če ne poznate lokala . . , ali pa, kam, kateri šov bi ona na vašem mestu peljala gledat vaše starše, ki prihajajo na obisk; bla bla bla …

Osredotoči se na kaj drugega kot na njen videz. Lepa ženska je kot predsednik v drugem mandatu: negotova. Ve, da je situacija začasna in da jo bo v tej njeni vlogi čez čas nekdo zamenjal. Sama se tudi gotovo dovolj dobro zaveda dejstva, da je lepa. Tega vam ji ni treba trobiti. Veliko bolj jo bo veselilo, če boste tudi že zdaj, na vrhuncu njenega žarčenja, znali opaziti in ceniti njene druge pomembne, notranje vrline.

O njeni prečudovitosti pa je smiselno spregovoriti v trenutkih, ko je sama morda manj prepričana o tem, na primer takrat, ko je utrujena, potna, pravkar zbujena … (hej, hej, smo pa že daleč prilezli, kaj? Mogoče pa le malo prehitevamo dogodke. )

Vendarle ne ignoriraj njene zunanjosti. Nekateri moški menijo, da krasoticam sploh nikoli ne smejo omeniti, kaj si mislijo o njihovem videzu - da se ne bi morda spravili v podrejen in bolj ranljiv položaj. (Bulšit! ) Ali pa se jim tovrstno govorjenje zdi pač nepotrebno, ker jim to itak od vekomaj in nenehno sporočajo vsi drugi, sami pa le nočejo biti banalni.

No, te naše prečudovitnice že res prav dobro same vedo, kakšne so - vedo pa tudi to, da to veste tudi vi. In če zdaj to na silo zakrivate, se pred njimi po nepotrebnem pokažete kot nekakšen trapast blefer in zakompleksanec - oziroma, bognedaj, to celo v resnici ste. Je pa pri tem treba najti pravo mero in po možnosti tudi pristop, da se bo vaš kompliment v nekem smislu razlikoval od tistih, ki jih sliši sicer. Nič ni narobe, če ji kdaj tudi preprosto občudujoče porečete - kaj vem, “Mater si fejst”, ali pa karkoli podobno običajnega; jasno pa je, da dan za dnem tega na tak način ne gre ponavljati.

Osredotočite se, še raje, na malenkosti, ki jih prav posebej opazite morda samo vi in zaradi katerih vam je (tudi v resnici) tako zelo všeč. Kak gib, simpatičen izraz, prijetna grimasa … Nanjo boste naredili vtis kot senzibilen, opazujoč osebek.

Raje kot denarnico uporabljaj glavo.

V zvezi s tipom žensk, ki nas tule (kot tudi nasploh najbolj) zanima, imamo moški ponavadi mnenje, da je privlačna punca, s katero smo, seksualni objekt - ki v bistvu samo prikrito čaka na boljšo ponudbo. Ko bo prišel bogatejši, bo šla. No, v redkem primeru, če imamo slučajno res opravka s takšno površno kozo, itak ne more biti škode, če se naposled spoka. V vseh drugih primerih pa obstajajo postopki, s katerimi povečujemo vrednost naših delnic v tem ljubezenskem podjetju.

Artur Štern

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri