Sveže samski? Če boste upoštevali TO, boste zvezo preboleli veliko hitreje

Sveže samski? Če boste upoštevali TO, boste zvezo preboleli veliko hitreje (foto: profimedia) profimedia
12. 4. 2019

Končali ste odnos, ki vam je daljše ali krajše časovno obdobje pomenil zelo veliko. Kako naprej? Na vprašanje si ne boste odgovorili zlahka, vendar poskrbite, da ne obstanete na točki, tam nekje v preteklosti.

Ne kličite, ne pišite sporočil in ne prirejajte (ne)spontanih srečanj. Če prebolevate zvezo, vam morda pomagajo naslednji nasveti.

Naredite konec

No, konec sta že naredila, sedaj pa ga naredite še pri sebi, da se boste lahko počasi premaknili naprej. Razmislite, kaj bi vam najbolje delo: morda boste ponovno preleteli skupne fotografije in se spomnili lepih trenutkov, se znebili vseh njegovih/njenih stvari, prenovili sobo …

Odločite se in storite

Kaj? Karkoli. Da se boste premaknili naprej in sprejeli povabilo na zmenek. Ali da boste odpotovali za teden dni, kar sami, da si zbistrite misli. Ne čakajte na pravi trenutek, drugače ne boste nikoli ničesar naredili. Odločite se, česa si trenutno želite, in to tudi naredite.

Ne iščite ga/jo

Ne zahajajte na mesta, kjer boste verjetno srečali bivšega partnerja, ne zadržujte se v kavarnah, kjer rad pije jutranjo kavo in se ne sprehajajte mimo njegovega doma. S tem ne morete ničesar popraviti. Po vsej verjetnosti se bo situacija še poslabšala in ponovno se boste vznemirili.

Ne zamerite si

Za razmerje sta potrebna dva človeka, prav tako za grajenje odnosa in zmešnjavo, ki je sledila na koncu. Vsa krivda ni na vaših plečih, zato si boste morali odpustiti, karkoli si zamerite. Kar je bilo, je bilo, zato pustite preteklost in se osredotočite na sedanji trenutek.

Izklopite družbena omrežja

Ne skušajte navezati stika preko spletnega klepetalnika in ne delajte javnih objav o vajinih težavah. Naj stvari ostanejo le med vama, vi pa se sedaj raje osredotočite na to, da poskrbite zase in prebolite zvezo. Nič vam ne bo pomagala podpora spletnih prijateljev, ki se lahko hitro obrnejo proti vam. Raje zavrtite številko najboljšega prijatelja, ki bo natanko vedel, kaj potrebujete ta trenutek.

Zamenjajte okolje

Tudi če le za en dan, se zapeljite iz mesta in si naredite kratek izlet. Takšen, ki bo vsaj za hip pregnal negativna čustva in ob katerem se boste sprostili. Povabite tudi prijatelje, ki vas bodo nasmejali in z vami ustvarili lepe spomine.  

Zabavajte se

Ne izpustite družabnega večera, ker “niste prave volje za zabavo”. Takrat jo še posebej potrebujete! Nekateri po koncu zveze menijo, da se niso upravičeni zabavati in imeti dobro, ker so v obdobju, ko bi morali stalno jokati in naokrog hoditi z žalostnim izrazom na obrazu. Pa ni tako. Razvedrite se in prekinite začaran krog negativnosti.

Bodite vi

ko smo v razmerju, včasih opustimo stvari, ki jih radi počnemo in raje najdemo takšne, ki pritegnejo tudi partnerja. Morda ste zanemarili del sebe in sedaj je idealen čas, da se spet posvetite sebi. Zato ponovno počnite aktivnosti, ki so vas vedno osrečevale, krepite odnose s prijatelji in družino ter zagovarjajte vrednote, ki ste jih postavili na prvo mesto. In kar je najpomembneje: vse to počnite tudi, ko boste spet v razmerju.