Naj travme iz preteklih razmerij ne pokvarijo vajinega odnosa

Naj travme iz preteklih razmerij ne pokvarijo vajinega odnosa (foto: profimedia) profimedia
22. 9. 2018

Včasih je določene izkušnje težko pustiti v preteklosti.

1. KORAK

Razmislite, kako je pretekla zveza vplivala na vas. Koliko časa ste bili v zvezi? Kaj vam je oseba pomenila in kaj vam še vedno pomeni? Skušajte si odgovoriti na vsa vprašanja in s tem zaključiti to poglavje. Obljubite si, da se ne boste več obremenjevali s tem, kaj je kdo rekel in kdo je storil večjo napako. Na vas čaka čudovita sedanjost, ki jo morate izkoristiti. Trenutni partner si zasluži, da se mu v celoti posvetite.

2. KORAK

Za pomoč zaprosite tudi prijatelje in družinske člane. Vključujte jih v svoj vsak dan. Naj vas opomnijo, za kaj se trudite in kako čudovite ljudi imate ob sebi. Ne potrebujete nekoga iz preteklosti, ki je že davno sklenil, da se vam ne bo več posvečal. Zaslužite si srečo in veliko lepih spominov, ki jih ne boste morali ustvariti, če se boste stalno obračali nazaj.

3. KORAK

Do sebe bodite vedno odkriti. Ne potlačite svojih čustev in tistega, kar si mislite o določeni stvari. Sproti povejte, kaj vas v odnosu moti ali kaj želite spremeniti. Pogovorita se o možnostih in najdita rešitev, ki bo ustrezala obema. Bodite pripravljeni sprejemati kompromise in priznati napako, ko jo storite (in zagotovo jo boste slej ko prej naredili).

4. KORAK

Vsak dan, ko ležete v posteljo, razmislite o dnevu, ki ste ga preživeli. Izberite vsaj 3 srečne trenutke, za katere ste hvaležni. Včasih bodo zgolj razveseljujoči, drugič vam bodo dali priložnost, da se naučite česa novega. Čez čas se jih bo nabralo vedno več in zaspali boste z mislijo, kako lepo življenje imate. Del tega je tudi partner s katerim gradita dober odnos.

5. KORAK

Nikoli ne bodite preveč zaposleni, da bi vam zmanjkalo časa za partnerja. Tako najlažje naredite prve razpoke v odnosu, ki se s časom le še poglabljajo. Ne glede na to, koliko dela in ostalih obveznosti imate, vsak dan vprašajte “Kako si” in prisluhnite odgovoru. Partner vam bo pozornost takoj pričel vračati in videli boste, kako terapevtsko je, ko lahko nekomu zaupate vse frustracije in lepe stvari, ki se vam dogajajo vsak dan.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri