Najbolj vroči izleti

Ni treba, da se na vsakem izletu romantično mečkata ob Fontani di Trevi. (foto: Stefan May) Stefan May
25. 8. 2008

Ste prepričani, da vam bo ogled Benetk s tropom upokojencev popestril dogajanje med rjuhami? Hm, preden rezervirate tovrsten izlet, si preberite nekaj nasvetov, kako jo vzburiti, kadar sta na poti. Saj kadar je ona zadovoljna …

Dvotedenske počitnice v Rimu v družbi mojega fanta so bile resnično strastne in romantične. Toda z istimi besedami bi lahko opisala tudi prejšnji konec tedna, ki sva ga preživela na kmetiji njegovih starih staršev v Savinjski dolini. Saj veste, kje je Savinjska dolina, kajne? Tam, kjer delajo slastne savinjske želodce? Ah, saj ni pomembno.

Zavedajte se, da je ženskam, če ste jim resnično všeč, v bistvu povsem vseeno, kam jih peljete. Zelo pa je pomembno, kaj nameravate tam početi z njimi. Jaz in moj ljubi sva se v Ljubnem neskončno zabavala. Ne samo zato, ker mi je razkazal kraj, kjer je odraščal, ampak tudi zato, ker natanko ve, kaj mi je všeč. S pestovanjem zajčkov, z adrenalinskim skakanjem s senika in z degustacijo vrhunskega domačega savinjskega želodca na bližnjem kmečkem turizmu je zadel v polno.

Kaj hočem pravzaprav povedati? Ni treba, da se ravno na vsakem izletu mečkata ob Fontani di Trevi s kozarcem šampanjca v roki. Toda če želite, da bo na popotovanju z vami uživala, se morate potruditi.

Kje začeti? Najprej pravilo številka ena. Nikoli in nikdar je ne peljite tja, kjer sta že bila z bivšo. Zlasti če je vajino razmerje še sveže. Kajti ne glede na to, kako se boste trudili, da ne zinete kakšne traparije, vam bo slej ko prej zletelo z jezika: “Ko sem bil tukaj s Špelo . . ”

Zdaj, ko ste si zapomnili prvo pravilo, si preberite štiri ideje za izlete, ki vaju bodo zagotovo osrečili.

Izlet z vetrom v laseh

Najbolj zaleže . . če je vajino ljubezensko življenje zapadlo v rutino in ga je treba malce poživiti.

Strateški načrt V manjšo potovalko zložite stvari, ki jih bo nujno potrebovala, pridite jo v petek popoldne iskat v službo in jo presenetite z ohlapno načrtovanim izletom. Izberite si kako lokalno temo, recimo obisk vinarjev, če sta se odpravila v Goriška brda, ali pa potepanje po krajih ob strugi Save – od Tamarja (ali Savice) do Beograda. Nekatere navigacijske naprave omogočajo, da si označite različne znamenitosti (nekatere jih prikažejo tudi s slikicami), nato pa se preprosto vozite, kamor vas usmerja satelit.

Če ne zaupate tehniki, si omislite Atlas Slovenije (v njem je vrisana skoraj vsaka cestica v naši deželici, po kateri se lahko vozi z običajnim avtom) oziroma kak atlas tujih držav. Upoštevajte, da je pri načrtovanju tovrstnega izleta bistveno, da ne načrtujete preveč. Takšni izleti so namreč zabavni le, če se skupaj odločata, kam naprej, in če si sproti izmišljate presenečenja zanjo.

Izbira kraja Izberite si kraj, ki je od vajinega doma oddaljen največ pol dneva vožnje. Seveda že pred odhodom rezervirajte sobo, da ne bosta zabila preostanka dne v duhamornem in stresnem iskanju.

Kaj ji bo všeč Presenečenje ter vaša spontanost in pozornost. Za nameček ji ponudite, da ji boste kupili vse, kar ste pozabili spakirati. Ko bo videla, da ste poskrbeli res za vse, bo neskončno hvaležna (in vzburjena).

Poslovna pot z intimno noto

Najbolj zaleže . . če sta oba tako zelo zaposlena, da se komaj kdaj vidita.

Strateški načrt Pari, ki veliko delajo, se pogosto odtujijo. Vprašajte jo, ali si lahko vzame nekaj dni dopusta in gre z vami na službeni seminar. Ti so tako ali tako skoraj vedno v kakšnih toplicah. Rezervirajte ji sproščujočo masažo in se dobite z njo po predavanjih. Predstavljajte si, da sta skrivna ljubimca, in jo povabite na romantično večerjo ob svečah. Privoščita si malo nagajivega flirta, potem pa le hop med rjuhe.

Izbira kraja To ni težava, če v vašem podjetju niso preveč stiskaški. Pozanimajte se, ali lahko zamenjate rezervacijo za enoposteljno sobo z rezervacijo za dvoposteljno sobo. Nobena ženska se ne more upreti veliki puhasti postelji v novem hotelu s štirimi zvezdicami in dobro založenemu mini baru.

Kaj ji bo všeč To, da ste ji jasno pokazali, da je druženje z njo za vas izredno pomembno, tudi kadar imate neodložljive obveznosti. Možne pasti? Če gresta na počitnice samo takrat, ko podjetje krije vaše hotelske in potne stroške, bo pravilno sklepala, da ste navaden ušiv skopuh.

Hotel na drugem koncu mesta

Najbolj zaleže . . kadar se sploh več ne spomnita, kdaj sta bila nazadnje skupaj naga, ali pa če je vajina spalnična rutina potonila v morje sivega dolgčasa.

Strateški načrt Omislita si celonočni zmenek v sobi bližnjega hotela. Dolgčas potencira tudi vsakdanja oprema vajinega stanovanja in kupi službenih papirjev na policah, ki psihološko in vizualno povečujejo stres.

Izbira kraja Veliko hotelov ponuja posebne pakete za pare, ki vključujejo penino in jagode za dobrodošlico, zajtrk v postelji, masažo za dva ipd. Če ima rada tovrstne igračke, jo morda lahko presenetite tudi s kakšnim novim seksualnim pripomočkom, dražljivim perilom ali jedilnimi hlačkami z okusom po marelicah. Pa tudi s pralineji in tablicami dobre čokolade se da marsikaj početi.

Kaj ji bo všeč To, da ste se domislili nečesa, kar je bolj vznemirljivo od ogleda filmske predstave. Morda se bo zaradi seksualnih igric počutila kot vaša priležnica, toda vprašajte jo, ali je to po petih letih resne zveze resnično tako slab občutek?

Evropa brez meja

Najbolj zaleže . . kadar vas ne mika, da bi oropali banko in končali za zapahi samo zato, ker si je ona zaželela malo razkošja, ki ga ponuja zahodna Evropa.

Strateški načrt Za 80? 100 evrov na dan lahko najamete že zelo udoben avtodom, ravno takšnega, kakršnega si je kupil sosed Miha, ki je zaposlen v banki in na mesec zasluži šest tisoč evrov. Izberite takega za štiri osebe. Najprej preslišite vse njene namige o tem, da se bliža obletnica vajinega prvega poljuba, potem pa znova preberite prvi del članka, ki govori o tem, da pripravite njeno prtljago. V avtodom previdno, da je ne pomečkate, obesite majceno črno oblekico, v kateri vam je všeč, in fetiš salonarje z najvišjimi petami (lahko ji jih podarite za obletnico, če jih nima). V petek jo pred službo počakajte v tem sposojenem čudu z rdečo vrtnico v roki. Ko se bo od ganjenosti stopila na pločniku, jo naložite v avtodom in se odpeljita. Najem luksuznega avtodoma sicer ni zastonj, je pa vseeno cenejši od spanja v dragih hotelih in udobnejši od spanja v obcestnih motelih.

Kaj vama bo najbolj všeč Pustolovsko načrtovanje poti, prestopanje meja EU in občutek, ko se bosta morala sporazumevati v mešanici angleščine in nemščine. Ker bosta prihranila pri hotelskih sobah, si bosta lahko namesto kebabov privoščila večerjo v restavraciji in košček originalne saher torte.

Tjaša Kolenc

foto: Stefan May