Najboljše ideje za JESENSKE ZMENKE

Najboljše ideje za JESENSKE ZMENKE (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2022

Preverite 10 najboljših idej za zmenke, ki so še posebej čarobni v jesenskem času!

Ne glede na to, koliko časa ste v razmerju, je pomembno, da si s partnerjem vzameta čas za drug drugega in popestrita odnos z zanimivimi zmenki.

Ko so jeseni dnevi krajši, vreme pa muhasto, lahko hitro zmanjka idej za zmenke. V takih primerih vam bo še toliko bolj prišel prav seznam za najboljše jesenske zmenke!

1. "DIY" projekt

Jesen je odličen čas za ustvarjanje! Skupaj se lotita restavriranja pohištva ali pa starejše predmete preuredita v nekaj novega. Tako bosta okrepila svojo ustvarjalnost, obenem pa bosta ob skupnem sodelovanju poglobila vajin odnos.

2. Prostovoljno delo

Dobro se z dobrim vrača. S partnerjem se pozanimajta, kje v vaši okolici bi lahko pomagala drugim. Morda se odpravita v bližnje zavetišče in peljeta tamkajšnje pse na sprehod, morda pa lahko zbirata donacije za lokalno gasilsko društvo. Izberita področja, ki vaju zanimajo in bodita ustvarjalna.

3. Skupno branje

S partnerjem si privoščita skupno branje. Preberita enako knjigo, nato pa se o njej pogovorita. Kaj vama je bilo všeč? Kako sta doživljala glavne junake? Kaj bi spremenila? Debata vaju bo še bolj zbližala in vam omogočila, da se bolje spoznata.

4. Izlet z vlakom

Jesenske zmerne temperature nam omogočajo, da se odpravimo na izlete. Kaj pa, če bi se tokrat za spremembo na izlet odpravila kar z vlakom? Nepozabna dogodivščina, ki bo nedvomno popestrila vajin vsakdan. Namig: Slovenske železnice ob vikendih nudijo 75 % popust na vse vozovnice!

5. Izlet v domačem kraju

Kdo pravi, da se za izlet morate odpraviti v oddaljene kraje? Skočita v domači kraj in se pretvarjajta da sta turista. Tako bosta lasten kraj videla skozi popolnoma druge oči in se ob tem še neizmerno zabavala.

6. Obisk sobe pobega

Idealna aktivnost ob deževnih dneh! S partnerjem se odpravita v sobo pobega, kjer bosta morala s skupnimi močmi poiskati rešitev in se osvoboditi iz najrazličnejših situacij. Za dodatno zabavo lahko s seboj povabita tudi prijatelje.

7. Večer sestavljank

Imata rada umirjene večere z miselnimi igrami? Organizirajta zmenek, na katerem bosta sestavljala sestavljanke. Izberita sliko, ki vama je všeč, težavnost pa določita glede na vajine želje.

8. Kuharski večer

Ljubezen gre skozi želodec. Na spletu poiščita zanimive recepte, priskrbita si sestavine in si privoščita ustvarjanje v kuhinji. Skupaj odkrivajta nove kombinacije in se razvajajta z odličnimi jedmi.

Pobrskajta po Aktivni receptih! >

9. Glasbeno-plesna zabava

Tudi vidva obožujeta glasbo? Bi se rada ob tem še razgibala in sprostila? Vsak od vaju naj pripravi seznam svojih najljubših pesmi, nato pa te pesmi združita in predvajajta. Ob tem pa seveda ne pozabita tudi zaplesati.

10. Vikend oddih v naravi

S partnerjem najemita kočo v naravi in si privoščita popoln oddih. Izklopita telefone in vse ostale elektronske naprave, s seboj vzemita topla oblačila in pustita, da vaju prevzame narava v čudovitih jesenskih barvah.

Pri iskanju idej za zmenke je pomembno, da sta ustvarjalna, obenem pa seveda, da upoštevata tudi lastne želje in potrebe.