NE poročite se, dokler v razmerju nimate TEH temeljev

NE poročite se, dokler v razmerju nimate TEH temeljev (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2022

Poroka je pogost korak v številnih razmerjih, žal pa se veliko zakonov še vedno konča z ločitvijo. Da bi preprečili neljube dogodke, se pred poroko prepričajte, da ima vaše razmerje naslednje tri temelje.

Urejene finance

Denar je pogosto jabolko spora v odnosih, sploh v razmerju oziroma zakonu. Preden se s partnerjem odločita za zakonsko življenje, se prepričajta, da imata jasne dogovore glede vajinih financ; kako si bosta porazdelila stroške? V kaj si želita vlagati več denarja in kakšen je vajin varčevalni načrt?

Komunikacija

Najbrž ste vsi že slišali, da je komunikacija eden od glavnih temeljev uspešnega razmerja. Pomembno je, da se s partnerjem znata pogovoriti in jasno, a spoštljivo izraziti svoje občutke. Obenem je pomembno tudi, da si prisluhneta in sprejmeta mnenje drugega ter se potrudta drug drugega razumeti.

Zaupanje

Še eden izjemno pomemben temelj je zaupanje. Ne samo, da partnerju verjamete, da ne bo prihajalo do prevar; partnerju zaupate tudi, da bo sprejel prave odločitve, da se bo držal dogovorov in da bo iskren. Ne preverjate in ne dvomite v njegova dejanja.

Seveda pa je na vseh temeljih potrebno delati. Če jih že imata, je pomembno, da jih negujeta in ohranjata. Če opazite, da vama na določenem področju ne gre najbolje, se s partnerjem pogovorita in skupaj poiščite najboljšo rešitev za vajin odnos.