"Nekateri moški so ujemanje v aplikaciji izkoristili le zato, da mi napišejo, da sem debela" (kako je biti na Tindru kot močnejša ženska)

"Nekateri moški so ujemanje v aplikaciji izkoristili le zato, da mi napišejo, da sem debela" (kako je biti na Tindru kot močnejša ženska) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2022

"Ko sem si naredila profil v aplikaciji, si nisem upala povedati nikomur. Sedaj to oznanim še svojemu šefu."

"Kot močnejša ženska imam o Tindru mešane občutke. Velikokrat sem ga že izbrisala in si ga ponovno naložila - zdel se mi je smiseln in potem sem ga sovražila, pa spet vzljubila ... 

Že res, da mi je Tinder vlil nekaj samozavesti in se zato v svoji koži počutim bolje, vendar sem bila v aplikaciji izpostavljena tudi zlorabam, žaljenju, posmehu. Nekateri moški so ujemanje v aplikaciji izkoristili le zato, da mi napišejo, da sem debela ali kaj drugega o mojem izgledu. 

Drugi moški so imeli fetiše in so poveličevali moje telo ter mi govorili, da so vedno hoteli spati z večjo žensko. 

Ko se registriraš na aplikaciji za zmenke se počutiš ranljivo že brez vseh sporočil, ki te žalijo in komentirajo tvoje telo. Samo pomislite: na splet naložite fotografije v upanju, da boste pritegnili svojo sorodno dušo in našli partnerja, dobite pa žaljivke in posmeh. To te zelo prizadane. Vendar sem opazila, da žaljenje ni rezervirano le za močnejše postave, to doživljajo tudi drugi. 

Kljub temu je Tinder name vplival tudi pozitivno. Ugotovila sem, da privlačim zelo različne moške, kar me je spravilo iz mišljenja, da kot močnejša ženska ne privlačim nikogar. Postala sem samozavestnejša. 

Preverite tudi: 

Če imaš močnejšo postavo, se zlahka počutiš izjemno neprivlačno. Ne vidim močnejših igralk v filmu, ni močnih manekenk, močnejše osebe ne nastopajo niti v romantičnih novelah. Ko sem se prvič pridružila Tindru, sem se zato počutila izredno neprivlačno. 

Vendar sem dobila potrditev, da sem zares privlačna oseba, kljub temu da mi kultura govori drugače. Veliko moških je bilo navdušenih nad menoj in so mi povedali, da sem izredno lepa. Seveda potrditve drugih niso nekaj, na kar bi se morali zelo zanašati, a lagala bi, če bi rekla, da mi to ni pomagalo zgraditi boljše samozavesti. 

Tinder mi je odprl svet zmenkovanja, kjer sem izpilila svoje komunikacijske spretnosti, ki jih sedaj uporabljam pri svojem delu. To je del Tindra: ponudi ti najboljše in najslabše, kar lahko dobiš od aplikacije. 

V enem trenutku se ujameš z izjemno privlačnim neznancem, naslednji dan pa si popolnoma na tleh zaradi gnusnih sporočil o tvoji postavi. 

Mislim, da nihče ne more ignorirati vseh slabih strani Tindra, a ne morem spregledati niti tega, kako zelo mi je pomagal na več področjih."

Vir: mamamia