Nezvestoba - kje vas čakajo največje skušnjave in kako se jim upreti

Nezvestoba - kje vas čakajo največje skušnjave in kako se jim upreti (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
23. 1. 2016

Ponavadi dobro vemo, kaj je prav in kaj bi morali narediti, a se tega kljub vsemu ne držimo. Sem zagotovo sodi tudi nezvestoba. Preden podležete skušnjavi, pomislite za trenutek in se vprašajte, ali je zares vredno. Potem pa si preberite še, kje vas čakajo tiste največje skušnjave in kako se jim upreti.

Večini žensk, in tudi moškim, nezvestoba pomeni konec razmerja. Ne predstavljajo si, da bi odnos zdržal prevaro, saj je izgubljeno zaupanje težko spet pridobiti. Če par ostane skupaj, ju navadno čaka pravi boj za obstanek, ki pa se lahko razvleče v mesece in mesece.

Največja težava skušnjav je ta, da so včasih tako zelo mamljive, da se večina moških "nima časa" spraševati. Zapeljiv pogled, navihan nasmešek, dotik ustnic z jezikom in vsi pomisleki padejo v ... vodo. V njem se prebudi tisti petnajstletnik, ki je presrečen že samo, če ga punca željno pogleda, da ne omenjamo trenutka, ko namigne, da je pripravljena na več.

V takšnih trenutkih bi seveda najbolj zalegel ledeno hladen tuš, a ker tega po vsej verjetnosti ni niti v bližini, vas opozarjamo na nekaj največjih skušnjav, ki samo čakajo na trenutek šibkosti.

Bivša punca

Že dolgo se nista videla, potem pa nepričakovano naletite na njo v centru mesta. Povsem nedolžen pozdrav in povabilo na kavo. Kmalu za tem sledi povabilo na večerjo ... in še eno ... in še eno. In to ravno tisti konec tedna, ko je vaša punca na službeni poti.

Pomislite - od takrat, ko sta bila par, je tako ali tako minilo že vrsto let in bivša vas čisto zares ne privlači več.

No, po nekaj srečanjih pa vaše misli begajo v povsem drugo smer. Njena družba vam postaja vse bolj prijetna, obujati pričneta skupne dogodivščine, se spominjati tistih prijetnih trenutkov ... Na koncu pa se že sprašujete, zakaj ste z njo sploh prekinili.

In nekega večera naredite ravno tisto, česar ne bi smeli.

Kako se upreti skušnjavi?

Če vam je všeč ali ne, resnica je takšna - bivša partnerja sta težko le prijatelja. Ne glede na to, kako dolgo ste že v novi zvezi in kako močno ljubite svoje zdajšnje dekle, prišel bo trenutek, zaradi katerega boste v družbi bivše postali šibki.

Strast, ki se je spletla med vama, še zdaleč ni ugasnila. Bivše dekle bo vedno ostalo v vaši podzavesti, saj je zelo težko pozabiti kako močno ste nekoč ljubili. Vsako srečanje bo obudilo te spomine. Vsak dotik vaju bo opomnil na trenutke, ki sta jih preživljala skupaj. In njen parfum vas bo vedno znova obnorel. Vse to lahko vodi ali v ponovno bolečino ali v seks.

To seveda ne pomeni, da z bivšo punco ne smete na kavo ali na večerjo. Le omejiti je treba takšna srečanja. Enkrat na mesec je povsem dovolj.

Seksi sošolka

Ja, ta je tista, ki je nekoč zavzemala največji del fantazij vas - petnajsletnika. Nikoli je niste pozabili, čeprav sta povsem izgubila stike, in ko ste jo danes zagledali za šankom, kako sproščeno klepeta s prijateljico, vam je zastal dih. Kot včasih, ko sta še skupaj gulila šolske klopi.

Takoj pomislite - vi niste več pohotni najstnik, ona pa verjetno ni več tako nedostopna.

Prepoznala vas je in vam dovolila, da ji kupite pijačo. In to za vas pomeni samo eno - opazila vas je.

Kako se upreti skušnjavi?

Če se boste obrnili in odšli, se boste vedno znova spraševali, ali ste v resnici imeli pri njej kaj možnosti, kar vaši zdajšnji zvezi ne bo prineslo nič pozitivnega.

Če ste že oddani, to še ne pomeni, da se ne smete sprostiti, le mej ne smete prestopiti. Zato, povabite jo na pijačo, plačajte ji še drugo, vendar se potrudite, da vsaj vi ostanete trezni. Tudi zaplešeta lahko, ob koncu zabave pa ji ponudite prevoz domov ... Le eno ne pozabite! Nikoli ne ostanite sami z njo! Konec koncev, zakaj pa imate prijatelje.

Privlačna sodelavka

S sodelavko preživite skoraj toliko časa, če ne še več, kot s svojo partnerko. Z njo sodelujete pri projektu, hodite na sestanke, na malice, skupaj sprejemata pomembne odločitve in z njo si po službi privoščite pijačo.

Čez čas na seznam dodata še skupno jutranjo kavo, reševanje njenih ljubezenskih težav in vaših zagat, ki se tičejo nakupa daril za svojo drago.

Če bi vas takrat kdo vprašal, kakšen je vajin odnos, bi kot iz topa izstrelili, da vam je kot sestra in da je nikoli ne bi mogli gledati na takšen način. Da ne omenjamo obljube, da se nikoli ne boste zapletali z nekom iz pisarne.

Kako se upreti skušnjavi?

Da lahko rečete, da vam je ženska kot sestra pomeni, da jo morate poznati tako dolgo kot nekoga, s katerim ste v resnici v sorodu - torej od malih nog.

Ne glede na to, kako dolgo ste v zvezi, ko pričnete preživljati čas, z drugo žensko, ko se vsakodnevno srečujeta, pogovarjata, gradita odnos poln zaupanja in razumevanja, je to lahko potencialna nevarnost za vašo zvezo.

Seveda lahko brez težav hodite skupaj na sestanke, kave ali pijače, a to počnite izključno v poslovnem krogu. Prav tako osebne stvari zadržite zase in se v takšne pogovore ne zapletajte.