Nikoli se ne poročite z moškim ali žensko, ki ima te lastnosti

Nikoli se ne poročite z moškim ali žensko, ki ima te lastnosti (foto: profimedia) profimedia
26. 5. 2020

Premislite, ali si življenje zares želite deliti s takšno osebo. 

Je zaprtih misli

Saj veste, ko pravijo, da moramo ostati odprtih misli za ideje, nova znanja, izkušnje? Vseeno včasih podvomimo in izberemo varno možnost, ki jo že dobro poznamo. To je povsem normalno. A včasih bi se morali prepustiti in videti, kam vas bo nekaj novega pripeljalo. 

Oseba, ki ne dopušča možnosti novim idejam, vam ne bo dovolila početi česa novega, izpolnjevati želja in ciljev. Vsa ta negativnost resno škodi razmerju. Premislite, ali želite obstati na točki, ali rasti z vsakim dnevom, mesecem, letom …

Prelomi obljubo

Vsi smo že kdaj prelomili kakšno obljubo ali celo obljubili, pa nismo mislili resno. Vendar veste, o čem govorimo. O velikih in majhnih obljubah na katere računamo, pa jih nekdo prelomi in nas s tem spravi v slabo voljo ali celo stre srce. Če partner/ka skoraj nikoli ne naredi tega, kar obljubi, vas ne jemlje povsem resno. Kaj ne temelji tudi poroka na obljubi, da bosta skupaj v dobrem in slabem? Izberite torej nekoga, ki se je namerava držati. 

Vrednote in pravila v razmerju ne pomenijo nič

Verjetno ste tudi sami v zvezi postavili kakšno pravilo na primer o tem, o čemer se ne boste prerekali in česa ne mislite spreminjati. In zagotovo ste tudi povedali, katere vrednote postavljate na prva mesta. 

Če sta partnerja v trdnem odnosu, imata običajno kar nekaj skupnih ali vsaj podobnih vrednot in spoštujeta drug drugega, prav tako se držita njunih pravil. Vaši drugi polovici pa je za to vseeno. 

Tudi ko morate zjutraj zgodaj vstati, zvečer povabi prijatelje, ki ostanejo pozno v noč. Ne upošteva vašega urnika. Ne podpira vaših odločitev in dela ravno nasprotno, kot sta dogovorjena. 

Vse to kaže na nespoštovanje. Zakaj bi s takšno osebo delili svoje skrivnosti in svoj čas?

profimedia
Prepire ohranja žive

Normalno in tudi zdravo je, da se s partnerjem prerekata. Tudi to, da imata drugačna mnenja o čem in da razprava traja več dni ter z večih vidikov. Če se bosta usmerila k iskanju rešitev in sprejemanju kompromisov, vaju bo to utrdilo. 

Ko prepir ne vodi k rešitvi, ampak ga eden nenehno izpostavlja še kar nekaj časa, to prične rušiti ravnovesje. Morata se naučiti stvar zaključiti in jo pustiti v preteklosti, drugače ne bosta morala živeti sedanjosti, kaj šele imeti svetle prihodnosti. Če vam še vedno očita napako izpred dolgo časa in tega ne misli opustiti, je bolje, da se razideta. 

Postavlja vas na 2. mesto

Ker je prvo že zasedeno s prijatelji, najljubšim hobijem, televizijskim šovom … Ne govorimo o tem, da včasih ne gre z vami na sprehod, ker si želi početi česa drugega, ampak o tem, da vedno pridete na vrsto drugi. 

Na izlet lahko gresta, ko se dogovori s prijatelji, kdaj se srečajo. Skupen hobi lahko vključita na urnik, če bo na njegovem/njenem slučajno kaj prostora. Vi se za skupen čas odpoveste temu ali onemu, on/a tega ne stori nikdar. 

Zakaj bi vas po poroki takšna oseba kar naenkrat začela dajati na prvo mesto?