Niste še za v kanto

28. 10. 2004

Ne dovolite ji, da vas kar tako zapusti.

Enostranska reakcija z Neizprosnim

koncem, ki pošteno zaboli v vseh delih telesa. Vse skupaj lepo teče, dokler vas ne preseneti z besedami: “Poglej, zelo si mi všeč, a ne čutim te več. ” Skozi percepcijo moških možganov je to registrirano kot “spelji se, nesposobnež”. In ostanete sami na dežju. In kaj je najhuje?

Najbrž sploh ne veste, zakaj. Veste le to, da boli. V redakcijah Men’Healtha po svetu so naredili raziskavo, v kateri je sodelovalo skoraj 5000 žensk, da bi ugotovili, zakaj se ženske razhajajo z moškimi in kaj se dogaja v njihovih zmešanih glavah, ko to počno. Začnemo lahko s tem, da ignoriramo frazo “nisi ti, jaz sem”.

“V bistvu ste krivi sami, ” je odgovorilo kar 40 odstotkov vprašanih. Le 4, 8 odstotka jih je priznalo, da so krive one. Druge pa so se izmazale z besedami “verjetno sva kriva oba”. Resnica je takšna, da ženske ne uživajo v razdiranju svojih razmerij. Preden se odločijo za morilsko potezo, o tem precej razmišljajo.

In zakaj to storijo? Pred vami so dejstva – črno na belem.

Če sta se nenehno prepirala in je iskrica med vama izginila, bodite veseli, da vas je postavila na hladno. Če ste varali ali varate, si zaslužite (bodimo pošteni! ). Naj vas še malo prestrašim! 18 odstotkov jih je izjavilo, da bi vas pustile tudi, če bi poljubili drugo dekle, 9 odstotkov pa bi to storilo že, če bi vas zalotile pri nedolžnem flirtanju.

Torej, ne preostane vam drugega, kot da vse svoje čare osredotočite nanjo, ne na dekle za sosednjo mizo.

Zveza, ki temelji na varanju, se ponavadi konča s popolnim porazom in ponižanjem, saj vam ne bo dala priložnosti, da bi ji razložili.

Če pa ne želite, da vas zapusti, so tukaj načini, da se temu uspešno izognete.

61%jih pravi, da je zelo pomemben potencial, ki ga ima moški kot mož ali oče.

S tem dejstvom se je delno strinjalo še preostalih 33 odstotkov žensk. Ena od njih razlaga, da je svojega prijatelja, v katerega je bila na smrt zaljubljena, pustila zato, ker nikakor ni mogel spraviti svojega življenja v red. “Vse na njem je kar izžarevalo samsko življenje: umazano perilo sredi kavča v dnevni sobi, porazno stanje na njegovem bančnem računu, dejstvo, da je še vedno popival pet noči na teden.

Ni počel stvari, ki bi jih moral moški, ki bo nekoč dober mož: me klical, da bi se prepričal, ali sem sredi noči srečno prispela domov, me vključeval v svoje načrte, me razvajal, ko sem bila bolna. In tako naprej . . star pa je bil 32 let, ” je razočarano razložila.

Ne prestrašite se. Veliko lastnosti, ki privlači ženske, se ujema s tistimi, ki bi iz moškega naredile dobrega očeta: prizadevnost, zaupanje in dobre komunikacijske sposobnosti. Če moški mislijo, da ženske v njih iščejo le podobo dobrega moža in očeta, so zgrešili poanto zgodbe. Bistvo je v njegovem značaju.

>76% jih je razmišljalo o tem, da bi partnerja pustile v prvih štirih mesecih. >

>>

>Ženske imajo dobro razvit šesti čut. Preprosto vedo. “Nikoli nisem šla na tretji zmenek z moškim, če potem nisem z njim ostala dve leti ali več, ” je priznala ena od sodelujočih v anketi. “Po štirih mesecih pa začnem resno razmišljati o tem, kaj si želim – biti v zvezi ali iti naprej. ” Štirje meseci so pomembna prelomnica, saj sta skupaj preživela ravno prav časa, da bi ji lahko izpovedali ljubezen. Ženske si ne morejo pomagati, ampak intenzivno iščejo znamenja, ali ste v razmerju zato, da bi se le malo zabavali, ali v resnici razmišljate o skupni prihodnosti.

>To je obdobje velikih sprememb. Prvi meseci razmerja so zelo razburljivi, saj vas na vsakem koraku spremljajo metuljčki v telesu. Potem pa na prvo mesto stopi potreba po varnosti in dobrem počutju. Nekateri ljudje imajo velike težave s prehodom iz ene faze v drugo.

Če ste ji predani s srcem in telesom, poskrbite, da bo vedela za to. Če jo ljubite, ji to pokažite in povejte. Skupaj kujta prihodnost. Dajte ji razlog, da ostane, in ostala bo.

40%jih priznava, da so jih moški prepričali, da se nista razšla.

Vedno pa obstaja upanje. Tudi na dan D. “Bila sem sredi razhajanja z moškim, ” razlaga Ana M. , 24 let. “Povedala sem mu, da ne morem biti z nekom, ki je tako zaprt vase. In nekaj časa je bil samo tiho. Po nekaj minutah pa mi je v solzah začel razlagati, da je to težava, ki jo je imel z vsemi ženskami. Da si je želel biti bolj odprt z menoj. Njegova poštenost mi je dala nov zagon in odločila sem se ostati. ”

Čarobne besede prepričajo žensko, da ostane. “Ljubim te” ali “spremenil se bom”. Se vam zdi preveč preprosto? To nam je povedala raziskava. Ampak, prosim, ne izrecite teh besed, če ne mislite resno. Razmislite o njenih očitkih in najdite način, da stvari popravite. Morda vam bo uspelo, morda ne. A nikoli ne žrtvujte svoje identitete, saj to ni pot do sreče.

Igor Kovačič