Novo razmerje: 5 sprememb, ki se takrat zgodijo v vašem življenju

Novo razmerje: 5 sprememb, ki se takrat zgodijo v vašem življenju (foto: Profimedia) Profimedia
29. 6. 2018

Življenje se v nekaterih pogledih spremeni, ko ga z nekom začnete deliti.

Nič se ne more primerjati z občutkom, ko ste v zvezi z osebo, ki jo resnično ljubite. Prav vsak od nas si želi izkusiti ljubezen v katerikoli obliki in zato nas veliko "porabi" ogromno časa za iskanje tiste prave osebe, s katero bomo lahko imeli zdravo romantično razmerje.

Ko se spustimo vanj, stvari več niso ves čas tako preproste, kot je videti. Tistim, ki še nikoli niso bili v razmerju, je veliko stvari tujih.

Ljudje, ki so se zmožni prilagoditi tem spremembam, bodo tisti, ki bodo imeli večje možnosti, da najdejo uspeh v svojih razmerjih. To so tisti, ki so prilagodljivi in sproščeni.

Tisti, ki pa tega ne znajo, sprememb morda ne bodo znali tako dobro obvladati.

Zato je pomembno, da se, preden se spustimo v razmerje, zavedamo sprememb, ki jih bo potrebno narediti skozi prehod od samskega stanu v skupno življenje z ljubljeno osebo.

Na tak način imamo vsaj priložnost, da se na njih pripravimo.

Tukaj je nekaj pogostih stvari, ki se v življenju spremenijo, ko začnemo z razmerjem:

1. Vaša ideja o definiranju razmerja.

Preden se spustite v razmerje, v resnici sploh ne čutite potrebe, da bi odnosu s komerkoli dali oznako. Tisto osebo doživljate kot svojega najboljšega prijatelja/-ico, znanca/-ko ali pa kolega/-ico v službi.

Ampak v resnici nikoli ne razmišljate preveč o tem.

To se spremeni, ko se odločite za romantično razmerje z določeno osebo. Na nek način ste "prisiljeni", da resnično premislite o tem, kako boste to zvezo definirali.

2. Vaš koncept osebnega časa.

Vaš čas ni več v celoti samo vaš.

Ja, seveda, še vedno imate pravico do svoje zasebnosti in prostega časa. Morate pa razumeti, da ko se odločite za razmerje z nekom, hkrati izberete to, da se boste odrekli velikemu delu svojega časa.  

Ne morete več vsega sami načrtovati, ne da bi se posvetovali s partnerjem, saj bi to bilo nepozorno in sebično. Morate si dovoliti, da naredita načrt skupaj (seveda enako velja tudi za partnerja).

3. Vaša pričakovanja od razmerja.

Globje kot ste v razmerju, bolj se pričakovanja spreminjajo.

Preden začnete z razmerjem, imate bodisi prevelika ali prenizka pričakovanja. Dlje časa kot ste z nekom, bolj začnete razumevati svojo osebnost in karakter znotraj para.

Nato začnete spreminjati pričakovanja, da bi se lahko prilagodili najbolj verjetni zgodbi zaljubljenega para.

4. Vaše finančne navade.

Poraba denarja se bo popolnoma spremenila.

Omisliti si boste morali dodatne prihranke za zmenke, darila in celo gospodinjske potrebščine, če bosta začela skupaj živeti.

Nepremišljen odhod po nakupih (raznih naprav, oblačil, igrač) bo preteklost, saj morate dobro premisliti, koliko denarja lahko zapravite; v nasprotnem primeru izpadete sebični.

5. Vaš družbeni krog.

Če vam je všeč ali ne, ko boste v razmerju, se boste morali "vklopiti" tudi v popolnoma drug družbeni krog (seveda ne za ceno svojega!).

Na nek način se boste "prisiljeni" (a ne v negativnem pomenu) družiti z njegovimi/njenimi prijatelji.

Prijatelji so vedno zelo pomembni, tako da boste v svojem življenju preprosto morali narediti še nekaj prostora za nove.

To je lahko slabo ali dobro – odvisno od tega, kakšen tip osebe ste.

Kakorkoli, z zvezo pridejo tudi razne spremembe in obveznosti, kar pa ni nujno slabo (sploh v primeru, če se znata oba enakovredno prilagoditi).

Poleg tega pa v razmerju dobite tudi nekaj neprecenljivega – brezpogojno ljubezen – zaradi česar je določene stvari vredno "tvegati".

Prirejeno po relrules.com

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri