O tem se morata pogovoriti, preden se poročita ali preselita skupaj

O tem se morata pogovoriti, preden se poročita ali preselita skupaj (foto: profimedia) profimedia
14. 6. 2019

Pred začetkom skupnega življenja nujno razjasnita nekaj vprašanj, ki bi kasneje lahko povzročila veliko škodo, če jih ne bosta dorekla že prej.

O samostojnosti in neodvisnosti

Ko bosta pričela skupno življenje, vaju bodo začeli tudi ostali tretirati kot ekipo - vidva proti vsem težavam in dobrim stvarem, ki se vama bodo zgodile. Pogovorita se o tem, na katerih področjih še vedno želita ostati oseba zase, v ednini in kdaj vama je prav, da si rečeta “midva”. Ne pozabita, da morata ohraniti lastne interese in hobije ter kaj početi tudi sama - drugače bo kmalu prišlo do prepira.

Kdaj potrebujeta “odmor”?

Čeprav se zelo ljubita, bo slej ko prej prišel trenutek, ko bosta hotela biti malce sama. Pogosto se to zgodi med prepiri, ko želite premisliti o vsem skupaj in se umiriti, da bi lahko prišli do kompromisa. Nič ni narobe, če si takrat zaželite nekaj ur ali kakšen dan “odmora” in ga preživite sami.

Prav tako naj vas ne bo strah reči, da bi tokrat raje odšli na sprehod sami ali si v samoti privoščili kaj drugega. Vsak včasih potrebuje čas zase. Tega si nikakor ne zamerita.

Kako bosta uredila finance?

Finance so eden od najpogostejših razlogov za razhod parov, zato se o njih pogovorita kar takoj. Kdo bo kaj plačeval, ko bosta zaživela skupaj, ali bosta imela skupen račun, kako bo najbolj pravično, da si razdelita stroške? Prav tako se dogovorita o večjih nakupih in takšne odločitve sprejemajta skupaj.

Si želita otrok?

Pomembna tema, o kateri pari odlašajo, saj ne želijo načeti spora. Vendar se morata pred selitvijo ali poroko nujno dogovoriti, ali oba želita imeti otroke oziroma jih ne bi imela. Dajta si priložnost, da predstavita svoja stališča in prisluhneta drug drugemu. Pri tako velikih odločitvah morata biti vsaj približno usklajena, v nasprotnem primeru to lahko pomeni celo razpad razmerja.

Kako bosta vzdrževala odnose z družino?

Vajini starši, bratje, sestre in drugo sorodstvo lahko vajin zakon še bolj obogatijo, če imata z njimi lepe odnose. Povejta si, katere osebe vama pomenijo še posebej veliko in naredita vsaj približen načrt, kako bosta odnose vzdrževala. Morda želite še naprej obiskovati tenis s sestro in občasno imeti družinsko kosilo. Ne zanemarita ostalih, saj se bosta prej ko slej hotela obrniti nanje in vprašati za nasvet. Nista vsevedna in zveza vama bo ponudila ničkoliko izzivov.

Preverite tudi: