Obrnite življenje sebi v prid

19. 7. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Kako se počutite danes? Ste nasmejani in vedri ali ste žalostni in imate vsega poln kufer? Se vsak dan večinoma počutite odlično, vstanete z nasmehom v nov dan in si že za dobro jutro poveste kaj lepega ali že navsezgodaj nergate, čez dan zavijate z očmi in nenehno zdolgočaseno vzdihujete? V vsaki stvari vidite dobro ali slabo?

Če so vsi odgovori več ali manj pritrdilni na drugi del stavka, boste morali nekaj storiti. Saj veste: Kdor hoče nekaj spremeniti, bo našel pot, tisti, ki pa noče storiti ničesar, bo vedno našel izgovor. Prepričana sem, da bi vsi želeli biti nasmejani, polni energije, se počutiti odlično. Danes je pravi dan, da obrnete življenje sebi v prid. Kako?

Koliko časa namenite sebi?

Prav zdaj, ko to berete, pomislite, kdaj ste nazadnje sedeli v tišini sami s seboj, kdaj ste se sprehodili po naravi, uživali ob dišečem čaju ali kavi nekje na odlični terasi, prebrali kak dober roman ali zbirko poezije, ustvarili ročno delo, poslušali glasbo po svojem okusu, klepetali z najboljšim prijateljem o zanimivih temah, se igrali družabne igre, se celo razvajali na najljubši način in pobožali svojo dušo? Zdaj vas kar slišim, kako si rečete, naj mi da že mir, jaz za to nimam časa. Vendar, dragi moji, to je le izgovor. Vaš izgovor. Znova, vse se da, če se hoče!

Korak po korak

Nekje je treba začeti. Kot se je treba naučiti hoditi, tako je treba najti čas tudi zase. Za svoje želje in drobne malenkosti. Tako si bomo od danes naprej vsak dan znova vzeli nekaj trenutkov le zase in verjemite, tega se bomo hitro privadili in postala bo navada podobna umivanju zob. Ti trenutki bodo postali nekaj, kar nam pripada in spada v naše življenje.

To, da si bomo korak po korak vzeli čas zase, ne pomeni, da bomo zdaj pol ure vsak dan sami s seboj, ampak da bomo počeli nekaj drugače, da bomo počeli nekaj vsak dan znova z nasmehom, nekaj, kar si srčno želimo. In kaj se bo zgodilo? Kar naenkrat bomo spet nasmejani, vedri in na ljudi okoli sebe bomo gledali z iskricami v očeh.

Živi vsak trenutek

Od danes naprej ne bomo delili življenja na naporne in stresne ure v službi ali delu in pa na nekaj dni dopusta, ki ga nestrpno pričakujemo. Prav vsak naš dan, naše delo, čas s prijatelji, čas z družino, prosti čas in vsak trenutek je lahko lep, če bomo resnično naredili korak proti temu.

Trenutek za trenutkom bo napolnjen z radostjo, čarobnostjo, ljubeznijo in smehom. Verjeti moraš, da zmoreš, in tako bo. Začnite tako živeti. Ponosni bodite nase za vsak trenutek, ki si ga boste privoščili po svoje, na svoj način in zase! Bodite ponosni za vsako malenkost, ki vam jo bo uspelo v življenju obrniti sebi v prid. Iz dneva v dan bo postalo spontano, kakor sta vdih in izdih.

Brez slabe vesti

Že vem, kaj si prigovarjate. Imam čisto preveč dela in obveznosti, da bi si vzel čas zase. In ko si boste čas vseeno vzeli, boste doživeli občutke slabe vesti, kar je popolnoma človeško. Predvsem zato, ker nikoli niste postavili sebe ne prvo mesto.

Vedno ste bili navajeni, da dajete prednost drugim, delu in družini. Za vas je zmanjkalo časa. Ne bojte se, da boste z novim načinom razmišljanja in delovanja koga prikrajšali. Prikrajšate le sebe. Prepustite se novim občutkom ugodja in vedrine. Ko boste dobre volje, boste tudi delo in ostale obveznosti veliko prej in z mirnostjo postorili. Postali boste razumnejši in čas si boste preprosto bolje organizirali. Ker boste spočiti in zadovoljni. Ker se boste ponovno zaljubili v sebe, boste vse bolj razigrani in kaj hitro boste spoznali, da je to edina in prava pot.

Zdaj ali nikoli

Vedno je vredno začeti. Zdaj. Nikoli ni prepozno in nikoli ni prehitro. Če ste prebrali vse besede tega zapisa, je ravno ta hip pravi trenutek, da najdete nekaj časa zase. Naj bo prav danes nekaj dragocenih minut. Pomislite ta trenutek na tisto, kar vas bo osrečilo prav zdaj. Nasmehnite se sebi ali osebi poleg sebe.

Vzemite v roke telefon in presenetite drago osebo ali prijatelja in mu napišite ljubezniv ali nagajiv sms. Lahko vzamete v roke listek in nanj napišete nekaj stvari, ki si jih srčno želite in veste, da vam pripadajo. Obnašajte se, kot da to že imate. Morda ste v službi, zato vstanite in se sprehodite do sodelavke in jo pohvalite, kako dobro je videti danes, ali ji namenite kak drug kompliment.

Skratka, imejte se radi bolj kot do zdaj. Nasmehnite se življenju. Kratko je. Ali bo sladko ali grenko, pa je odvisno od ene same samcate osebe. Ta oseba ste vi!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri