Osvajajte kot Casanova

Osvajajte kot Casanova (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
27. 12. 2001

Dovolj je poželjivega spogledovanja z lepotičko! Čas bo, da se poglobite v kavalirja.

Točno tega, da! Kavalirja z velikim nosom, izbuljenimi očmi, zabuhlimi lici, zamaknjeno prečko in v čop povezanimi lasmi. Obraz moškega, čigar ime je še danes sinonim za zapeljevanje, sam po sebi ni bil nič posebnega. Zato pa je zavidanja vredna njegova moč nad ženskami.

V svojih 73 letih se je ljubil s plemkinjami, igralkami, plesalkami, sobaricami, grajskimi služabnicami, nečakinjo duhovnika, hčerko kmeta, petimi sestrami (in z njihovo mamo), transvestiti, grbavkami, nimfomankami in dvema neskesanima nunama - skupaj s 132 damami.

Bil je neustavljiv in ne dvomimo, da si marsikateri moški vsaj za hip ali dva želi postati Giacomo Casanova.

Pravzaprav to ni tako nemogoče!

Napraviti vtis na žensko in doseči, da razobesi belo zastavo, ni kakšna velika znanost - potrebujete le nekaj uglajenega vedenja in iskrenosti.

Res je, da morala velikega zapeljivca ni bila ravno zgledna (prirejal je orgije, sovražil kondome in se ljubil celo s svojo nezakonsko hčerko), toda zaradi svojega vedenja v času življenja ni bil nikoli pretirano grajan.

»V nasprotju z izmišljenim Don Juanom ali markizom de Sadom Casanova žensk ni izkoriščal,« trdi Ted Emery, doktor filozofije in znan casanovist.

»V večino svojih partnerk je bil zelo zaljubljen. In one vanj. V svoji avtobiografiji je pogosto omenjal večkratne orgazme, s katerimi jih je razveseljeval. Ne glede na to, da je v teh trditvah gotovo tudi nekaj samohvale, vendarle kažejo, da je razmišljal o ženskah in jih skušal zadovoljiti. Zato je bil tako drugačen in ženske so ga preprosto oboževale.«

Izmed njegovih številnih zmenkov smo se odločili oživiti tistega iz leta 1753, ko je 28-letni Casanova v Benetkah zapeljal v greh prelepo nuno.

To je bil eden njegovih najsijajnejših podvigov, pri katerem je uporabil ves svoj šarm in o katerem bi pravzaprav lahko rekli, da je šolski primer zapeljevanja.

Zgodovinarka Carolin Young ga opisuje kot »dve uri igrivega spogledovanja in ljubimkanja, med katerim sta oba komaj čakala, da 'pohrustata' drug drugega«. Dokler mu ni nuna končno obljubila, da bo »s svojim poželenjem izkazala zahvalo za čudoviti večer«.

Se sprašujete, kako je Casanova ukradel ključe samostana? S čim jo je osvojil?

Preden vam zaupamo skrivnost njegovega uspeha, naj vas opozorimo še na eno pomembnejših dejstev. Casanova pravzaprav ni bil plemiškega rodu, čeprav je v javnosti rad ustvarjal takšno prepričanje.

Nasprotno, bil je kockar in slepar, ki se je pogosto dvobojeval in nekaj časa celo preživel v zaporu.

Ne glede na to, kako prefinjen se vam bo zdel večer, ne pozabite, da je bil veliki ljubimec pravzaprav malopridnež, ki je letal za ženskami in je edini smisel življenja videl v zabavi in ljubezenskih avanturah.

Zato vam polagamo na srce, da ne poskušate posnemati vseh njegovih slabih navad. Bodite raje ustvarjalni in si iz koristnih nasvetov zamislite Casanovovo večerjo na svoj način - nekaj nasvetov vam bomo dali mi, za nuno pa ste odgovorni sami. A šalo na stran.

Ob naslednjem zmenku se spomnite na naslednjih deset Casanovovih zapovedi. Rezultati bodo sladki!

Predstavljamo 10 Casanovovih zapovedi.

Zapoved št. 1: Naredite kaj neobičajnega, tako ji boste pokazali, kako izjemna je.

Za svoj prepovedani večer z dobro sestro je Casanova najel luksuzno petsobno stanovanje. Ko je stopila iz kočije, ji je ponudil roko, nato pa sta objeta odšla čez osvetljen trg v ljubezensko gnezdece.

Vaš pristop: Če želite narediti vtis na žensko, je nikar ne vprašajte: »Kaj bi torej rada počela?«

Pravi Casanova vzame stvari v svoje roke. Ima načrt.

Zamislite si na primer, da jo boste tega večera zasnubili. S čim bi dosegli, da bo noč tako enkratna, da vam nikakor ne bi mogla reči »ne«? Ko si boste odgovorili na to vprašanje, pripravite takšen sanjski večer (brez prstana in padanja na kolena, seveda).

Konec koncev - saj jo snubite, toda za nekaj daleč bolj vabljivega, kot je poroka.

»Ženske znamo ceniti vaš trud,« pravi Youngova. »Casanova se je tega dobro zavedal.«

Zapoved št. 2: Zasebnost je seksI.

Nuna je morala skrbeti za svoj ugled. To je vedel tudi Casanova, zato je kot pravi kavalir poskrbel, da ju osebje ni motilo.

Večerjo so postregli skozi odprtino v steni, tako je služinčad prinesla hrano in pijačo, ne da bi videla ali slišala ljubimca. Ni bilo radovednih oči in ničesar, kar bi ju lahko zmotilo in usmerjalo pozornost stran od njiju samih.

Zasebnost žensko sprošča, zato je lahko takšna, kakršna je.

Vaš pristop: Ustvarite intimno ozračje. Povabite jo na večerjo k sebi domov, rezervirajte odmaknjeno mizo v dobri restavraciji, povabite jo na romantičen večerni sprehod.

Poiščite trenutke, v katerih bosta lahko hrepenela drug po drugem, se dotikala, spogledovala, ljubkovala. Vaša popolna pozornost je za žensko največji kompliment.

Zapoved št. 3: Pokažite ji, da jo občudujete.

V Casanovovem najetem stanovanju je bilo polno ogledal in sveč. Želel je, da se njegova ljubezen zrcali na tisoče načinov in da bi užival v njej z različnih zornih kotov. Predvsem pa je vedel, da lepa ženska uživa v ogledovanju same sebe ter da se zaradi tega počuti še bolj privlačno in seksi.

»Svetloba sveč in ogledala imajo magično moč,« razmišlja Youngova. »Ženskam se zdijo preprosto čarobna.«

Vaš pristop: Če že ne morete pričarati takšnega okolja, postanite ogledalo vsaj sami; naj občuti, kako se njena lepota odbija od vas. Glejte jo s spoštovanjem v očeh in se ji nasmehnite.

V primernem trenutku jo pohvalite, pri tem poiščite nekaj, kar ni očitno.

Lepa ženska je na primer navajena, da ji laskajo, kako lepa je. Takšen kompliment bo zato imel le majhen učinek. Toda reči lepi ženski, da je pametna, gotovo odpre ključ do njenega srca. Ženskam se zdi očarljivo, če jih moški odkrito in iskreno občudujejo.

Zapoved št. 4: Vprašajte jo za njeno mnenje.

Večji del svojega večurnega zapeljevanja je Casanova porabil za spraševanje in poslušanje. V časih, ko so bile ženske bolj ali manj podrejene moškim, je bila takšna pozornost zelo laskajoča.

Svojo gostjo je obravnaval kot sebi enako in ji tako pokazal, da jo spoštuje kot človeka in ne le zato, ker je nuna.

Vaš pristop: Eden od razlogov, da se je Casanova zdel ženskam privlačen, je, da so bile tudi one privlačne zanj. Prepričan je bil, da sama telesna zadovoljitev brez pogovora ne prinaša popolnega zadovoljstva.

»V trenutku, ko začnete o ženski razmišljati kot o predmetu, ko je bolj kot njena v ospredju vaša zadovoljitev, niste več Casanova,« poudarja Emery.

»Casanova je znal ženski pokazati, da jo ceni zaradi njene osebnosti in ne le zaradi telesa.«

Žensk ni težko pripraviti do tega, da se vam zaupajo. Postaviti morate le jasno vprašanje in nato utihniti.

Toda zavedajte se, da mora biti vaša pozornost iskrena; Casanovov uspeh pri ženskah je izviral predvsem iz njegovega resničnega zanimanja zanje. Dotaknil se je njihovega srca, še preden si jih je drznil dotakniti kje drugje.

Zapoved št. 5: Spodbujajte pregrešnost.

Za ta posebni večer Casanova ni varčeval z ničimer: luksuzno stanovanje, najboljša oblačila, izbrana hrana. Večerjo so sestavljale najimenitnejše jedi in pijače, kot so ostrige, šampanjec, divjačina, jeseter, gomoljke, sadje in sorbet.

Ne samo da je z vsemi temi poslasticami zviti Casanova želel narediti vtis na gostjo, ampak je vedel tudi, da je po prvem poskušanju pregrešnega veliko lažje ponovno grešiti.

Vaš pristop: Poskrbite, da bo vaša dama dobila kaj pregrešno dobrega - na primer izbran čokoladni bombon ali pa najboljši sladoled v mestu, ki ga bo z veseljem delila z vami.

Razvajanje odstrani veliko ovir in znatno oslabi tempelj.

Zapoved št. 6: Poskrbite za vse čute.

Casanova se je potrudil ustvariti ozračje radodarnosti in razkošja. Menil je, da se bo njegova gostja tako počutila manj krivo zaradi svojega uživanja.

Stanovanje je odišavil s tuberozo, saj je bil prepričan, da je to afrodiziak. Za predjed ji je postregel z ostrigami in s šampanjcem, ki na jeziku ustvarja prijetno ščemenje, s pogostimi in nežnimi dotiki pa je diskretno usmerjal njeno pozornost k resničnemu namenu večera.

Na kratko, v svoje zapeljevanje je vključil vse njene čute in tako poskrbel, da je uživala v vsakem trenutku ter da se je počutila bolj živo in privlačno.

Vaš pristop: Poskrbite za vseh njenih pet čutov. V ozadju naj igra nežna glasba, dotaknite se njenega križa, medtem ko jo usmerjate, glejte ji v oči, ko ji podajate kozarec s šampanjcem, kupite ji rože, da jih bo vohala.

Predstavljajte si, da je vsak čut kot strojček, ki ga morate pred začetkom delovanja ogreti. Ko vsi njeni čuti predejo od zadovoljstva, bo predla tudi ona.

Zapoved št. 7: Vzbujajte napetost pričakovanja.

Ni dvoma, da je Casanovi poželenje ob pogledu na bujne prsi, skrite pod elegantno bluzo, naraslo. A vendar ni takoj skočil nanje. Nasprotno, bil je zelo potrpežljiv; zadovoljil se je s poljubom in spoštoval obljubo dame: »Po večerji.«

»Casanova je menil, da prehitra spolna potešitev ne prinese popolne zadovoljitve,« pojasnjuje Youngova.

»Pričakovanje je pogosto polovica užitka.«

Vaš pristop: Predigra ni le »tistih nekaj sekund« pred spolnim občevanjem, temveč traja ves dan! Že zjutraj ji lahko na primer spustite v torbico sporočilo s priznanjem, da se neznansko veselite večernega zmenka. Ali pa jo pokličite in ji to poveste na uho.

Ob snidenju jo primite za roke in nežno poljubite na usta. Predvsem pa pustite večeru, da se odvija v svojem tempu - navsezadnje nobenemu od vaju ni treba biti nikjer drugje kot drug z drugim.

Zapoved št. 8: Bodite igrivi.

Hrana in pijača, ki si jo je za ta večer zamislil Casanova, je namigovala na spolnost - okrogle ostrige, sočne divje kokoši, mehki siri, zreli sadeži.

Užival je, ko je opazoval, kako si jo ženska nosi v usta. Po drugi strani pa je v tem videl priložnost za spontano igrivost. Ko je na primer spolzka ostriga padla na njene bujne prsi, se je takoj ponudil, da jo posrka z njih.

Spolnost zanj ni bila nekaj resnega, marveč jo je videl kot igro za odrasle. Predigra je bila le ogrevanje.

Vaš pristop: Ne glede na to, ali večerjate doma ali v restavraciji, lahko vedno izberete kaj izzivalnega.

Postavite krožnik med vaju tako, da bosta skupaj jedla z njega, pomagajta si z rokami, hranita eden drugega. Vaš cilj naj bo čimbolj vesel in brezskrben večer.

Zapoved št. 9: Bodite spontani.

Casanova je bil učenec trenutka. Veliko je potoval iz države v državo in se preživljal z različnimi deli (med drugim je bil tudi pridigar in zvodnik).

Nekega dne si je kočijo delil s kmetovo ženo, ki se je med hudim neurjem na poti vsa prestrašena znašla v njegovem naročju. Veliki zapeljivec je brž izkoristil priložnost in ji spretno »poravnal« krilo.

Vaš pristop: Ko se večer ne odvija čisto po vašem načrtu, se mu prilagodite in pustite, da gre svojo pot. Samozavest in ščepec drznosti sta že sami po sebi privlačna in vabljiva.

Zapoved št. 10: Presenetite jo z darilom.

Po večerji sta se Casanova in njegova ljubica umaknila v nišo, osvetljeno le s svetlobo sveč, in tam jo je presenetil s prelepo čipkasto nočno čepico. To je bil zadnji, skrbno premišljeni »udarec«.

»Rekla mi je, da se gre sleč v sosednjo sobo,« je zapisal Casanova, »in obljubila, da me pokliče takoj, ko bo v postelji. To je bilo čez približno dve minuti.«

Vaš pristop: Ženske imajo rade nepričakovana darila. Naj bodo bolj osebna, raje manjša in bolj zabavna - podarite ji nekaj, kar bo cenila le ona.

»Casanovova darila so kazala veliko mero domišljije in pozornosti,« pravi Emery.

Darilo ji poklonite na vrhuncu večera, ko ji ostane le en način, da vam pokaže svojo hvaležnost.

Vi Casanova!

Sabina Gorc

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri